"Protan" Bucureşti vrea să-şi majoreze capitalul social de aproape cinci ori

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 6 mai 2008

Conducerea Protan Bucureşti (PRON) va propune acţionarilor majorarea capitalului social cu 18 milioane lei, până la 22,67 milioane lei, prin emiterea a 7,2 milioane acţiuni cu valoarea nominală de 2,50 lei, potrivit unui comunicat trimis ieri pieţei Ras­daq, citat de NewsIn.

Acţionarii vor decide dacă acceptă majorarea capitalului social la adunarea generală din 4 iunie, iar majorarea ar urma să se facă fără primă de emisiune, prin aport în numerar şi conversia unor creanţe în acţiuni.

Vor putea subscrie titluri persoanele înregistrate în registrul acţionarilor la 27 iunie şi creditorii titulari ai creanţelor în valoare totală de 8,66 milioane lei, ce reprezintă 3,46 milioane acţiuni. Acţionarul majoritar va putea subscrie cel mult 2,01 milioane acţiuni, iar restul de 1,72 milioane titluri vor putea fi subscrise de acţionarii minoritari, în limita drepturilor de preferinţă.

Termenul de exercitare a dreptului de preferinţă este de 30 de zile de la data publicării hotărârii în Monitorul Oficial, iar în cazul în care nu se vor subscrie toate titlurile, se va trece la etapa a doua a majorării de capital, la care vor putea participa acţionarii care au subscris în prima etapă, aceştia putând subscrie orice număr de acţiuni în limita titlurilor rămase.

În cazul unei suprasubscrieri, alocarea acţiunilor se va face pro-rata, în funcţie de procentul deţinut de fiecare acţionar la 27 iunie, data de înregistrare.

În cazul în care va avea loc a doua etapă a majorării de capital, valoarea de emisiune a titlurilor va fi de 8,40 lei, la valoarea nominală de 2,50 lei adăugându-se o primă de emisiune de 5,90 lei.

Dacă vor rămâne acţiuni nesubscrise şi în urma celei de-a doua etape de majorare a capitalului social, titlurile vor fi oferite către public, în baza unui pros­pect de ofertă publică de vânzare, fără restricţii, la un preţ de subscriere de 15 lei, compus din valoarea nominală de 2,50 lei şi o primă de emisiune de 12,50 lei.

Compania are ca domeniu de activitate colectarea şi neutralizarea deşeurilor de origine animală (ecarisajul), iar acţionarul majoritar al societăţii este Phoenix Farm, care deţine 76,07% din capitalul social.

În mai 2006, Protan Bucureşti a participat, în parteneriat cu compania Atev din Ungaria, la licitaţia organizată de Agenţia Domeniilor Statului şi a câştigat concesiunea ecarisajului la nivel naţional.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. societati comerciale cu profil alimentar din tara va umple buzunarul PROTANULUI fiind obligate de catre DSV sa incheie contrcte cu aceasta firma.pretul acestui contract este estimat la o suma de 300 lei RON bani ce sunt aruncati in vint.protanul nu ofera nimic pt. aceasta suma.la zecile de mii de firme de profil suma va fi enorma fara sa ridici un pai.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb