Portland Trust a obţinut certificarea internaţională WELL Health-Safety

A.P.
Companii #Construcţii / 23 martie 2021

Portland Trust a obţinut certificarea internaţională WELL Health-Safety

Dezvoltatorul de proprietăţi comerciale Portland Trust a anunţat obţinerea certificării WELL Health-Safety pentru proiectul de birouri EXPO BUSINESS PARK, situat pe Bulevardul Expoziţiei din Bucureşti, standard emis de International WELL Building Institute (IWBI), potrivit unui comunicat de presă al Portland Trust.

WELL Health-Safety este cel mai nou sistem de evaluare introdus de IWBI. Bazat pe date reale din exploatarea imobilului, WELL Health-Safety se concentrează pe adoptarea unui set de politici operaţionale şi a unor protocoale de întreţinere, prin implicarea tuturor părţilor interesate în utilizarea unei clădiri, precum şi implementarea unor planuri de urgenţă menite să asigure adaptarea clădirilor la un mediu sigur post Covid-19, atât în prezent şi în viitor.

Pentru a obţine certificarea WELL Health-Safety, Expo Business Park a trecut printr-un proces de îmbunătăţire şi adaptare a sistemelor de curăţare şi întreţinere, precum şi a politicilor de acces în clădiri şi de circulaţie a persoanelor în interiorul acestora. Au fost instalate tehnologii inovatoare precum dezinfectarea suprafeţelor pe bază de lumină UV-C şi purificarea aerului în ascensoare. De asemenea, au fost montate staţii de dezinfectare la toate intrările şi folii protectoare, cu rol antibacterian, pe mânerele uşilor.

EXPO Business Park a iniţiat, de asemenea, tranziţia la utilizarea exclusivă a energiei electrice verzi pentru alimentarea clădirilor sale.

Proiectul oferă 40.000 mp de spaţiu net de birouri, situat pe Bulevardul Expoziţiei, în zona de centru-nord a Bucureştiului. Complexul cuprinde 3 clădiri dotate cu două niveluri de parcare subterană şi este primul proiect de birouri nou construit din România, care a obţinut certificarea BREEAM, calificativul Oustanding, pentru proiectare şi specificaţii sustenabile.

EXPO Business Park este dotat cu panouri solare pe acoperiş pentru încălzirea apei calde, acces pe bază de senzori, fără necesitatea de a atinge vreo suprafaţă, iluminare cu LED-uri în toate zonele clădirilor, tehnologie de recunoaştere a plăcuţelor de înmatriculare, suporturi pentru biciclete şi spaţii amenajate pentru duşuri.

Sistemul de certificare WELL Health-Safety asigură o sursă centralizată instituţionalizată, capabilă să valideze eforturile depuse de proprietari şi operatori pentru a adapta clădirile noului context marcat de pandemie. Acest nou standard se bazează pe cunoştinţele experţilor care fac parte din grupul de lucru al IWBI, constituit pentru a oferi sprijin în vederea protecţiei împotriva COVID-19 şi a altor infecţii respiratorii, precum şi pe îndrumările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) al SUA, centre globale de control şi prevenire a bolilor şi agenţii de gestionare a situaţiilor de urgenţă, asociaţii recunoscute de standardizare, cum ar fi ASTM International şi ASHRAE, precum şi prestigioase instituţii academice de cercetare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb