PRINŢUL CHARLES, DECORAT DE KLAUS IOHANNIS ÎN ŢARA NOASTRĂ Prinţul Charles şi Iohannis au discutat situaţia comunităţii româneşti din Marea Britanie

ADELINA TOADER
Ziarul BURSA #Politică / 30 martie 2017

Prinţul Charles şi Iohannis au discutat situaţia comunităţii româneşti din Marea Britanie

Alteţea Sa Regală Charles Prinţul de Wales, aflat în vizită oficială în ţara noastră, a fost decorat de preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional "Steaua României" în Grad de Mare Cruce, în semn de preţuire pentru activitatea Prinţului de Wales în România şi pentru promovarea imaginii acesteia în lume.

Tot ieri, în Marea Britanie, premierul britanic Theresa May a înaintat, oficial, scrisoarea prin care anunţa autorităţile europene de intenţia de părăsire a blocului european.

În timpul vizitei oficiale, Klaus Iohannis l-a primit pe Prinţul de Wales la Palatul Cotroceni, şi a făcut referire la ataşamentul Alteţei Sale Regale faţă de ţara noastră. "Bună ziua Excelenţă, bine aţi revenit în România", a spus Klaus Iohannis. "Mă bucur să revin", a replicat Prinţul de Wales.

După primirea oficială, Klaus Iohannis şi Prinţul Charles au avut o întâlnire tete-a-tete, alături de delegaţiile oficiale.

Potrivit Administraţiei prezidenţiale, discuţiile au vizat dezvoltarea şi aprofundarea relaţiei de Parteneriat Strategic dintre România şi Marea Britanie, inclusiv în domeniul securităţii, evoluţia relaţiilor dintre cele două ţări în perspectiva Brexit, cu accent pe situaţia comunităţii româneşti din Marea Britanie, precum şi ampla activitate caritabilă desfăşurată de ASR Prinţul de Wales în România.

Înainte de întâlnirea cu preşedintele, Alteţea Sa Regală Prinţul de Wales a depus, ieri, o coroană de flori, la Mormântul Soldatului Necunoscut, din Parcul Carol I, Bucureşti şi a semnat în Cartea de Onoare a monumentului.

Prinţul Charles a sosit miercuri la Bucureşti, pentru o vizită oficială de trei zile în România. Excelenţa Sa fost întâmpinat de secretarul de stat George Ciamba, ambasadorul României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Dan Mihalache şi ambasadorul britanic în România, Paul Brummell. Militari ai Brigăzii 30 Gardă şi Protocol Mihai Viteazul au fost prezenţi la sosire

În cadrul vizitei, Prinţul Charles se va mai întâlni cu premierul Sorin Grindeanu, dar şi cu Alteţele Lor Regale Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu şi membri ai unor organizaţii neguvernamentale, care implică o colaborare, într-un fel sau altul, între Marea Britanie şi România.

Vizita în ţara noastră este prima din turneul european în care Moştenitorul Coroanei Britanice se află. Acesta va mai cuprinde Italia şi Austria şi se va încheia pe 6 aprilie.

Vizita oficială a Prinţului de Wales are ca principale obiective promovarea şi celebrarea relaţiilor bilaterale cu România, inclusiv a campaniei #BritainInRomania, promovarea asociaţiilor dedicate conservării mediului înconjurător, din zona urbană şi rurală, evidenţierea sprijinului pe care îl oferă Regatul Unit în acest sens, dar şi a activităţii Fundaţiei Prinţul de Wales România şi organizaţiilor active în România aflate sub patronajul Alteţei Sale.

Acesta este cea de-a doua vizită oficială în ţara noastră a prinţului Charles, din 1998 şi până în prezent.

Vizita oficială a Prinţului Charles în ţara noastră se încheie vineri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb