Primul program interdisciplinar de internship din industria construcţiilor (P)

Media-Advertising #Construcţii / 25 mai 2023

Parteneriat între patru dintre cei mai importanţi jucători din industrie şi Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti

SBR Soletanche Bachy, PSC Group, Metrik Architecture şi Professional Consulting Engineers lansează primul program interdisciplinar de formare din industria construcţiilor, printr-un parteneriat cu Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti (UTCB). Prin intermediul acestui internship, unic în România, 10 studenţi din anul al III-lea vor avea acces la o perspectivă integrată asupra industriei şi asupra principalelor specializări care compun un proiect de construcţii.

De la dezvoltator la arhitectură, proiectare şi fundaţii speciale: o perspectivă 360 asupra industriei

În contextul programului de internship şi formare, studenţii au posibilitatea să înveţe şi să lucreze într-un cadru real, trecând prin toate disciplinele importante: de la ce înseamnă dezvoltarea unui proiect până la elemente legate de arhitectură, proiectare şi fundaţii speciale.

Stagiul are o componentă practică importantă, care presupune nu doar acumularea de cunoştinţe teoretice, ci şi vizite pe şantier, respectiv dobândirea de abilităţi esenţiale pentru buna desfăşurare a unui proiect de construcţii, cum ar fi realizarea de bugete şi efectuarea de măsurători şi calcule.

O lună de experienţă de învăţare cu aplicabilitate imediată

Programul se va desfăşura între 19 iunie şi 14 iulie şi presupune participarea la aproximativ 120 de ore cumulate, incluzând implicarea directă în activitatea a 4 companii importante din domeniu: PSC Group, Metrik Architecture, Professional Consulting Engineers şi SBR Soletanche Bachy.

PSC Group, fondat în 1997, cu capital 100% românesc, este dezvoltatorul proiectului imobiliar WIN Herăstrău. Metrik Architecture este un birou de arhitectură cu experienţă în realizarea de proiecte foarte diferite: de la locuinţe colective şi individuale până la hale industriale, facilităţi comerciale, clădiri de birouri sau hoteluri. Professional Consulting Engineers este o companie fondată în 2015, ce furnizează servicii de proiectare în domeniul ingineriei civile. SBR Soletanche Bachy este o companie specializată în soluţii geotehnice complexe şi fundaţii speciale, cu o prezenţă de 30 de ani pe piaţa din România.

Obiectivele comune ale celor patru iniţiatori vizează subiecte ca: familiarizarea tinerilor cu terminologia specifică domeniului; acumularea de cunoştinţe cu privire la criteriile de selecţie a materialelor de construcţii şi tehnologii de execuţie; probleme şi dileme frecvente, cu focus pe relaţia cu constructorul; elemente de cultură organizaţională şi management; comunicarea profesională şi canale de relaţionare specifice mediului de lucru; exemplificarea şi aplicarea unor cunoştinţe dobândite în mediul academic; informaţii generale despre practici şi metode de lucru asociate cu sustenabilitatea şi eficienţa energetică, respectiv perspective asupra conceptului de smart city şi modele practice existente în acest sens.

Necesitatea de colaborare şi dorinţa de a oferi un suport în alegerea carierei: la baza experienţei de învăţare din program

Programul de internship îşi propune creşterea accelerată a competenţelor în domeniu ale viitoarelor generaţii de profesionişti, o orientare mai bună în carieră, precum şi înţelegerea în profunzime a componentei de interdisciplinaritate şi de colaborare dintre toţi specialiştii ce participă la dezvoltarea unui proiect de construcţii.

Primul program interdisciplinar de internship din industria construcţiilor (P)

"De-a lungul timpului, am observat că noile generaţii de profesionişti au nevoie de mai mult ghidaj şi de o experienţă directă legată de ce înseamnă un proiect real de construcţii. Prin intermediul acestui program, ne dorim să-i conectăm pe studenţi mai uşor cu piaţa muncii şi cu cerinţele actuale din industrie, oferindu-le posibilitatea de a face alegeri conştiente, cu privire la viitorul lor profesional. Mă bucur foarte mult şi pentru colaborarea pe care am iniţiat-o astfel cu PSC Group, Metrik Architecture şi Professional Consulting Engineers - şi cred că este nevoie de mai multe astfel de abordări colaborative în industria noastră", a declarat Lorand Sata, Director General SBR Soletanche Bachy Fundaţii.

Primul program interdisciplinar de internship din industria construcţiilor (P)

"Domeniul nostru de activitate - dezvoltare imobiliară - este prin excelenţă unul integrativ. Pentru un proiect reuşit, este absolut necesară o bună coordonare între arhitecţi, constructor, ingineri şi alţi specialişti din discipline conexe. Consider că a cultiva spiritul de echipă şi a-i ajuta pe studenţi să înţeleagă importanţa acestei sincronizări încă de la început - sunt esenţiale. Ne dorim ca acest program să contribuie la o generaţie nouă de profesionişti, cu o viziune mai amplă asupra viitoarei lor activităţi, mai în măsură să decidă ce rol li se potriveşte într-o companie şi cu abilităţi mai solide în raport cu colegii lor din alte ţări", a completat Irina Stoenescu, Vice-Preşedinte PSC Group.

Primul program interdisciplinar de internship din industria construcţiilor (P)

"Proiectarea este un proces multidisciplinar, în cadrul căruia colaborarea eficientă este cheia succesului. Este vital pentru un bun proiectant să înţeleagă şi provocările celorlalţi actori implicaţi în acest proces comun. Experienţa de învăţare pe care o oferim în cadrul programului de internship are ca scop să oferim un context pentru ca viitorii specialişti în construcţii să se întâlnească cât mai rapid cu situaţii reale din piaţă. Sunt convins că acest lucru va duce la o industrie a construcţiilor care va continua să evolueze şi la un mediu construit mai bun", a explicat Vlad Balosin, Fondator şi General Manager Metrik Architecture.

Primul program interdisciplinar de internship din industria construcţiilor (P)

"În cadrul mediului academic, se acumulează informaţiile de bază necesare intrării în domeniul construcţiilor. Prin acest program de internship, ne dorim să construim pe fundaţia asigurată de facultate, astfel încât participanţii să aibă o înţelegere cât mai clară a domeniului proiectării structurilor de rezistenţă. Un astfel de program poate reprezenta un start bun în carieră - şi ne bucurăm că putem să transmitem cât mai mult din experienţa noastră, în acest scop", a concluzionat Bogdan Radu, Administrator Professional Consulting Engineers.

Studenţii vor fi selectaţi şi propuşi de către Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, iar la finalul programului de internship, există posibilitatea de angajare în cadrul companiilor care au iniţiat acest parteneriat, în funcţie de rezultatele, evoluţia şi abilităţile pe care participanţii la program le arată.

Despre SBR Soletanche Bachy

SBR Soletanche Bachy România este una dintre principalele companii specializate în soluţii geotehnice complexe şi fundaţii speciale de pe piaţa locală. Compania este parte din grupul de origine franceză Soletanche Bachy, lider mondial în domeniu, cu o tradiţie şi o activitate de peste 100 de ani. Pe plan local, compania este prezentă de 30 de ani şi se bazează pe o echipă de peste 120 de specialişti, cu ajutorul cărora este implicată atât în proiecte din sectorul privat (retail, rezidenţial, office, industrial), cât şi din domeniul public.

Despre PSC Group

Fondată în 1997, PSC Group este o afacere de familie cu capital 100% românesc. S-a afirmat pe piaţa de construcţii şi imobiliară din România, prin dezvoltarea de proiecte menite să ridice calitatea vieţii şi să respecte principiul armoniei în modelarea spaţiului. Cel mai recent exemplu este ansamblul rezidenţial WIN Herăstrău, destinat segmentului premium. Prin departamentele interne şi diviziile asociate, PSC Group acoperă 360° serviciile domeniului: dezvoltare de proiecte, property management, consultanţă tehnică, arhitectură şi design interior, proiectare rezistenţă şi project management.

Despre Metrik Architecture

Metrik Architecture este un birou de arhitectură devotat în egală măsură creativităţii, cât şi rigorilor profesionale. Având un portofoliu larg, ce include locuinţe colective şi individuale, restaurări şi extinderi, hale industriale, facilităţi comerciale, clădiri de birouri şi hoteluri, echipa Metrik înţelege că investitorii trebuie să echilibreze calitatea înaltă cu profitabilitatea în fiecare proiect. Reuşita depinde de un proces coerent, bine gândit şi executat. De aceea, eforturile studioului sunt orientate spre rezultate aliniate cu interesele clienţilor şi spre o estetică atrăgătoare şi atemporală.

Despre Professional Consulting Engineers

Professional Consulting Engineers a fost înfiinţată în 2015 de către Bogdan Radu şi Dragoş Mihăilă. Compania oferă servicii de proiectare în domeniul construcţiilor civile şi industriale, fiind specializată în proiectarea structurilor de rezistenţă. Portofoliul PCE include clienţi din majoritatea oraşelor importante din România, cum ar fi: Bucureşti şi zonele limitrofe, Timişoara, Cluj, Oradea, Craiova, Deva. De-a lungul timpului, compania a avut colaborări semnificative şi cu parteneri din Germania, Islanda şi Madagascar.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb