Producătorii sunt dispuşi să vândă gaze naturale pe noua platformă din cadrul BRM

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 26 mai 2008

Producătorii sunt dispuşi să vândă gaze naturale pe noua platformă din cadrul BRM

Compania Romgaz este dis­pusă să vândă gaze naturale pe noua platformă de tranzacţionare care se va înfiinţa în cadrul Bursei Române de Mărfuri (BRM) şi estimează că marii consumatori de gaze vor fi interesaţi de acest tip de tranzacţii, a declarat directorul general adjunct al Romgaz, Lucian Stancu. "Am avut discuţii cu reprezentanţii Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, cu cei ai BRM şi Petrom şi cu toţii am fost de acord că trebuie să vedem cum reacţionează piaţa la acest tip de tranzacţii. Chiar dacă la început nu vor fi mari cantităţi de gaze, pe orice piaţă e nevoie şi de o astfel de platformă", consideră Stancu, citat de Rompres. Acesta a precizat că nu are în prezent semnale concrete de la consumatorii industriali de gaze, cărora le vor fi destinate cantităţile de gaze scoase la vânzare de producători pe BRM. "Sunt convins însă că marii consumatori care au nevoie de gaze pe termen scurt vor prefera să vină să cumpere de pe o piaţă spot", a arătat oficialul Romgaz. Stancu a mai spus că Romgaz aşteaptă înfiinţarea platformei pentru a decide cantitatea de gaze pe care o va scoate la vânzare într-o primă fază.

"Cantitatea de gaze disponibilă diferă de la o zi la alta, în funcţie de capacităţile de producţie", a explicat Stancu. În urmă cu două zile, directorul de comunicare al BRM, Mariana Stancu, declara că platforma de tranzacţionare a gazelor naturale din cadrul acestei instituţii va fi funcţională până la finele lunii mai. Potrivit acesteia, companiile care vor activa pe această platformă, respectiv producătorii de gaze şi marii consumatori industriali, sunt interesate să opereze astfel de tranzacţii în cadrul BRM. "Avem semnale pozitive din partea lor, din acest motiv vrem ca noua platformă să fie funcţională cât mai repede", spunea oficialul bursei.

În luna martie 2007, oficialii BRM au încheiat un acord cu fosta Autoritate Naţională de Reglementare în domeniul Gazelor Naturale, care prevedea înfiinţarea unui ring bursier de tranzacţionare a gazelor naturale. Acesta este primul demers realizat în România pentru înfiinţarea unei platforme bursiere de acest gen.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb