Preşedintele Bursei din Tel Aviv demisionează

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 1 iulie 2021

Preşedintele Bursei din Tel Aviv demisionează

La TASE s-au listat 94 de companii de la începutul lui 2020, care au atras un total de 3,7 miliarde de dolari

Amnon Neubach, preşedintele Bursei de Valori din Tel Aviv (Tel Aviv Stock Exchange - TASE), va părăsi operatorul de piaţă la data de 1 august, întrucât se va implica în activităţi care ar putea intra în conflict cu rolul său actual.

Neubach a condus consiliul de administraţie al TASE din 2014.

Săptămâna aceasta, domnia sa a declarat într-o scrisoare adresată consiliului de administraţie al TASE, potrivit Reuters: "Am primit recent cereri de la mai multe companii pentru a prelua un rol activ în operaţiunile lor, ceea ce ar putea crea un conflict de interese. Aceste companii îşi desfăşoară activitatea în domeniul financiar-tehnologic, ceea ce personal mi se pare fascinant".

Consiliul de administraţie al TASE se va reuni în următoarele zile ca să înceapă procesul de recrutare a unui nou preşedinte.

Listarea duală a Sarine Technologies la Tel Aviv, aprobată

Sarine Technologies Ltd., companie din Israel care dezvoltă, produce şi vinde tehnologii pentru industria diamantelor, a primit recent aprobarea pentru listarea duală a acţiunilor sale la Bursa din Tel Aviv. Tranzacţionarea la TASE va începe în 5 iulie, sub simbolul "SARN".

Sarine Technologies este cotată la Singapore Exchange (SGX), iar listarea sa la TASE vine după ce, recent, cele două pieţe au autorizat listarea duală a companiilor a căror cotare principală se află în oricare dintre cele două locaţii.

Compania a informat anterior că listarea duală o va expune unui public mai larg care investeşte - nu doar în Israel, ci şi în SUA. Acest lucru se datorează faptului că diferenţa de fus orar dintre Tel Aviv şi SUA este de numai şapte ore, faţă de o diferenţă de 12-13 ore raportat la Singapore.

Oficialii Sarine au declarat că societatea "a generat progresiv un interes tot mai mare" pentru afacerile şi acţiunile sale pe piaţa de investiţii din Israel, ceea ce face "firească" dorinţa sa de a se dezvolta printr-o listare duală la TASE.

Tot mai multe companii tehnologice pe piaţa din Tel Aviv

De la începutul lui 2020, la TASE s-au listat 94 de companii, care au atras un total de 3,7 miliarde de dolari.

Anul acesta a adus un nou val de IPO-uri la Bursa din Tel Aviv, iar spre deosebire de valurile de listări anterioare, care erau în principal ale companiilor din industrii cu vechime, cum sunt imobiliarele şi finanţele, actualul val a fost în principal al companiilor de înaltă tehnologie (high-tech). Multe dintre acestea se listează fără să fie profitabile şi, uneori, fără să realizeze venituri. Acesta a fost un fenomen des întâlnit pe Wall Street, dar pentru TASE este ceva cu totul nou.

Situaţia se datorează lui Ittai Ben-Zeev, directorul executiv al bursei israeliene în ultimii patru ani, care a făcut eforturi ca să promoveze schimbările. Fenomenul menţionat a fost, de asemenea, susţinut de avansul spectaculos al acţiunilor tehnologice din Statele Unite şi Europa.

Anul trecut, două treimi din cele 27 de IPO-uri din Israel au fost ale companiilor de tehnologie, printre care cele ale GenCell (producător de celule de combustibil cu hidrogen), Aquarius Engines (fabricant de motoare şi generatoare high-tech), Human Xtensions (companie de dispozitive chirurgicale) şi Ecoppia (furnizor de echipamente solare).

În primul trimestru al anului curent, li s-au alăturat PlantArcBio (companie de dezvoltare genetică nouă), NextFerm (cu operaţiuni în tehnologia alimentară), NRGene (societate de genomică), Razor Labs (companie de inteligenţă artificială) şi altele.

În luna mai, a urmat Nayax Ltd., companie globală de fintech, care a fost cea mai mare listare din istoria TASE, pe segmental tehnologic. Peste 70% din acţiunile Nayax vândute prin acest IPO au fost cumpărate de investitori internaţionali.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2871
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9089
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4655

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb