PRIMARUL SUCEVEI: ''Vom finaliza proiecte europene de circa 45 de milioane de euro până la sfârşitul acestui an''

G.U.
Miscellanea / 23 iunie 2021

''Vom finaliza proiecte europene de circa 45 de milioane de euro până la sfârşitul acestui an''

Municipalitatea Suceava va finaliza până la sfârşitul acestui an proiecte cu finanţare europeană din exerciţiul financiar 2014-2020 de aproximativ 45 de milioane de euro, a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă, primarul Ion Lungu, potrivit Agerpres.

Acesta a menţionat că la proiectul "Sistem integrat de transport public ecologic" se lucrează la finalizarea clădirii autobazei şi la finisaje, fiind demarată procedura pentru racordarea la gaz metan.

"În luna august vor fi începute lucrările pentru montarea sistemului e-ticketing la dispeceratul din clădirea autobazei, după care va fi instalată aparatura în mijloacele de transport. În paralel vom finaliza de montat noile staţii de transport. Singura problemă la acest proiect este cea legată de livrarea celor 15 autobuze care trebuie să fie furnizate de firma Solaris, din Polonia, pentru care nu avem un termen concret de livrare", a precizat Lungu.

În ceea ce priveşte proiectul "Revitalizarea spaţiu public urban - Zona de agrement râu Suceava", primarul a arătat că acesta se va finaliza până la sfârşitul lunii septembrie a acestui an, notează sursa citată.

"Căutăm soluţii tehnice şi de finanţare pentru consolidarea malurilor râului. Avem discuţii pe acest subiect cu cei de la Apele Române", a spus primarul.

Referindu-se la Centrul multifuncţional Iţcani - clădire Primărie Iţcani, primarul a spus că se va finaliza tot în acest an, dar cinematograful inclus în proiect ar putea deveni funcţional la începutul anului viitor, deoarece firmele asociate au solicitat prelungirea termenului de finalizare până în luna februarie 2022 din cauza întârzierii lucrărilor în contextul pandemiei COVID.

În privinţa investiţiilor în infrastructura şcolară, Lungu a precizat că grădiniţa din Burdujeni sat va fi inaugurată la începutul anului şcolar 2021-2022, iar cea din zona centrală a oraşului până la sfârşitul acestui an.

Totodată, modernizarea clădirilor de la Colegiul Tehnic Petru Muşat, ce vor fi pregătite pentru învăţământul dual, se va finaliza până la sfârşitul lunii octombrie, la Colegiul Tehnic Alimentar s-a dat ordinul de începere a lucrărilor, la Colegiul Naţional "Petru Rareş" se va semna contractul pe fonduri europene la începutul lunii viitoare pentru construirea de săli de clasă clădire de gimnaziu, a evidenţiat edilul Sucevei.

Lungu a precizat că în această perioadă se va semna şi contractul pentru echipamente electronice în şcoli, tablete şi laptopuri.

Potrivit primarului, singurul proiect la care nu este demarată licitaţia de execuţie pentru exerciţiul de finanţare 2014-2020 este cel de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă şi canalizare pe POIM, pentru care este repartizată suma de aproximativ 20 de milioane de euro.

"Depunem eforturi deosebite pentru finalizarea proiectelor aferente exerciţiului de finanţare europeană 2014-2020 şi pregătim proiecte pentru perioada de finanţare europeană 2021-2027", a mai afirmat primarul Ion Lungu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb