Proiect prin PNRR: Peste 165 milioane lei pentru tinerii cu venituri reduse

D.T.
Miscellanea #Construcţii / 10 martie 2023

Proiect prin PNRR: Peste 165 milioane lei pentru tinerii cu venituri reduse

Tinerii cu venituri reduse, medicii şi profesorii care locuiesc în Sectorul 1 sunt beneficiarii unui amplu proiect de construire de locuinţe în cuantum total de 165,6 milioane lei, fonduri accesate de Primăria Sectorului 1 prin PNRR, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit comunicatului, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a semnat astăzi la Ministerul Dezvoltării contractul de finanţare pentru construcţia a 11 blocuri de locuinţe performante energetic destinate tinerilor din comunităţile marginalizate şi grupurilor vulnerabile ale Sectorului 1, dar şi specialiştilor în sănătate şi educaţie. Finanţarea în valoare totală de 165,6 milioane lei va fi asigurată prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Blocurile vor avea un număr total de 366 de apartamente: 122 de garsoniere, 183 de apartamente cu două camere şi 61 apartamente cu trei camere, aria desfăşurată totală, inclusiv subsol, a celor 11 imobile fiind de aproximativ 34.638, 4 mp, precizează sursa. Pe lângă cele 11 blocuri, pe terenul în suprafaţă de 30.662,94 mp, aflat în administrarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 1, vor fi amenajate locuri de joacă, spaţii verzi, 400 de locuri de parcare şi vor fi montate staţii de încărcare pentru vehiculele electrice.

Cele 11 blocuri vor avea 4-5 etaje şi sunt imobile nZEB plus, cu performanţă energetică foarte ridicată la care necesarul de energie din surse convenţionale este aproape egal cu zero şi este acoperit cu energie din surse regenerabile. Pe terasele acestora instalăm panouri fotovoltaice în sistem on-grid (care se conectează la reţeaua publică), iar surplusul de energie va fi injectat în Sistemul Energetic Naţional, informează comunicatul.

"Garsonierele şi apartamentele vor fi repartizate celor care au cu adevărat nevoie de ele, pe criterii clar stabilite, şi nu clientelei de partid aşa cum erau vechile obiceiuiri ale fostelor administraţii PNL şi PSD. Aşteptăm rezultatele selecţiei şi pentru celelalte proiecte pe care le-am depus la Ministerul Dezvoltării pentru a fi finanţate prin PNRR. Sunt proiecte prin care consolidăm, reabilităm termic şi renovăm energetic 11 şcoli şi grădiniţe şi creştem performanţa energetică a blocurilor din Sectorul 1 prin montarea de panouri fotovoltaice şi pompe de căldură", a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb