Poleiul a blocat un tronson din DNE85, dn judeţul Buzău

Ana Felea
Miscellanea / 8 decembrie 2020

Poleiul a blocat un tronson din DNE85, dn judeţul Buzău

Buzăul este de mai bine 24 de ore sub avertizare de vreme rea. Ninge, bate vântul cu putere şi pe drumuri s-a format polei, carosabilul transformându-se într-un imens patinoar. Cu alte cuvinte, avem primul episod de iarnă, dar au venit, la scurt timp, şi primele probleme cauzate şoferilor.

În acest moment, un tronson de drum intens circulat este blocat, iar traficul a fost redirecţionat.

Drumarii sunt, pentru a doua noapte, în stradă acţionând pentru a curăţa străzile de zăpadă şi polei. Totuşi, utilajele sunt depăşite de situaţie motiv pentru care reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie au luat decizia de a redirecţiona traficul de pe DN2E85.

"Pe DN2E85, între km.68 (lim.jud.Ialomiţa) şi 78, în zona Caldăruşanca, polei generalizat pe partea carosabilă. S-a luat măsura restricţionarii traficului rutier, până la restabilirea viabilitatii părţii carosabile. Traficul este redirecţionat la acest moment pe ruta Buzău-Ploiesti", anunţă IPJ Buzău.

De asemenea, IPJ anunţă că se circulă cu dificultate, din cauza poleiului format pe partea carosabilă, şi pe DN2C- între Padina şi Smeeni şi DJ 203 D - între Smeeni şi Ţinteşti.

De asemenea, Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, pe DN2E85 Urziceni - Buzău, localitatea Cotorca(jud. Buzău)circulaţia rutieră este întreruptă, după ce mai multe autotrenuri au derapat din cauza poleiului şi au rămas imobilizate pe suprafaţa de rulare.

Pentru a preveni producerea unor accidente a fost luată măsura restricţionării traficului dinspre Buzău.Autovehiculele sunt oprite în localitatea Căldăruşanca.

Pe toate tronsoanele intervin utilaje, drumarii acţionând cu zeci de maşini şi cu material antiderapant.

"Vă recomandăm să conduceţi prudent şi adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum! Folosiţi preponderent frâna de motor şi nu bruscat comenzile autovehiculului şi nu va angajaţi în depăşiri,în condiţiile meteorologice actuale, aceasta manevră prezentând un risc crescut! Respectaţi indicaţiile poliţiştilor rutieri întâlniţi în trafic!", recomandă poliţiştii de la Rutieră.

Pentru reducerea riscului de implicare în accidente rutiere, recomandăm conducătorilor auto care se deplasează în zonele vizate, să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor unui carosabil umed, alunecos sau acoperit cu zăpadă sau polei să folosească sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire, să păstreze o distanţă suficient de mare între autovehicule pentru a putea opri în siguranţă dacă situaţia o impune, să utilizeze cu precădere frâna de motor pentru reducerea vitezei, evitând bruscarea comenzilor autovehiculului.

Avertizarea de vreme rea emisă de meteorologie pe 8 decembrie la ora 14 şi prelungită astăzi la ora 10 este valabilă până mâine la ora 10.

Primele probleme au apărut însă încă de la primele orel ale dimineţii la Puieşti şi Ţinteşti.

"Pentru primul episod de iarnă, din raportările făcute de instituţiile abilitate, au fost două probleme: una la Puieşti şi una la Ţinteşti. Fiind deja în sezonul rece, au fost porţiuni cu polei şi a fost nevoie pentru a interveni şi au dispărut acele probleme. Aceste probleme au fost remediate promit imediat de firmele care lucrează pentru Consiliul Judeţean, fiind vorba de drumuri judeţene. În rest, probleme deosebite nu am avut", a spus Alecu Vasile, subprefectul Buzăului.

Reprezentaţii Prefecturii susţin că, în rest, situaţia este sub control şi că toate tronsoanele de drum sunt acoperite de contracte de deszăpezire potrivit cărora drumarii trebuie să se îngrijească ca şoselele să rămână în cea mai bună stare .

"Am verificat în urma cu o lună şi valabilitatea contractelor acolo unde urma ca valabilitatea să expire. Am făcut demersurile împreună cu autorităţile beneficiare şi acum sunt toate acoperite de contracte. Am făcut verificarea firmelor care vor deszăpezi drumurile atât naţionale, cât şi judeţene, precum şi stocurile de materiale antiderapante. La momentul de faţă pot spune că sunt 2872 de tone de nisip, 2229 de tone de sare şi clorură de calciu 187 de tone. Vor acţiona în total 183 de utilaje, atât proprii, cât şi închiriate", a spus Alecu Vasile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb