Preşedintele încă nevalidat al SIF Oltenia, acuzat de fals în declaraţii

I.Ghe.
Piaţa de Capital / 24 noiembrie 2020

Preşedintele încă nevalidat al SIF Oltenia, acuzat de fals în declaraţii

Cristian Buşu, preşedintele ales al Consiliului de Administraţie al SIF Oltenia, dar încă nevalidat de ASF, s-a ales cu un dosar penal. Cel puţin aşa reiese din dosarul nr. 36335/299/2020 aflat pe rolul Secţiei penale a Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti, în care Cristian Buşu este inculpat pentru fals în declaraţii, infracţiune prevăzută şi pedepsită conform art. 326 din Noul Cod Penal.

Dosarul a fost înregistrat în 17.11.2020 şi inculpatului i s-au comunicat actele de procedură de către judecătorul de cameră preliminară, dar nu s-a fixat încă un prim termen pentru judecarea fondului.

Conform articolului 326 din Noul Cod Penal, declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unităţi în care aceasta îşi desfăşoară activitatea în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte la producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Amintim că în 29 octombrie Cristian Buşu a fost ales preşedinte al Consiliului de Administraţie al SIF Oltenia, dar Consiliul nu a fost încă avizat de către Autoritatea pentru Supraveghere Financiară.

Opinia Cititorului ( 69 )

  1. Orice persoana are dreptul la prezumția de nevinovăție! Acest articol mi se pare tendențios! Lăsați justiția sa și spună cuvântul și după puteți scrie! Imi dau seama din titlu ca de fapt încercați sa manipulați!

    1. Corect! Dacă dosarul a fost înregistrat la data 17.11.2020 este de durata, iar competentă privind cercetarea revine poliției, deci pana la judecată.......

      Este evidenta încercarea. La fel cum e și faptul ca aceasta “știre” este scoasă acum.

      Normal ar fi ca Asf sa nu ia in calcul aceste manipulări și sa primească avizul

      Trimis in judecată in 17.11.2020 pentru ce fapta comisa?

      Probabil Ciurezu și compania a făcut plângeri pana la Haga și încearcă sa facă tot posibilul sa nu primească avizul. Asta nu înseamnă ca este și vinovat! Normal ar fi ca Asf- ul sa nu țină cont de aceste mizerii

      Ciurezu sa știe ca nimeni din Sif nu l mai vrea înapoi,iar foștii lui directori îl înjură de mama focului și spun ca și a bătut joc inclusiv de ei cu faptul ca i umilea maxim și era un dictator plin de frustrari

      Dacă directorii spun asta, ceilalți angajați ar trebui sa meargă la el acasă Și sa arunce cu pietre in el și- n conacele construite cu banii primiți cu nemiluita! Rusineee Dictatorule!!!

      Ce treaba are fapta savarsita de stimabilul cu durata, nemaisocotond ca dosarul este deja la judecata, deci a trecut de faza de cercetare, pricepi? De fapt, la ce te pricepi))) cumva jurista lu Staicu?

      Normal ar fi ca ASF sa -i retragă avizul și de la SIF și de la Depozitar. Din păcate minciuna sta la aceeași masa cu ASF. Împreuna au demolat un sfert din piața . Revocarea programului de răscumpărare e manipulare ordinara. Investitorii au rămas cu banii blocați intr-o companie cu un singur stăpân . Cooperativa. Bine ca ne lăudam ca suntem piața emergenta și vom fi una dezvoltată . Domnule Tanase, chiar credeți ce spuneti ? Ar fi grav. Înseamnă ca nu distingeti realitatea.

      Si a bătut joc de directorii săi cu salariile” mizere” încasate de aceștia, iar acum încearcă sa l discrediteze pe domnul președinte. Cum este posibil așa ceva?

    Ce ancheta jurnalistica este asta? Ce subiect de business? Bursa = cancan. Trist

    1. Pai nu e cancan. Investitorii trebuie sa știe cine le administrează banii. Am aflat deci din presa ca busu e inapt sa conducă un Sif . Normal era sa știm de la aga in care a fost ales. Dar a omis sa spuna , omisiunea e tot un fals. Care e rezolvarea problemei , asta e întrebarea . demisia sau demiterea. L-or plăcea salariații , investitorii , nu! Deloc! Niciodată ! La AGA de de pe trotuar i-ai scuipat in fata. Rămâi pe trotuar !

    Le fac plangeri penale la toti. Pana nu mor eu nu are nimeni voie sa fie sef. Nici macar pe banii lor

    1. Dacă se va mai întoarce in sif 5, Ciurezu va fi linșat de angajați. Capul sus d- le președinte Busu! Noi, angajați sif credem cu dumneavoastră! Ne au ajuns umilințele lui Ciurezu, tâmplar- daogarul Patrichi, mincinoasa Anina, grasanul securist Pauna, frustrata Sichigea și incompetenta Simona C. Ajungeee mojicilor chiar nu va este Rusineee?

      Postacii lui ciurezu( Aninutza, pistol- mitraliera, Dana și altele) nu zic nimic?

      Numai somități. In frunte cu patriarhul care și aerul care circula in sif îl controla. Ciurezu este istorie i o pata neagră pentru oamenii din sif care erau umiliți mereu cu” te dau afara” ca este siful lui tata!

      Nu înțeleg cu Patrichi? Cum adică tâmplar- daogar? Doar este director de când S a născut pana va muri

      O Românie fata hoție, Busu la .....? Hai culca-te...

      Tocmai au scris mai sus! Încearcă sa bage râca între angajați, mintand cu nerușinare și subliniind” noi, angajații”

      Dacă se întoarce nea Tudorica, noi toți vom sta drepți și spunem: sa trăiți dom” președinte!

    ERA de asteptat a jucat cu SECURISTOIZI,,iar acum ia venit rindul,,,fara EL,,,nu reusea securistoiziiiiii....

    1. Sper sa nu fie adevărat, iar Dragoi nu cred ca este Ciurezu

      Dacă prin absurd ar fi adevărat, Dragoi sa știe ca angajații sunt de partea lui Busu și ar face bine sa și aducă toți oamenii de la sif Banat, altfel activitatea va fi boicotata

      Slugile lui Ciurezu fac diversiune? Încep sa scrie comentarii aiurea! Ha ha ha

      Ciurezu este cel mai mare hot. Tot timpul hotul striga hotul. Mituiește pe toată lumea numai sa il termine pe Busu. ASF ar trebui sa își dea seama ca Ciutezu este răzbunător. Ciurezu a strigat în gura mare ca îl termina pe Busu si asta încearcă sa facă. Sper ca autoritățile sa il verifice și pe Ciurezu si sa vadă cate ilegalități a făcut. Păcat de Busu.

      Ce treaba are Dragoi? el își urmărește interesul și vrea sa facă ceea ce este mai bine pentru Busu! Doar S au ajutat reciproc

      Hoț este puțin spus este o MIZERIE de om nu îi mai ajung miliardele de euro pe care le are îi plîng copii de foame acasă nu are bani să întrețină vilele pe care le are la Leamna adică 3sau 4 la număr RUȘINE SĂ ÎȚI FEI DICTATORULE

    ASF trebuia sa închidă Sif 5 demult. . Se pare ca avem al patrulea președinte de Sif care pleacă la pușcărie . Gradinescu e sinucigaș dacă nu da o decizie de protecție a investitorilor. Și sa verifice activitatea sifului pe ultimele 2 luni . Nu a fost normal sa lase un singur om sa îl conducă .

    1. Gradinescu? Ha, ha, ha!

    Sif1 discount 65%, Sif 4 idem...

    Asta e performanta? 

    Acum ingenuncheati si Sif5...L-ati adus la minimum 5 ani...1.72. 

    Care e scopul vostru ? 

    Orice administrator are scop maximizarea valorii actiunii.Voi?Pentru ce va dati bonus actiuni gratuite la Sif1? Care e performanta? Sif1 nu poate trece pe bursa de 1.9...Asta e performanta...

    1. Dragoi viseaza investitori straini... Sa cumpere One stop shop Sif1...

    Marea majoritate a mesajelor de mai sus par sa fie scrise de acelasi individ tocmit fie de echipa lui Nicu (Pavaj) Buica sau B. Dragoi.

    In mintea acestui individ, faptul ca Busu are dosar penal ajuns la judecatorie este o manipulare din partea lui CIurezu sau a ziarului Bursa, nicidecum un aspect relevant pentru cititori si micii actionari SIF 5 care vad pretul actiunii la minime multi-anuale.

    Asta inseamna demagogie, sa iei un ra%at, sa pui ruj pe el si apoi sa-l prezinti ca fiind salvatorul unei companii. 

    Normal era ca ASF sa retraga avizul acestui domn de cand a dat în piata o hotărâre falsificată pe trotuarul SIF . Nu poti sa semnezi cu dreapta ca ca dai dividende și cu stanga ca nu dai dividende. Apoi sa semnezi alta hotărâre prin care sa spui ca nu e buna niciuna. SIF5 a ajuns o jucărie a unui aventurier. ASF e vinovată de escaladarea unei situații care a făcut un rau ireparabil. Cum isi incheie fondurile situatiile financiare cu dividendele sif5? Investitorii vor stabilitate ASF le livrează povești vanatoesti de guvernantă corporativa. Toate rapoartele curente pe sif5 din ultima perioada sunt falsificate prin omisiune. Era inevitabil ca Busu sa fie cercetat pentru fals, a mințit sistematic ASF ul, investitorii, BVB.

    Vad o gramada de mesaje care acuza autorul articolului cand poate fi simplu verificat pe portal.just numarul dosarului si care-i treaba cu el.

    Acest dosar exista pe rolul Jud.S1 si are ca Obiect-falsul in declaratii(art.326 NCP).Asa scrie aici,asa scrie si acolo.Faptul ca e pe rolul instantei inseamna ca a fost trimis in judecata de catre procurori,nu ca doar i-a facut cineva o plangere si este in cercetare la Parchet.Acum e treaba judecatorilor si a inculpatului. 

    Nu putem sti care au fost motivele procurorilor care au finalizat dosarul cu trimiterea in judecata.Dosarul mai are un dosar asociat cu un /1 in coada si in care judecatorul de camera preliminara verifica formal dosarul de fond sa vada daca trimiterea in judecata respecta prevederile legale,daca-s indeplinite anumite chestii birocratice,daca probele au fost obtinute legal(mai ales daca e vorba de interceptari,filaj). 

    Nu poti acuza un ziarist care iti prezinta rece niste chestii evidente,publice,verificabile de catre oricine. 

    Mai departe inculpatul nu este vinovat din start,se poate apara. 

    Insa pe partea care ne intereseaza pe noi,bursiera,el nu poate fi conducator al unui fond de investitii ori alta entitate reglementata,din aia care are nevoie de aviz ASF. 

    In reglementari sunt multe chestii care il impiedica sa mai conduca,mai ales ca e si aia cu buna reputatie,o prevedere subiectiva de multe ori,insa in cazul de fata clara(sa nu fie inculpat pentru fapte savarsite in aceeasi calitate pe care o ocupa). 

    E clar ca nu va primi aviz de la ASF,altfel ultimii intra la favorizarea faptuitorului daca i se mai face vreo planegere penala pentru cine stie ce cat timp e sef la Sif.

    Am o banuiala ca deja au dat cei de la autoritate declaratii in dosar ca martori,mi-e greu sa cred ca i-au ignorat procurorii. 

    1. Pai procurorul e tovarasul lui ciurezu. Dar o vor suge de la judecatori asa cum a supt o si ciurezu

      Si ce trraba are avizul cu ce scrie in articol ? Daca ramane in picioare facatura de plangere omul pleaca acasa. In rest e can can si bursa fake newz 

      Pt zoarul bursa aka latrina 3, eu zic sa verificati si daca are amenzi de ciurculatie ca de la alea sigur numai poate conduce un sif

      Hahaha sunteti penibili 

      Va multumesc pentru precizari

    In conformitate cu art.111,alineat 1,litera d din propriul Cod,BVB are obligatia suspendarii de la tranzactionare a SIF5 pentru protectia investitorilor ,acces egal la informatie si pastrarea unei piete ordonate.

    Suspendarea are rost pana la primirea unui punct de vedere de la SIF5.Daca la BVB nu se citeste Bursa(insa vad ca sefilor le place sa dea interviuri aici),pot fi sesizati de catre orice alta persoana.Cred ca si ziaristul ar fi procedat bine daca i-ar fi instiintat. 

    Mi se pare penibil ca orice este pus in carca lui Ciurezu. Dosarul si faptele din dosarul despre care scrie Bursa nu are legatura cu SIF 5 . Stau si ma intreb, oare Busu nu i-a spus lui Dragoi ca are niste probleme mai vechi? Oare Dragoi are vreo problema sa lucreze cu infractorii dovediti si condamnati? Evident ca nu. L-au sedus pe Busu si acum l-au abandonat. La cat rau a facut ASF in cazul SIF 5, credeti ca o sa treaca cu vederea chestiunea asta? O sa gasească Dragoi & Co alt fraier care sa-i faca jocurile. Ca a invatat de la taticu cum este cu sagetile si suveicile.

    pt dl ziarist care a scris acest articol: Gheorghe se prescurteaza,,Gh" nu ,,Ghe". Toate numele proprii se prescurteaza in consoana nu in vocala. Se pare ca ai deficiente in limba romana.Mai invata>

    Sper ca ASF să avizeze aceșt oameni minunați și să lase să își facă treaba așa cum au început adică cu dreptul și să nu mai avem parte de- i ca Ciurezu, Patrich,iStoian ,Păuna care să facă doar ce vor ei să rămînă acasă cu saci de bani pe care iau strîns și să îi lase pe alți să facă ce ei nu au știut să facă adică să fie oamenii

    1. ”acesti oameni minunați” ? care ”au inceput cu dreptul”? Prin ce s-au remarcat, prin faptul ca au respins situațiile financiare si dividendul după ce l-au incasat? Prin faptul ca actiunile lor au dus la scaderea pretului de tranzactionare cu 25%?

      Să îți răspundă Ciurezu și gașca lui de hoții la întrebarea asta dl.acționar

      Kap, sek! E sek, e gol, e jale mare la cooperativa. Nerușinarea e maxima.

      E jale mare la cooperativa “ Ciurezu” ! Carmen Popa va fi urmărită penal și condamnata pentru mituirea judecătorilor , Ciurezu vrea sa își treacă bunurile pe numele altor persoane ...lista continua

      Te-am mai vazut pe aici cu replicile astea. Esti cel care ai pierdut procesele si ataci avocatul care le-a castigat. Tu esti ala care ti-ai trecut actiunile pe numele altora. Buzat ofticat.

      La rand e Busu deocamdata. El e ala cu banii pusi la roata de rezerva, e mai safe decat sa ii puna pe numele verilor :))))

      I-a spus domnul Drăgoi lui carmen popa și. Cooperativei : “ Așteaptă și vom vedea “ Nu ați încasat cât veți da înapoi dragi salariați ai sif 5 ! Cel mai bne este sa așteptăm și sa vedem :)))

      Eu știu ca deja fostul ca i se adresează lui Drăgoi cu apelativul “ tati “ !

      Sunt trist şi decepționat vizavi de ce se intâmplă la sif5! Am câteva acțiuni, pe care le țineam în portofoliu ptr faptul că primeam divi în fiecare an. Sif5 era considerată o acțiune bună, care oferea un mic randament, acum prețul scade, mă tem că nu voi mai vedea divi şi intreb de ce noi investitorii bvb trebuie să trecem prin astfel de "măgării"!? Nimeni nu apără investitorii mici, ce păcat, puteam fi mulţi dacă exista cinste şi onoare...

      Fostul Ca i se adresează lui Drăgoi cu “ tati “ La pușcărie cu toată cooperativa patriarhului Ciurezu

      Mai bine sa așteptăm și sa vedem ce se va întâmpla ! Părerea mea “ toată cooperativa Ciurezu “ va plăti cu bani și ani de privare de libertate !

      Ați crezut ca ați scăpat? Pentru cooperativa patriarhului Ciurezu , distracția acum începe ! Ha ha ha

      “ mic acționar sif 5” este trist ! Domnule mic acționar , așteptați sa vedeți la atragerea răspunderii dacă , nu cumva, trebuia sa fiți trist de pe timpul patriarhului “ Ciurezu”

      Credeați ca veți trai sa mâncați banii furați cu patriarhul ? Veți înapoia toți bani și va veți petrece ultimii ani din viața la închisoare ! Ori îl dați in primire pe patriarhul , ori veți suferi la fel cât el ! ha ha ha

      Nu știu in ce calitate vorbește acest domn care repeta aceeași idee fixa de 40 de ori . Deja e ridicol și am bănuiala ca e chiar bietul inculpat. SIF 5 a fost o companie serioasă . noul președinte intra in istoria sifului cu o mare tinichea de coada. Pana sa atragă răspunderea altora sa facă ordine cu dividendele . Putina decenta nu ar strica in situația data. Economia e in coma, unii se joaca de a vardiștii din frustrări personale. ASF o lungește in loc sa ia măsuri ferme sa dispară din peisaj personaje inadecvate ca domnul asta care mănâncă degeaba zeci de mii de euro pe luna din banii acționarilor . Domnu Busu, lăsați vorbăria pe forum ca nu asta e calea sa va dovediți credibil. Episodul din strada și trimiterea in judecată pentru fals sunt lucruri grave. Intolerabile. Moralmente trebuia sa îl anunți pe Drăgoi ca ai probleme . Dosarul nu a apărut din senin. Nu sa îl umpli de ridicol cu o numire inacceptabila . Domnii din ASF care mănâncă tot din banii noștri zeci de mii de euro sa transeze odata acest scandal .e atât de greu? Ori sunt in vreo complicitate ori incapabili . E rușinea lumii sa ai un AFIA fără situații financiare din motive de ura personală . Din ambiții infantile investitorii mici sunt Ruinați . ASF va fi chemat sa răspundă exact ca in cazul FNI.

      Nu a venit din senin dosarul. A lasat ciurezu punga cu bani la bucuresti ca sa se inventeze ceva.

    Este evident pentru toată piata ca in chestiunea SIF5, ASF a greșit în mod nepermis. Au pus pe butuci cel mai performant și mai lichid SIF. Nu știu cum vor mai face ordine după toate astea si tare mi-e teama că vor fi urmări, sunt prea multe pierderile pentru toți acționarii. Asta se intampla cand sprijini niște iresponsabili, își bat joc de toată piata.

    Cazul sif 5 a dus la pierderea increderii in piata de capital si in toate zonele de conducere a acesteia fie ca este ASF sau BVB.

    Certe sunt urmatoarele:  

    - unii au primit dividende de acum adio 

    - a fost anulata o noua oferta de cumparare a actiunilor si anulare a lor cum este cotect si nu de premiere moca 

    - situatii financiare neauditate 

    - lipsa CA

    lista este lunga si concluzia clara INCREDERE ZERO! 

    1. NORMAL CA E ZERO DACA UN ADMINISTRATOR SE CREDE SEF CA PE MOSIA LUI PE BANII ACTIONARILOR SI SE CREDE MIHAI VITEAZU. Nea ciurezuule vei merge la puscarie cu tot cu plangerile tale penale. Te mai si lauzi ca mituiesti procurori prin bucuresti

      Dc se credea pe moșia lui de era cel mai performant dintre sifuri ?dividende etc ..ca sa ne înțelegem eu nu sunt in nicio tabăra , am riscat banii familiei pe acest emitent (150 mii)și văd cum se duce in cap din cauza unor găști mafiote care vor borcanul cu miere iar noi ceilalți ne uitam cum se duc in cap acțiunile .. e bine așa ? Cine are de câștigat dc tot scade acțiunea asta ...întreb

      Actiunea Sif 5 a scazut pentru ca a pus mana cooperativa Sif 1 & Sif 4 si fondurile:

      Fondul Inchis de Investitii ACTIVE PLUS, FIA CERTINVEST ACTIUNI, FDI CERTINVEST XT INDEX,FDI CERTINVEST BET FI INDEX, Fondul Inchis de Investitii STAR VALUE, FII MULTICAPITAL Invest, FDI STAR FOCUS, FDI STAR NEXT, Fondul Inchis de Investitii OPTIM INVEST, FII BET —Fl INDEX INVEST, FDI PROSPER INVEST, FIA ROMANIA STRATEGY FUND AA/Vaduz, OPUS— ch artered Issuances SA/AA Luxembourg.

      in care au bagat banii. 

    ?? ???? ?????? ... ?? ??????? ... ?? ??? ???? ??? ?? ???? ??? ????! ???? ???? !

    La gară...la portofele...cu ăștia de ați fost pina acum! Huuu... dinozaurilor!!!

    Mai ciurezule, ai pierdut , dispari odata!

    1. Când nu aveți argumente o dati in bălării ( dispari ciurezule)și mai vreți sa vina lumea sa investească în piața de capital ... dc dau de scursuri și trepadusi ca voi (se lasă lumea de sportul asta )in ritmul asta o sa va dati unul altuia acțiunile și va mai lăudați ca ați trecut și la piața emergenta ... vai mama voastră de trepadusi pârliți ...

    amaratul asta va fi tap ispasitor probabil, iar cooperativa si asf vor canta impreuna "si-alta data, si-alta data..."

    amaratul asta va fi tap ispasitor probabil, iar cooperativa si asf vor canta impreuna "si-alta data, si-alta data..."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb