Primăria Capitalei înfiinţează societatea pe acţiuni "Trustul de Clădiri Metropolitane Bucureşti"

Jose Fierro
Companii / 31 ianuarie 2017

Gabriela Firea

Gabriela Firea

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, în şedinţa de ieri, proiectul de hotărâre care prevede înfiinţarea societăţii pe acţiuni S.C. "Trustul de Clădiri Metropolitane Bucureşti" S.A, la propunerea Primarului General, Gabriela Firea. Societatea va avea ca obiect principal de activitate construirea de locuinţe sociale şi pentru tineri, potrivit unui comunicat de presă trimis Redacţiei.

Primarul General, Gabriela Firea, a declarat: "Premisele de la care a plecat această iniţiativă sunt legate de cererea mare de locuinţe în Bucureşti şi de dificultăţile cu care categorii foarte largi de cetăţeni se confruntă atunci când vor să aplice pentru un credit bancar prin care să-şi finanţeze achiziţia unei locuinţe. De aceea dorim să înfiinţăm această societate care să construiască locuinţe sociale la preţuri mult mai mici decât cele disponibile pe piaţă. Pe de o parte, municipalitatea va avea control asupra cheltuielilor pe întreg lanţul iar această societate nu va urmări profitul, ci doar acoperirea cheltuielilor. Printre cei care vor beneficia de locuinţe sociale, în baza unor criterii foarte clare şi transparente se numără angajaţi din educaţie, sănătate, din mediul artistic, alte categorii de tineri, precum şi cazurile sociale înregistrate în evidenţele municipalităţii".

De asemenea, Gabriela Firea a dat asigurări că vor fi respectate toate reglementările legale privind achiziţiile publice, iar cei care vor beneficia de locuinţele construite de municipalitate nu se numără printre clienţii obişnuiţi ai pieţei libere.

Noua societate nu are ca scop realizarea de profit, ci îşi propune să construiască locuinţe cu costuri mai mici, care ulterior vor fi închiriate sau vândute în condiţii avantajoase atât persoanelor fără venituri, foarte sărace - aşa-numitele cazuri sociale, dar şi tinerilor ale căror venituri nu le permit închirierea sau achiziţionarea de pe piaţa imobiliară a unei locuinţe - medici, profesori, actori.

Actionarii acestei societăţi vor fi Consiliul General al Municipiului Bucureşti care va deţine 99,9 % din capitalul social şi S.C "Service Ciclop" S.A care va deţine 0,1%. Membrii titulari care au fost aleşi în Consiliul de Administraţie al Trustului sunt următorii: Rădulescu Gabriel, Ilie Florentin, Ciucă Dorel, Dumitru Lucica, Petrescu Marius.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb