Preţul petrolului a crescut cu peste 2%, săptămâna aceasta

A.V.
Internaţional #Energie / 27 august 2022

Preţul petrolului a crescut cu peste 2%, săptămâna aceasta

Cotaţiile futures ale petrolului au crescut săptămâna aceasta, pe pieţele externe, ca urmare a avertismentului Arabiei Saudite legat de viitoare reduceri ale livrărilor, informează Bloomberg.

Preţul futures al barilului de petrol Brent cu livrare în luna octombrie a urcat cu 1,7% ieri, la ICE Futures Europe, atingând 100,99 dolari. La Nymex SUA, preţul petrolului West Texas Intermediate (WTI) cu livrare în octombrie a crescut cu 0,6%, la 93,06 dolari barilul. Cotaţia ţiţeiului Brent a urcat cu 2,1% săptămâna aceasta, cea a petrolului WTI - cu 2,5%.

Preţurile ţiţeiului au crescut după ce ministrul saudit de resort a declarat că alianţa OPEC+ ar putea limita producţia ca să stabilizeze piaţa volatilă. Cotaţiile petrolului au pierdut aproape un sfert din valoare din iunie până acum din cauza îngrijorărilor crescânde cu privire la o încetinire a economiei globale.

Amintim că preţul ţiţeiului Brent (tranzacţionat pe piaţa din Europa) s-a apropiat de nivelul maxim istoric de 147 de dolari pe baril în martie, după ce invadarea Ucrainei de către Rusia a alimentat temerile privind aprovizionarea. Preţurile au scăzut de atunci şi au atins un minim al ultimelor şase luni săptămâna trecută: sub 92 de dolari barilul.

La începutul acestei luni, banca americană Goldman Sachs şi-a revizuit în sens negativ prognoza pentru preţul petrolului Brent în trimestrul curent: 110 dolari pe baril, în scădere faţă de proiecţia anterioară de 140 de dolari pe baril. Goldman Sachs şi-a revizuit, de asemenea, prognoza pentru preţul petrolului Brent în ultimul trimestru: 125 de dolari pe baril, de la 130 de dolari pe baril,

Şi banca britanică Barclays şi-a redus estimarea privind preţul mediu al petrolului Brent la 103 dolari pe baril pentru anul acesta şi anul viitor, în scădere de la 111 dolari pe baril, cât anticipa anterior.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb