Presă: Premierul Ciolacu îl susţine pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat la şefia BNR

A.F.
Politică / 27 aprilie

Presă: Premierul Ciolacu îl susţine pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat la şefia BNR

Premierul Marcel Ciolacu îl susţine pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat la şefia Băncii Naţionale. "România are nevoie de stabilitate monetară şi cred că domnul Isărescu trebuie să mai ia un mandat", a anunţat Marcel Ciolacu la Prima TV.

Premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat, în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, dacă îl susţine pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat la şefia BNR.

"România are nevoie de stabilitate monetară şi cred că domnul Isărescu trebuie să mai ia un mandat", a răspus Marcel Ciolacu.

Premierul a mai fost întrebat dacă nu mai e nimeni altcineva care să-l poată înlocui pe Mugur Isărescu, guvernator al BNR încă din 1990.

"Vedeţi contextul! În acest moment, eu îmi doresc stabilitate monetară şi domnul Isărescu pe plan internaţional e un om recunoscut. Vorbesc din funcţia de prim-ministru. Trebuie un partener la BNR. Vedem că am ţinut cursul, n-a crescut dobânda cât a crescut în alte state. E normal să discut cu guvernatorul. Credeţi că această scădere a inflaţiei se face fără un mecanism bine gândit şi fără discuţii foarte serioase despre unde trebuie să intervină statul? Pentru această perioadă, încă de instabilitate economică, fragilă, cred că e persoana potrivită", a conchis Ciolacu.

În luna februarie, guvernatorul BNR Mugur Isărescu (74 de ani), întrebat dacă a luat o decizie de a continua la conducerea BNR, având în vedere că în acest an îi expiră mandatul, declara: "Noi nu putem să luăm nicio decizie. Parlamentul hotărăşte, partidele politice, aşa cum spune legea. Noi trebuie să ne facem aici datoria până în ultimul moment. Şi să dăm Consiliului următor o situaţie stăpânită".

El a fost întrebat dacă personal îşi doreşte un nou mandat la şefia Băncii Naţionale a României.

"Nu pot să vă spun dorinţele mele personale, că mă ruşinez. Din când în când trebuie să mă uit la buletin. Deci a apărut clar această problemă, nu?", a adăugat guvernatorul BNR.

La remarca potrivit căreia încă este tânăr, Mugur Isărescu a afirmat: "Nu mai sunt. Am fost odată, dar sunt totuşi mulţi ani de atunci. (...) Nici nu depinde de mine şi n-avem şi rost să facem o discuţie din tema asta. Depinde de Parlamentul României. Noi, membrii Consiliului, stăm până în ultima clipă, ţinem frâiele şi, pe urmă, le dăm mandatul boardului viitor. Am făcut atât, atât, atât, mai trebuie făcută asta".

Opinia Cititorului ( 15 )

  1. Eu zic ca isar nemuritorul il sustine pe ciolacul in functie,nu invers.

    1. Si unde veti crede ca se va refugia mai marele covrigar Ciolacu dupa ce va pierde "en fanfare" alegerile prezidentiale?

      Inapoi, la Moldova, in Buzau, la coverigarie?

      N-as crede...mai degraba superconsilier la BNR, precedentul a fost creat de d-na Viorica. 

      Cu BAC-ul luat la +30 de ani Ciolacu nu merita mai mult decat sa fi usier/liftier/chelner la BNR.

    Total nepotrivit e Ciolacu pentru a avea orice funcție publica. Doamne ferește ca la BNR sa ajungă unul cu pregătirea lui Ciolacu.

    1. Isarescu e guvernatorul economiei aflate in “tranzitie”..

      tranzitia se face prin socuri consecutive de distrugere vechi si permitere aparitie “nou”… 

      Isarecu nu e sustinut de “Ciolacul” ci foarte sustinut de UE si US Fed… aceste banci detin active ro si vor o siguranta / stabilitate….  

      s c c r e t 

    manole tb sa fie nemuritor ca economia sa reziste, asa e frumos sa spui despre un securist turnator caruia nu ii ajung peste 30 de ani la palat. da, competenta il tine acolo pe.viata, exact ca la orice dictator.

    Normal ca ramane Isarescu. Sa mearga tiparnita ca si pana acum, sa devalorizam leul si veniturile si economiile romanilor pana ii lasam la chilot. Si sa dam salarii si pensii speciale la toti bugetarii. Are grija Isarescu de asta. Va ramane in functie atat cat il vor tine balamalele.

    1. veniturile nu se masoara in lei sau nominale!

      veniturile se masoara in cantitati bunuri ce intra sau nu in venitul net! 

      poti sa pui si venituri platite in Aur fizic… daca nu incap mai multe bunuri in cos consum degeaba esti platit in aur… tre sa cauti alternative de a produce mai mult si a stagna preturile reale in raport cu venituri reale marite…. 

      s c c r e t 

    Si eu!

    s c c r e t 

    Tupeu de covrigar sa creadă ca el îl sprijină pe omul care e guvernator BNR de 33 de ani. PSD nu a găsit un prost mai mare sa l facă premier. Huooo!

    1. Nu conteaza ca a fost covrigar, sau ce a fost. Conteaza ca a fost antreprenor, ceea ce multi doar viseaza. Si cine vorbeste asa e , covrigarul, chiar habar n-are ce inseamna sa ai o firma fie ea si de covrigi cu mac. Pt ca nu-i chiar usor, si e o experienta pe care dc o ai, fie ca ai facut covrigi sau ceva mai fancy te ajuta la multe alte lucruri ulterior. De exemplu, la a conduce o tara, desi n-ai stralucit la scoala. Asta iarasi, credeti ca Ciolacu se simte jignit ca bai tu ai fost coada clasei sau mediocru si uite unde ai ajuns? Mno, eu cred ca se simte mandru. Au fost altii mai destepti ca el, care n-au realizat 1% din a ajunge premier. Nu l-a ajutat prea mult capul la scoala? Ok. Aia a trecut. A compensat omul prin ambitie si munca , poate si mult noroc, dar hei vorba aia: cu cat muncesc mai mult , cu atat mai norocos devin.

      Nu sunt fan Ciolacu-Isarescu, inflatia asta li se datoreaza, dar sa-i dam cezarului ce-i a cezarului, toate jignirile astea cu e din moldova? (si? bravo lui dc s-a ridicat din Moldova peste fandositii de capitala), a avut covrigarie, alta "jignire"(a fost antreprenor , multi politicieni habar n-au ce-i aia, ii fac pe antreprenori, babuini dar ei habar n-au macar o langoserie sa o ridice de la zero la profit, toata viata -bugetari), si asta cu scoala(pai dragilor, el cred ca-i mandru ca n-a avut un start de premiant dar acum e premiant cu siguranta, vorba aia nu conteaza cine ia primul startul , ci cine castiga cursa) 

    chiar ma gandeam sa votez cu PSD, dar dupa comentariile scarboase ale lui Ciolacu despre moldoveni, nici prin cap nu-mi mai trece sa votez cu nenorocitii aia...

    Ciolacu, un gunoi, caruia ii rusine cu moldovenii, fiecare pasare pe limba ei piere

    ciolacul va trage pesadeul la groapa de gunoi a istoriei dupa comentariile cretine despre moldoveni. Un gest normal ar fi sa-si dea demisia... CASTIGUL PSD ului in alegeri i-ar face pe Eminescu si Enescu _ niste moldoveni dispretuiti sa se rasuceasca in mormant

    cat i-am urat eu pe haur, dar daca ar candida Ciolacu si Simeon, mai ca as vota cu Simeon,nici intr- un caz cu gunoiul de colac

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb