Preşedintele Traian Băsescu nu a făcut poliţie politică

Ziarul BURSA #Politică / 27 septembrie 2006

Mugur Ciuvică: CNSAS este obligat să facă publice documentele pe baza cărora a decis că Traian Băsescu nu a făcut poliţie politică

Preşedintele Grupului de Investigaţii Politice (GIP), Mugur Ciuvică, spune că CNSAS este obligat să facă publice documentele pe baza cărora a decis că Traian Băsescu nu a făcut poliţie politică. "Este imperios necesar, dacă vrem ca CNSAS să aibă o minimă credibilitate, să prezinte public aceste documente, pentru ca toţi să ştim ce a stat la baza acestui verdict dat de CNSAS", a afirmat ieri, Mugur Ciuvică, care a solicitat investigarea posibilei relaţii a lui Traian Băsescu cu fosta securitate.

El a precizat că, de-a lungul timpului, a prezentat trei documente - un registru al Partidului Comunist Român, un registru al fostei securităţi şi o adresă a MAp - care "spun clar că domnul Traian Băsescu a colaborat cu securitatea". "În documentul provenit de la MAp se precizează chiar când a fost racolat -1973 - şi faptul că a colaborat cu Direcţia a IV-a când a fost student, după care dosarul său a fost transmis la Constanţa. Toate aceste lucruri au fost prezentate de mine. Dacă sunt contestate cumva de serviciile secrete, cu alte documente care au ajuns în posesia CNSAS, acest lucru este extrem de important, pentru că înţeleg că s-a spus că această decizie a fost luată pe baza unor documente primite de CNSAS de la serviciile de informaţii", a afirmat preşedintele GIP, citat de Rompres.

Pe de altă parte, Mugur Ciuvică şi-a exprimat surprinderea că CNSAS a dezbătut problema colaborării lui Traian Băsescu cu fosta securitate "în perfect secret, oarecum conspirativ", fără să anunţe dinainte că urmează să discute un subiect "atât de important".

În opinia lui Ciuvică, este important de aflat punctul de vedere oficial al CNSAS. "Voi vedea dacă mai sunt necesare şi alte demersuri pe acest subiect, după ce va fi precizat punctul de vedere oficial al CNSAS", a mai declarat Ciuvică.

Ludovic Orban: Decizia CNSAS în privinţa colaborării cu securitatea a preşedintelui Traian Băsescu este "pripită"

Liderul liberalilor bucureşteni, Ludovic Orban, a declarat ieri că decizia Colegiului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii în privinţa colaborării cu securitatea a preşedintelui Traian Băsescu este "pripită", în condiţiile în care, a susţinut el, acesta nu a avut la dispoziţie informaţii complete. Orban a afirmat că CNSAS ar trebui să se pronunţe abia după ce preia arhivele Serviciului de Informaţii Externe, ale Direcţiei de Informaţii a Armatei, arhivele PCR şi chiar pe cele de la Ministerul de Justiţie, pentru că există dosare care conţin condamnări în baza unor rapoarte ale informatorilor şi colaboratorilor securităţii. "Băsescu a avut cu certitudine cel puţin dosar de urmărire. În ultimii ani au apărut două documente oficiale care au fost aduse la cunoştinţa opiniei publice şi a căror veridicitate nu a fost contestată, care creează suspiciunea colaborării lui Băsescu cu securitatea. Cred că cercetarea trebuie să continue şi, abia când va avea toate informaţiile din arhivele nepredate, CNSAS să se pronunţe", a spus Orban.

Preşedintele Traian Băsescu nu a făcut poliţie politică, a decis, marţi, Colegiul CNSAS, au confirmat surse din cadrul CNSAS. Aceleaşi surse au precizat că o decizie similară a fost luată şi în cazul senatorului PNL Puiu Haşotti, al deputatului UDMR Toro Tibor şi al senatorului PC Radu Terinte.

Deciziile au la bază documentele trimise de serviciile secrete Colegiului CNSAS, au precizat aceleaşi surse.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb