"Pomponio" achiziţionează compania "Investim"

C.I.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 19 septembrie 2007

Pomponio a achiziţionat compania Investim din Simeria, care a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 4,5 milioane de euro, devenind astfel proprietarul uneia dintre cele mai mari statii de sortare din ţară. După achiziţie, capacitatea de sortare a companiei s-a triplat ajungînd la o capacitate zilnică de 2500 de mc.

În urmatorul an, conducerea societăţii preconizează o investiţie la staţia din Simeria de peste 3 milioane RON în proiecte privind protecţia mediului, automatizarea staţiei şi îmbunătăţirea serviciilor pentru clienţi.

"Am achiziţionat compania Investim pentru a satisface cererea în creştere de pe piaţă şi pentru a putea extinde zona de distribuţie a materialelor de construcţii. După finalizarea investiţiilor, estimăm o creştere a productivităţii de aproximativ 20% şi alinierea indicatorilor de protecţie a mediului la cele actuale ale grupului. Recent grupul Pomponio a obţinut certificatul ISO 1400 I pentru sistemele de management de mediu. Creşterea productivităţii nu va reprezenta însă reducerea numărului de angajaţi ci dimpotrivă intenţionăm creşterea numărului acestora" a declarat preşedintele companiei Pomponio Luca Anversa.

În prezent, compania Pomponio poate furniza betoane şi prefabricate din beton pe o rază de 200 de km prin punctele de lucru pe care le deţine în Cluj, Alba, Sebeş şi Simeria. În primele 6 luni ale anului 2007 compania Pomponio din Alba-Iulia a înregistrat o creştere a cifrei de afaceri de aproximativ 150%, pînă la aproximativ 38 milioane RON în comparaţie cu perioadă similară a anului trecut. De asemenea, profitul în primele 6 luni ale anului 2007 a înregistrat o creştere semnificativă ajungând la 5,6 milioane RON.

Compania Pomponio a fost înfiinţată în anul 2000 şi are o structură definită pe mai multe departamente: producţia de betoane şi prefabricate de beton, construcţii industriale şi imobiliare. Cifra de afaceri a companiei în anul 2006 a fost de aproximativ 47 milioane RON iar în anul 2007 este estimată o creştere cu 80 % ajungînd la aproximativ 82 milioane RON. Pomponio are în prezent aproximativ 280 de angajaţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb