Proprietarul Astra solicită ASF un răspuns privind preluarea AXA România

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 6 august 2014

Proprietarul Astra solicită Autorităţii de Supraveghere Financiară un răspuns oficial referitor la aprobarea tranzacţiei prin care asigurătorul urma să preia subsidiara din România a grupului francez AXA, operaţiune inclusă de administratorul special al Astra în planul de redresare. "The Nova Group Investments Romania (TNG) solicită un răspuns oficial din partea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) referitor la aprobarea tranzacţiei prin care compania de asigurări Astra (ATRA) urma să preia subsidiara locală a grupului francez AXA. ASF a aprobat încă din luna aprilie un plan de măsuri, realizat de administratorul special KPMG Advisory, care prevede preluarea AXA Life Insurance România ca parte integrantă a recapitalizării Astrei", se arată într-un comunicat al TNG.

Astra Asigurări este controlată indirect de omul de afaceri Dan Adamescu prin The Nova Group Investments România SA - 72,68% şi Epsilon Estate Provider SRL- 27,02%.

În prima parte a lunii iunie, preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu, a declarat că Astra nu se califică pentru preluarea altui asigurător.

"Când eşti în redresare financiară vinzi, nu cumperi", a declarat Negriţoiu la 12 iunie într-o conferinţă de presă, potrivit Mediafax.

În noiembrie 2013, grupul francez AXA a anunţat că vinde operaţiunile din România către Astra Asigurări, tranzacţie care presupunea preluarea unui număr de aproximativ de 40.000 de contracte, în vigoare la finele lunii septembrie 2013. ASF a instituit în luna februarie procedura de redresare financiară prin administrare specială a companiei Astra Asigurări, a suspendat conducerea şi dreptul de vot al acţionarilor şi a numit firma KPMG ca administrator special.

Prin instituirea procedurii de redresare financiară, ASF a solicitat asigurătorului să majoreze capitalul social cu 490 milioane de lei în următoarele 12 luni, din care 70 milioane de lei într-o primă fază.

Creşterea capitalului social este parte a planului de redresare a Astra, aprobat de ASF la 7 aprilie.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb