Primele brute subscrise ale CertAsig au crescut la 13 milioane de euro în 2014

Elena Deacu
Bănci-Asigurări / 3 martie 2015

CertAsig, o companie de asigurări independentă cu sediul în România şi operaţiuni în România, Turcia şi Bulgaria, a realizat în 2014 o creştere de 8%, ajungând la prime brute subscrise în valoare de 13 milioane de euro, faţă de 12 milioane în 2013, arată un comunicat al companiei remis redacţiei.

CertAsig a menţinut rezultate solide pe clasa asigurărilor de garanţii care au generat prime totale de 4 milioane euro, în creştere cu 3% faţă de anul anterior, ajungând la o pondere de 31% în totalul primelor CertAsig în 2014.

Asigurările de bunuri şi cele destinate domeniilor inginereşti au evoluat în 2014, volumul primelor subscrise în aceste clase de asigurări crescând cu 60%, până la 2,5 milioane euro. CertAsig a reuşit o creştere notabilă şi pe clasele de asigurări de răspunderi generale, în care primele subscrise au crescut cu 76%, până la un total de 1,5 milioane euro.

Asigurările maritime în Turcia şi regiunea Mării Negre reprezintă în continuare un segment cheie pentru CertAsig, generând 35% din totalul primelor, respectiv 4,5 milioane euro.

Geografic, România este piaţa principală pentru CertAsig, generând peste 60% din afacerile companiei, în timp ce Turcia a generat 35% din primele subscrise. Bulgaria, unde compania a demarat operaţiunile în 2013 şi a deschis o sucursală în 2014, este încă la începutul activităţii şi a avut o pondere mică în volumul primelor subscrise.

CertAsig a achitat în 2014 daune în valoare totală de 4.3 milioane euro, faţă de 4 milioane euro în anul anterior. Cea mai mare daună achitată în 2014 a fost în valoare de peste un milion de dolari, pentru o poliţă Casco maritim subscrisă în Turcia, iar a doua daună ca valoare a fost de peste 640.000 euro reprezentând o poliţă de asigurare de garanţie de restituire a avansului, subscrisă în România.

CertAsig este o companie de asigurări românească, al cărei acţionar majoritar este, din 2007, Royalton Capital Investors II, un fond privat de investiţii cu sediul în Polonia şi active în România, Polonia, Slovacia, Turcia şi Cehia.

Cu puncte de lucru în Bucureşti, Constanţa, Timişoara şi Cluj, reprezentanţe regionale în Suceava, Ploieşti şi Râmnicu Vâlcea, un birou de legătură în Istanbul (Turcia) şi o sucursală în Sofia (Bulgaria), CertAsig are o echipă de peste 70 de specialişti în asigurări.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb