Proprietarul Louis Vuitton negociază preluarea Tiffany

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 29 octombrie 2019

Proprietarul Louis Vuitton negociază preluarea Tiffany

Cel mai mare producător mondial de articole de lux, LVMH Group, proprietarul mărcii Louis Vuitton, a confirmat, ieri, că a purtat discuţii preliminare pentru achiziţia brandului american de bijuterii de lux Tiffany & Co.

Ieri, LVMH a informat: "În lumina recentelor zvonuri apărute pe piaţă, confirmăm că am purtat discuţii preliminare cu privire la o posibilă tranzacţie cu Tiffany, dar nu există asigurări că aceste discuţii vor duce la un acord".

LVMH nu a oferit o cifră în privinţa unei posibile oferte pentru compania americană. Însă, potrivit Wall Street Journal, LVMH a oferit 120 de dolari pentru o acţiune Tiffany & Co., adică un total de circa 14,5 miliarde de dolari.

Oferta vine în condiţiile în care Tiffany s-a confruntat cu stagnarea vânzărilor, în contextul încetinirii economiei Chinei, care a afectat cheltuielile turiştilor chinezi - clienţi importanţi pe segmentul de lux. În plus, dolarul puternic a făcut ca produsele Tiffany să fie mai scumpe pentru clienţii din afara SUA.

Potrivit unor surse citate de publicaţia britanică Financial Times, Tiffany & Co. ar urma să respingă oferta de preluare, însă analiştii susţin că suma propusă ar putea fi majorată. Oferta de 120 de dolari/titlu conţine o primă de 22% faţă de preţul acţiunilor Tiffany la închiderea şedinţei bursiere de vineri.

LVMH deţine branduri precum Fendi, Christian Dior, Givenchy. LVMH concurează cu grupul Kering, care deţine mărcile Gucci şi Yves Saint Laurent, respectiv cu Richemont SA, care are în proprietate brandul Cartier.

Unele surse citate de Reuters spun că LVMH, care încearcă de ani de zile să se extindă pe piaţa din SUA, a depus luna aceasta oferta preliminară, non-angajantă, pentru Tiffany.

LVMH, a cărei capitalizare bursieră se ridică la 194 miliarde de euro este condusă de Bernard Arnault, cel mai bogat francez.

Cu sediul în New York şi cunoscută în urma filmului "Mic dejun la Tiffany" - în care a jucat celebra actriţă Audrey Hepburn -, Tiffany are peste 300 de magazine pe plan global.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb