Poliţia Capitoliului a cerut prelungirea misiunii Gărzii Naţionale

J.P.
Internaţional / 5 martie 2021

Poliţia Capitoliului a cerut prelungirea misiunii Gărzii Naţionale

Poliţia Capitoliului a cerut Pentagonului să prelungească misiunea Gărzii Naţionale de a proteja clădirea Congresului pentru încă două luni, o declarat joi pentru Reuters un oficial din domeniul apărării, relatează Agerpres.

Trupele Gărzii Naţionale au fost trimise să protejeze Capitoliul după atacul din 6 ianuarie de către susţinătorii fostului preşedinte Donald Trump, fiind de asemenea ridicate garduri înalte pentru a extinde perimetrul de securitate.

În prezent, în jurul clădirii se află aproximativ 5.200 de soldaţi ai Gărzii Naţionale. Misiunea acestora urma să se încheie pe 12 martie.

"Ar trebui să rămână aici atât timp cât sunt necesari", a declarat preşedinta Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, în cadrul conferinţei sale de presă săptămânale.

Pelosi a mai spus că generalul-locotenent în retragere Russel Honore a depus un proiect de recomandări vizând îmbunătăţirea securităţii complexului Capitoliului pe termen lung.

Preşedinta Camerei Reprezentanţilor nu a furnizat detalii, dar a declarat că propunerile vor fi studiate de Congres, care va trebui să adopte decizii "cu privire la ceea ce este fezabil".

A precizat că o finanţarea de urgenţă va trebui aprobată pentru a implementa noi recomandări de securitate.

Oficialul citat de Reuters a declarat că solicitarea poliţiei Capitolului, primită de Pentagon, va fi examinată şi că, foarte probabil, va fi aprobată.

Liderii Camerei Reprezentanţilor au anulat toate voturile prevăzute pentru joi şi i-au sfătuit pe congresmeni să nu se prezinte la sesiune, după ce miercuri poliţia Capitoliului a declarat că are informaţii despre o ''posibilă intenţie a unei miliţii'' de a ataca această instituţie.

Adepţii QAnon cred că 4 martie este ziua în care Donald Trump, învins de preşedintele Joe Biden la alegerile din 3 noiembrie, va depune jurământul pentru un al doilea mandat. Până în 1933, 4 martie era data la care avea loc preluarea oficială a mandatului de către preşedinţii americani.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Partidul Democrat tine Garda Nationala mobilizata de 2 luni fara sa existe o amenintare reala. A inconjurat Congresul cu garduri, dar Presedintele Biden a stopat constructia gardului de la frontiera cu Mexicul. Se pare ca gardurile sunt bune numai ca sa apere politicienii de proprii cetateni. In fine, nu exista amenintare dar administratia Biden agita pericolul inventat al suprematiei albilor pentru a cere agentiilor de securitate sa se ocupe de cetatenii americani pe care ii asemuie cu militantii islamisti Al Qaida.

    Mie imi aduce aminte de Incendierea Reichstagului. 

    1. Mai pune-ti o folie de aluminiu

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb