Proiectul de construire al Liniei Electrice Aeriene 400 kV Porţile de Fier - (Anina) - Reşiţa a fost finalizat

T.B.
Companii / 29 februarie

Proiectul de construire al Liniei Electrice Aeriene 400 kV Porţile de Fier - (Anina) - Reşiţa a fost finalizat

Proiectul de construire al Liniei Electrice Aeriene 400 kV Porţile de Fier - (Anina) - Reşiţa a fost finalizat, linia trecând cu succes proba energizării, astăzi, 29 februarie 2024, se arată într-un comunicat al Transelectrica, remis redacţiei. Valoarea totală a proiectului de investiţii este de 150 de milioane de lei, lucrările fiind executate de Asocierea ELECTROMONTAJ S.A. BUCURESTI - ROMELECTRO S.A, cu subcontractanţi: EMFOR MONTAJ SA, SC ELECTROMONTAJ SA Sibiu şi SC ELECTROMONTAJ SA Cluj, potrivit sursei. Proiectarea liniei a fost realizată de către Institutul de Studii şi Proiectări Energetice Bucureşti, menţionează compania.

Energizarea liniei nou construite marchează încheierea lucrărilor de execuţie, prin probarea funcţionării tehnice a instalaţiei electrice. Linia Electrică Aeriană 400 kV Porţile de Fier - (Anina) - Reşiţa este cel mai complex, din punct de vedere tehnic, şi dificil proiect de linie realizat de în România, în ultimii 30 ani, traseul acesteia traversând în cea mai mare parte zonă muntoasă, cu teren accidentat şi greu accesibil, arată datele comunicatului. Complexitatea tehnică şi provocările pe care echipele de proiect, atât ale constructorilor, cât şi ale Companiei, le-au întâmpinat în procesul de execuţie a lucrărilor reflectă efortul extraordinar al specialiştilor care au contribuit la finalizarea acestei linii, precizează sursa.

Linia Electrica Aeriană 400 kV Porţile de Fier - (Anina) - Reşiţa va fi pusă în funcţiune din punct de vedere operaţional odată cu finalizarea lucrărilor de construire a staţiei 400 kV Reşiţa, estimată în semestrul al doilea al acestui an. Totodată, noua staţie de 400 kV Reşiţa va permite operaţionalizarea Liniei Electrice Aeriene 400 kV de interconexiune Reşiţa - Pancevo, transmite compania.

Noua Linie Electrică Aeriană 400 kV Porţile de Fier - (Anina) - Reşiţa are o lungime totală de 117 kilometri şi este alcătuită din două tronsoane: o construcţie nouă cu 259 de stâlpi (tronsonul Porţile de Fier - Anina), cu o lungime de 81,1 kilometri, şi modernizarea unei linii existente de 142 de stâlpi (tronsonul Anina - Reşiţa), cu o lungime de 36 de kilometri, arată datele comunicatului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb