Producţia industrială a crescut faţă de luna precedentă cu 6,8%

F. A.
Comunicate de presă / 11 decembrie 2012

Producţia industrială a crescut, în luna octombrie faţă de luna precedentă, cu 6,8% ca serie brută şi a rămas la acelaşi nivel ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, arată un comunicat de presă remis redacţiei.

Creşterea producţiei industriale ca serie brută, în această perioadă, a fost susţinută de creşterea celor trei sectoare industriale: industria prelucrătoare a crescut cu 7,3%, producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat cu 5,4% şi industria extractivă cu 1,5%.

Pe marile grupe industriale s-au înregistrat, în aceeaşi perioadă, creşteri la toate categoriile de bunuri: industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+13,7%), industria bunurilor intermediare (+8,2%), industria bunurilor de uz curent (+6,8%), industria bunurilor de capital (+5,8%) şi industria energetică (+4,4%).

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială a crescut cu 3,9% ca serie brută.

Fenomenul s-a produs datorită creşterii industriei extractive (+7,5%) şi industriei prelucrătoare (+4,3%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 1,1%.

Pe marile grupe industriale, în această perioadă, s-au înregistrat creşteri la majoritatea categoriilor de bunuri: în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+20,0%), în industria bunurilor de capital (+4,6%), în industria bunurilor de uz curent (+4,1%) şi în industria bunurilor intermediare (+3,5%). Industria energetică a scăzut cu 0,2%.

În perioada 1 ianuarie-31 octombrie, comparativ cu aceeaşi perioadă din anul precedent, producţia industrială a crescut ca serie brută cu 0,3%, datorită creşterilor înregistrate de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+5,9%) şi industria extractivă (+1,6%). Industria prelucrătoare a scăzut cu 0,6%.

Pe marile grupe industriale, în aceeaşi perioadă, s-au înregistrat următoarele creşteri: în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+4,3%) şi în industria bunurilor de capital şi în industria energetică (+2,9% fiecare). Industria bunurilor intermediare şi industria bunurilor de uz curent au scăzut cu 3,8%, respectiv cu 0,1%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9752
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5471
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3043
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9437
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.5996

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb