PROTEST INEDIT CU 30 DE OAMENI Frăţilă a depus somaţii la ASF împotriva lui Fercală

ELENA DEACU, ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 28 aprilie 2015

Frăţilă a depus somaţii la ASF împotriva lui Fercală

Mihai Fercală: "Aceste proteste reprezintă o presiune de neadmis împotriva unei instituţii publice"

Şi service-urile auto pregătesc manifestaţii contra ASF

Omul de afaceri Constantin Frăţilă, acţionar al SIF Transilvania (SIF3), a organizat, ieri, împreună cu alte aproximativ 30 de persoane, un protest în faţa Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), acuzând neregulile de la SIF3 şi acceptarea acestora de către ASF.

În replică, Mihai Fercală, preşedintele executiv al SIF3, a spus că protestul reprezintă o presiune de neadmis împotriva unei instituţii publice.

Protestatarii, despre care Frăţilă spune că sunt acţionari SIF3, s-au strâns, ieri, în faţa Autorităţii, purtând tricouri înscrise cu mesajul "ASF - Agenţia Sfătuitorilor lui Fercală", sau "Fercală & ASF - a 6-a putere în stat".

De asemenea, aceştia aveau pancarte cu mesaje de tipul "Vrem vot secret prin corespondenţă la SIF3", "3 infracţiuni! 2 amenzi?", "Ce salariu ai, domnule Negriţoiu?" sau "Salariile voastre din taxele noastre".

Reprezentanţii ASF nu au ieşit în întâmpinarea grupului lui Frăţilă.

Acesta a intrat, aşadar, în incinta Autorităţii, pentru a depune o somaţie împotriva preşedintelui executiv al SIF3, Mihai Fercală, pe care a declarat că o va depune atât la Preşedinţie, cât şi la Direcţia Naţională Anticorupţie.

"Constantin Frăţilă este un om care protestează împotriva companiei unde este acţionar, ca să îi dărâme cotaţia, pentru că vrea să se răzbune pe managementul societăţii, care nu îi acceptă furturile", ne-a spus Mihai Fercală, adăugând: "Avem încredere că justiţia îşi va spune cuvântul, în litigiile pe care le avem.

Aceste proteste reprezintă o presiune de neadmis împotriva unei instituţii publice. Este un şantaj mediatic, prin care se pregăteşte de Adunarea Generală, programată pentru 29 aprilie.

Trăim într-o ţară liberă şi fiecare poate face ce doreşte. Dar îi vom deschide proces pentru daune de imagine aduse SIF-ului".

Potrivit lui Frăţilă, reclamaţiile fac referire la organizarea votului prin formularul de procură specială în AGA de către SIF3, la intenţia de suspendare a unei hotărâri executorii a Tribunalului Braşov, precum şi la anumite tranzacţii suspecte, din perioada 1 mai 2013 - 30 iunie 2014, prin care s-au realizat schimburi pe emitent mai mari de 5 milioane de euro, în baza unor decizii operaţionale ale directoratului SIF3.

Acţionarii SIF Transilvania vor discuta, la Adunarea Generală din 29 aprilie propunerile transmise de acţionarul Constantin Frăţilă, printre care distribuirea integrală a profitului de anul trecut, dar şi aprobarea pornirii acţiunii în răspundere faţă de membrii directoratului şi a realizării unui profit de 150 milioane de lei, în 2015.

În replică la cererile lui Frăţilă, Consiliul de Supraveghere şi Directoratul SIF3 au transmis acţionarilor că acesta intenţionează decapitalizarea rapidă a societăţii şi lichidarea acesteia prin următoarele acţiuni concertate: " Promovarea unei politici de dividend agresive prin distribuirea întregului profit net drept dividende - cu consecinţa lipsirii societăţii de resursele necesare restructurării portofoliului şi dezvoltării de programe investiţionale; Solicitarea realizării de programe investiţionale agresive (prin solicitarea unui profit brut de minim 150 milioane lei pentru 2015), mult peste disponibilităţile cash ale societăţii - situaţie care ar impune vânzarea agresivă de participaţii, indiferent de condiţiile pieţei, cu consecinţa compromiterii programelor de restructurare a portofoliului, înregistrării de pierderi, scăderii activului net şi prăbuşirii preţului acţiunilor SIF Transilvania pe piaţă, compromiterii continuităţii activităţii societăţii; Promovarea de programe de răscumpărare agresive (5% din capitalul social de realizat până la 31.12.2015), peste posibilităţile de asigurare a lichidităţilor necesare fără a proceda la vânzarea agresivă de participaţii, cu consecinţele menţionate".

Mihai Fercală, preşedintele executiv al SIF3, şi Constantin Frăţilă, acţionar care deţine 5% din companie, se află în conflict deschis, încă de anul trecut. Scandalul s-a iscat după ce fostul arbitru de fotbal şi-a dat demisia din funcţia de administrator şi preşedinte al CA de la COMCM, deoarece, conform noului regulament de funcţionare al SIF Transilvania, domnia sa nu poate avea funcţii executive sau să fie membru în consiliile companiilor din portofoliul SIF3.

La începutul anului, Curtea de Apel Braşov a respins cererea SIF Transilvania de suspendarea provizorie a sentinţei Tribunalului Braşov, care a dispus suspendarea deciziei acţionarilor SIF3 din august, prin care fusese revocat din funcţia de membru în Consiliul de Supraveghere acţionarul Constantin Frăţilă.

Directoratul SIF Transilvania a fost obligat să pună pe ordinea de zi a AGA de bilanţ informarea acţionarilor cu privire la problematica referitoare la deciziile instanţelor.

ASF, noua locaţie pentru proteste

Asociaţia Societăţilor de Service Auto Independente (ASSAI), împreună cu mai multe organizaţii de protecţie a consumatorului şi din transporturi au anunţat pentru 29 aprilie, un miting în faţa Palatului Parlamentului şi sediului Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Printre principale revendicări ale protestatarilor se găseşte legiferarea de urgenţă a Corpului Experţilor si Evaluatorilor Tehnici Independenţi (CEETAR). Proiectul de lege este în beneficiul celor peste 5 milioane de proprietari de autovehicule din România, sistem care funcţionează cu succes, de peste 15 ani, în ţări vest europene, potrivit ASSAI.

Propunerea legislativă a provocat discuţii aprinse, în Parlament, service-urile auto fiind în conflict cu asiguratorii şi Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Opinia Cititorului ( 23 )

  1. Alt Fercala este si Ciurezu Tudor de la SIF 5, care a cumparat terenul de sub SIF Oltenia cu pretul extraordinar de 800 euro/mp, i-a facut cadou lui Staicu societatea Corealis, a cumparat prin diverse societati terenuri la preturi exorbitante prin comunele din Mehedinti, a vandut spatii comerciale pe de gratis, dar ASF prin ursache il protejeaza. Cred de altfel ca este protejat si de DNA , o fi scriitor pe acolo alaturi de alta turnatoare celebra a DNA, Popa Carmen, membra in C.A. la SIF. Oltenia.

    1. Actionarii SIF-urilor ar trebui sa se uneasca pt a-i inlocui pe acesti domni din pozitiile pe care le ocupa cu persoane competente..nu care vand ce au in portofoliu si se dau mari manageri, spunand ca ei astfel fac afaceri si avand nerusinarea de a ne prosti in fata!

      Mai frate ICS ce stai tu treaz la 2 noaptea sa ne spui de prostiile cu terenul de la sif la pretul extraordinar de 800 de euro e o nebunie. Staicu si le-a facut singur cadou cu prietenul tau Florian, iar doamna aceasta Popa este cea care l-a facut pulbere si pe Dinel si pe Florinel si daca isi pune mintea mai face 100 ca ei. E una din cele mai integre si pregatite persoane pe reorganizari si drept bancar, are o cariera stralucita. Si daca mai coopereaza cu DNA care ar fi problema?? Toata tara asta isi pune nadejdea in DNA dar nu ne plac turnatorii. E o contradictie aici. Cred ca ai o problema personala cu Ciurezu, nu o poti rezolva fata in fata si ne inebunesti pe aici cu spatii si terenuri. Du-te fratioare si tu la DNA ca nu te oprese nimeni, toarna acolo ce stii, fa lumina. Si cu fercalezu o tineti langa. Cand dadea dividende garla, actiuni gratuite, etc nu era clar ca vine si o zi cand nu se mai poate? Nimeni nu a pierdut pe SIFE sa fim lucizi. problema a fost tergiversarea rasdacelor, pragurile, oligarhii care au facut prapad in piata si acum au venit noii iluminati care vor totul.

    Conducerea SIF3 a devalizat societatea cu ajutorul ASF a caror angajati au ajuns sa lucreze pentru Fercala full time sau part time. Este incredibil ce se intampla la SIF-uri si nimeni nu vrea sa opreasca acest jaf national.

    O cunostinta spunea"ca sa-ti dai seama cat esti de prost trebuie sa ai ceva minte". Vedeti evolutia pretul actiunilor dupa ce profitul din 2013 s-a distribuit prin actiuni gratuite. Vezi Fercala declaratiile pe care le-ai dat referitoare la distributia de actiuni gratuite si poti sa intelegi cat esti de bun manager.

    1. Va dati seama la trecutul meu de SECURIST si COMUNIST FRUNTAS , cum sa accept ca cineva protesteaza, auzi la institutii publice,....PROTESTEZ ca protesteaza FRATILA.

      P.S. Pai bai fercalica unde vrei sa protesteze , la mata ? 

    Cum te poti angaja de la ASF la o societate pe care ai avut-o in supraveghere ???

    Formularele de vot prin corespondenta transmise de conducerea sif3 cu indicarea persoanei careia sa ii da-i imputernicire la aga sunt reale ! 

    Profitul a fost evaporat in fiecare an catre buzunarele conducatorilor ! 

    Nu o fi nici fratila inger dar sunt multe semne de intrebare la relatia sif3-asf !

    1. Nu numai la SIF 3 este relatia A.S.F.-SIF ci la toate SIF-urile. Am vazut si acum postat ca Ciurezu si-a cumparat terenul de sub S>IF cu 800 euro/mp si cate si mai cate. Dar ce l-a intrebat cineva de ce a aruncat banii actionarilor? Nu , ffindca ASF-ul isi primeste salariile din ce platesc aceste SIF.

      CONSTANTA

      27.04.2015 

      CĂTRE,  

      AUTORITATEA DE SUPRAVEGHERE FINANCIARĂ 

      CONSILIULUI AUTORITATII DE SUPRAVEGHERE FINANCIARA 

      În atenţia Domnului Preşedinte Mişu Negriţoiu 

      În atenţia Domnului Primvicepreşedinte Cornel Coca Constantinescu 

      În atenţia Domnului Vicepreşedinte Mircea Ursache 

      In atentia d-lui Director Calin Rangu 

      SOMATIE 

      Subsemnatul, Constantin Frăţilă, Membru în Consiliul de Supraveghere la SIF Transilvania SA Braşov, referitor la Raportul Curent nr 3342/24.04.2015, comunic urmatoarele: 

      1.SIF TRANSILVANIA SA prezinta informatii tendentioase, referitor la persoanele care au promovat actiunile in instanta, respectiv "persoane din grupul Fratila". Persoanele care au promovat aceste actiuni au calitatea de actionari ai societatii, asa cum au fost recunoscuti si de instanta; 

      2.Raportul Curent este prezentat cu intarziere, asa cum se precizeaza si in raport incheierile pronuntate de instanta sunt din data de 14.04.2015, iar raportul este prezentat in data de 24.04.2015; 

      3.In Raportul Curent se precizeaza ca prin Incheierile pronuntate de Curtea de Apel Brasov in dosarele 4415/62/2014 si 6305/62/2014 s-a suspendat judecarea acestor litigii, fara a fi prezentate informatiile integral, respectiv faptul ca prin Incheierile respective Curtea de Apel Brasov a dispus suspendarea judecarii apelurilor formulate de SIF TRANSILVANIA SA in cele doua dosare, impotriva sentintelor pronuntate de Tribunalul Brasov.  

      In acest context va reamintesc faptul ca in dosarul 6305/62/2015, Tribunalul s-a pronuntat in sensul suspendarii efectelor hotararii AGOA din data de 11.08.2014 prin care subsemnatul am fost revocat din functia de membru in Consiliul de Supraveghere al SIF TRANSILVANIA SA pana la judecarea definitiva a actiunii in anulare a acestei hotarari.  

      Sentinta pronuntata in acest dosar este executorie si pe cale de consecinta, incepand cu data pronuntarii acestei sentinte, hotararea de revocare a mea din functia de membru in Consiliul de Supraveghere nu-si produce efecte. Astfel, in Consiliul de Supraveghere al SIF TRANSILVANIA SA nu exista un loc vacant pentru a putea fi ales un nou membru.  

      De asemenea, va reamintesc faptul ca pe ordinea de zi a Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor SIF TRANSILVANIA SA din data de 29/30.04.2015, este inscrisa alegerea unui membru in Consiliul de Supraveghere al SIF TRANSILVANIA SA, punct inscris pe ordinea de zi cu girul Autoritatii de Supraveghere Financiara. 

      Prin prezenta va somez sa luati, in regim de urgenta, masuri pentru restabilirea legalitatii la SIF TRANSILVANIA SA, in acord cu situatia juridica reala si sentintele pronuntate de instantele de judecata din Brasov. In caz contrar va tin raspunzatori, impreuna cu conducerea SIF TRANSILAVANIA SA pentru toate prejudiciile patrimoniale si nepatrimoniale ce decurg din nerespectarea sentintelor instantelor de judecata. 

      CONSTANTIN FRATILA

      Atentie la urmatorul angajat SIF3, se numeste CIPRIAN COPARIU , tovaras de nadejde a ilustrului FERCALA.

      NU SE VEDE NICI IN parlament NICI IN guvern ? 

      Dar nimeni nu observa ?

      Se acopera unii pe altii, si ne fraieresc pe noi acctionarii.

      Pana cand vine DNA ul si nu-I mai acopera ci descopera ceea ce stim cu totii FRAUDE SI TRAFIC DE INFLUENTA SI PUTERE 

      bai fratila hotule si escrocule,de ce nu spui cum ai furat tot de la scut si de la comcm???ce ai facut cu toate activele societatii? ai furat tot ordinarule si ai lasat o gramada de oameni fara serviciu...ai mancat si ai baut cu toata sleafta de hoti si [...] si acum te-a gasit mila de actionarii sif-ului!?poate DNA se sesizeaza si te vedem dracului la puscarie cu idioata de fica-ta alexandra maria care a avut intre picioare jumatate din constanta,[...] de gabriela alexe si pe mine cel mai prost om din tara,care am semnat toate furaciunile tale...sibisanu te asteapta la puscarie sa te faca iubita lui...ca doar sunteti prieteni vechi!

    Fercala abereaza din nou..asa cum ne-a obisnuit deja..declarand ca Fratila: "....vrea să se răzbune pe managementul societăţii, care nu îi acceptă furturile"...cand de fapt este chiar invers...actionarii s-au saturat sa ii accepte furturile acestui individ si acolitilor lui, furturi la care cei de la ASF inchid ochii! Pana cand vor face persoane ca Fercala, Negritoiu, Ursache ce vor ei in cadrul institutiilor pe care le conduc ca si cum ar fi mosiile lor??

    1. Pana vine D.N.A.-ul

    ASF-ul şi menajeria lui

    În cele ce urmează, vom lua în discuţie două mostre de atitudine în rândul angajaţilor ASF, ilustrând cu două personaje plătite cu bani grei să ofere protecţie şi asistenţă investitorilor pe piaţa de capital din România.  

    Una din figurile memorabile în cadrul acestei instituţii este Ciprian Copariu , director al Direcţiei Emitenţi, Monitorizare Tanzacţii şi Abuz pe Piaţă. Ştiţi cu ce se ocupă un director din cadrul ASF? Cel puţin, din activităţile desfăşurate în ultimul timp, am constatat la dumnealui un mare apetit pentru studiu şi lectură. Nu e vorba despre lecturi privitoare la soluţii de dezvoltare a pieţei de capital şi de promovare a legislaţiei specifice, care să servească în vreun fel interesele acţionarilor. Nicidecum. Stimabilul domn şi-a descoperit vocaţia lecturării Monitoarelor oficiale şi sprijinirea anumitor emitenţi aleşi, fireşte, după criterii personale.  

    Astfel - ca să vedeţi ce ocupaţii importante are domnul director, îndeletniciri care merită recompensate cu un salariu baban – domnul Copariu stă şi citeşte monitoarele oficiale şi, cum apare vreunul pe care nu-l găseşte pe site-ul vreunui emitent, pac! îl publică el. De parcă ar fi funcţionarul de serviciu. Nu întreabă şi el emitentul ce-i cu publicaţia respectivă, cine a publicat-o, de ce, avea dreptul, nu-l avea, nu-l interesează. Îl publică şi crede că şi-a făcut treaba.  

    Dar se pare că studierea Mof nu îi umple chiar tot timpul. Mai are în studiu şi portalul instanţelor de judecată de unde, imediat ce descoperă vreo informaţie mai picantă, pac! o publică şi pe aceea. După ce epuizează cele două site-uri, trece şi pe la cel al Registrului Comerţului, de unde mai culege câte o informaţie-două.  

    Deci aplică legea, zice el, perfect, dar, ca în fabulă, doar când e vorba de căţei. Şi tot ca în fabulă, când e vorba de dulăi... dă el singur din coadă. Că legea nu-i făcută şi pentru dulăi.  

    Obosit de atâta studiu, domnul Copariu nu mai are nici răgaz, şi nici interes pentru ce se întâmplă pe la marii emitenţi, precum SIF Transilvania. Dacă aceştia respectă sau nu legea, nu pare să fie problema lui, că doar „detaliile” acestea nu se regăsesc prin lecturile sale. Ce dacă SIF Transilvania nu face buletine de vot prin corespondenţă? Ce atâta scandal? Mare lucru, doar nu este prima oară când se încalcă drepturile acţionarilor, se face atâta tam-tam pentru o chestiune minoră, care nu merită atenţia domnului director, concentrată pe lectura vreunui Monitor Oficial. Însă ferească Sfântul să-i atace cineva pe cei de la SIF3, că tătuca Copariu imediat se grăbeşte să mai publice câte ceva.  

    Ce să mai vorbim că vederea domnului Copariu e doar în lateral, spre Constanţa, spre Braşov are probleme, îi este oarecum peste cap, dacă se poziţionează după hartă. Şi acolo, domnul care abuzează supravegherea pieţei, nu vede că Fercală, colegul de Agenţie, pierde procese peste procese şi nu le suie deloc pe site.  

    O altă figură marcantă din instituţia pe care o luăm aici în discuţie este doamna Corina Mihaela Necula, aflată evident tot în subordinea eminentului (era să zic emitentului) Ciprian Copariu, exact în zona Abuz de piaţă. O ştim pe această doamnă de mai demult şi suntem de acord că abuzează piaţa. Doamna în chestiune a oferit un răspuns memorabil unui acţionar care a vrut să ştie dacă o şedinţă a adunării generale se poate desfăşura în altă localitate decât aceea unde îşi are sediul societatea. „Şedinţa se poate desfăşura în orice altă locaţie, că aşa scrie în Statut!” a răspuns ea cu nonşalanţă. Deci şi pe Lună, a continuat interlocutorul acţionar, că şi aia e tot locaţie, nu? Aici n-a mai găsit răspuns. Dar urmare a emiterii unei asemenea fabulaţii, SIF Transilvania a pierdut toate procesele prin care a ţinut Adunarea Generala a Acţionarilor COMCM SA Constanţa la Braşov. 

    Păi, cum, doamna Necula, chiar pe Lună? Aşa poţi răspunde unui acţionar care, la începuturi, şi-a închipuit că ASF-ul ar putea să-l lămurească, iar acesta l-a trimis în Cosmos...  

    Şi ar fi frumos dacă aceste două exemple de „profesionişti” din cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară ar fi cazuri izolate. Din păcate, lista poate fi mai lungă, doar, vorb-aceea, România rămâne ţara tuturor posibilităţilor , cu instituţii populate de personaje care de care mai hilare şi mai „bine intenţionate”. 

    Revenind la emitentul domn Copariu, acesta, în timpul liber, se mai ocupă, ca un adevărat director, şi de alte aspecte, pentru că atribuţiunile pe care le are nu îi sunt suficiente. Stimabilul domn mai intervine şi în activitatea societăţilor, interesându-se cine şi de ce dezinvesteşte, de parcă emitenţii ar trebui să-i dea lui socoteală pentru toate iniţiativele lor. Noi ştiam că treaba ASF-ului este să supravegheze şi să protejeze drepturile acţionarilor, dar probabil că, dacă şi-ar face treaba, ar depăşi norma amenzilor, altfel nu ne explicăm indolenţa cu care priveşte Autoritatea neregulile grosolane de pe piaţa de capital.  

    Şi pentru cine îşi bagă nasul pe unde nu trebuie, şi nu-i vede nici lungimea, noi ne-am gândit să-i răspundem, prin adresa nr.6271 din data de 19 august 2014, astfel:  

    Mult iubite şi stimate director Ciprian Copariu, 

    Întrucât ţidula trimisă de dvs sub numărul 16640/18.08.2014, adresată Directorului General SC COMCM SA a ajuns spre soluţionarea la mine, mă văd nevoită, fără plăcere, a vă răspunde astfel: 

    PREAMBUL 

    Chiar dacă aţi avea un unchi cu grade mari la Servicii şi vreo mătuşă absolventă a Academiei “Ştefan Gheorghiu”, tot nu ar fi trebuit să aveţi tupeul de imperialist şi să trimiteţi o adresă la ora 17:23, în data de 18.08, pretinzând să primiţi răspuns până la ora 12:00, în data de 19.08. Fără a mă considera supus austriac, ca străbunicii mei, vă voi înainta un răspuns în conformitate cu ţidula trimisă de dvs. 

    CUPRINS 

    Analizând conţinutul fără substanţă şi limbajul de lemn folosit, mă gândesc că sunteţi în vreuna din următoarele ipostaze: 

    a)Obosit şi tracasat de restructurările din ASF 

    b)Sub influenţa unei doze importante de alcool 

    c)Sub influenţa vreunei substanţe psihotrope autorizate 

    d)Sub presiunea posibilă a traficului de influenţă, care poate fi încadrat doar în vreun articol din Codul penal 

    e)O altă situaţie pe care urmează să o explicaţi dvs. 

    Dacă prezumţiile enumerate mai sus nu sunt adevărate – şi reiterez, sunt prezumţii, şi nu acuze – atunci vă rog, cu tot respectul pe care consideraţi că trebuie să-l am faţă de dvs, să-mi trimiteţi în termen de o oră şi 15 minute, referinţa la articolele din lege care vă îndreptăţesc pe Dvs să cunoaşteţi baza deciziei de dezinvestire.  

    Până la acest punct, am răspuns cât se poate de serios adresei dvs. In situaţia în care nu reuşiţi să oferiţi un temei legal acestei ţidule, vă invit sâmbătă, 23.08, între orele, 16-14, în colţ la Modarom, Braşov, pentru eventuale lecţii cu privire la Legea Societăţilor Comerciale, precum şi a legii 297, Legea pieţei de capital. 

    ÎNCHEIERE 

    Întrucât am fost nevoită să pierd 10 minute cu acest răspuns, închei aceste rânduri  

    Cu regret, 

    Gabriela Alexe 

    Preşedinte SC COMCM SA 

    După un asemenea răspuns, noi credeam că se ascunde, că fuge din ASF. Dar aţi văzut câinele să plece de la uşa măcelăriei? A înghiţit broscoiul cu totul, ca un adevărat politician, şi şi-a văzut mai departe de treabă. Iar răspunsul trimis de noi a rămas fără urmări până deunăzi, când ne-am trezit amendate de ASF că una dintre noi a avut bască, iar cealaltă n-a avut bască.  

    Ca autoare ale articolului, ne semnăm anonim.

    1. Si COPARIU mai e la ASF ?

      Chiar de rasul curcilor, dar probabil ca asa e , pleca cainele de la macelarie ? 

    Se pare ca acttiunile lui FRATILA prind contur si incet incet se formeaza grupuri de actionari nemultumiti si in alte judete, din cate stiu eu unul e deja consistent la SIBIU si inc adoua in BRASOV si BUCURESTI. SUCCES !

    S-o strange latul domnilor din A.S.F. ?

    Ca de FERCALA NU MAI ZIC!!! 

    Wow ce suparat este dl. Fercala! I se aduc prejudicii de imagine? Nu cumva este deranjat ca in acest fel actionarilor le este dat de gandit asupra neregulilor din ,,mosia,, sa si se teme? Ce vrei dle. Fercala? Sa ti se ceara permisiunea de catre actionari de a-si cere drepturile? Bravo actionarilor care au avut curaj sa protesteze. Este dreptul lor. Poate asa se sesizeaza cine trebuie si mai curata tara asta de fosile comuniste...poate asa mai evoluam si noi si nu ramanem doar la stadiul de a ne plange si a nu face nimic.

    Salariile la SIF-uri au devenit colosale.La SIF 3 salariul mediu este de 15.000 lei.Iar dl-Fercala din Directorat primeste de 12 ori aceasta suma,deci aprox. 180.000 lei lunar.Intreaga activitate de la SIF3 se rezuma la evidentierea activelor neperformante (se poate rezolva de 2 contabili onesti, pe salarii medii pe economie) si gestionarea a maxim 10 active mai valoroase (pt.gestionarea lor ai nevoie 2 brokeri experimentati). La SIF 3 se cheltuie anual 20 de milioane de lei pt. salarizarea personalului.Sunt vreo 7 directori . Acuma vor sa primeasca si actiuni gratuite pentru fidelizarea angajatilor si a conducerii!! D-l Fercala primeste un salariu mai mare decat toti ministrii din guvernul romaniei la un loc,in frunte cu primul ministru.Un ministru e bine daca rezista in functie 2-3 ani .D-l Fercala rezista in fruntea SIF-ului mai bine de 19 ani, si nu pare epuizat de activitatea depusa.Are varsta de pensionare de mult depasita....Actionarii ? Sunt uitati de conducere ! Reducerea cheltuielilor de administrare ? Ar trebui sa fie pe primul loc pe ordinea de zi a adunarii generale....

    1. DNA si ASF sa se autosesizeze in caqzul FERCALA care care are un salarui nesimtit de aproape 2 miliarde lei vechi.

      furt pe fata FERCALA.

    Situatia de la SIF3 este absolut inacceptabila. Actionarii trebuie sa se mobilizeze si sa aleaga o altfel de conducere, formata din profesionisti cu experienta in economia reala, privata si cu un trecut care sa nu permita niciun fel de santaj. Fara rude prin fosta sau actuala securitate, fara legaturi cu lumea politica. E timpul sa se inteleaga ca SIF 3 este o institutie privata si ca politruci securisto-comunisti de genul Fercala nu au ce cauta acolo si nu vor fi niciodata interesati sau capabili sa reprezinte interesele actionarilor. Nu mai cereti ajutor la ASF sau la Guvern. Folositi-va votul si incepeti schimbarea cu Consiliul de Supraveghere care a dovedit ca este aservit lui Fercala si mafiei lui.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb