Proteste în timpul Congresului PPE

F.D.
Politică / 6 martie

Proteste în timpul Congresului PPE

USR şi AUR au organizat, miercuri, proteste în contextul Congresului Partidului Popular European de la Bucureşti.

Două maşini cu ecrane digitale au circulat prin Bucureşti, în zona în care este organizat Congresul PPE, afişând mesaje în română şi engleză: Vote for PPE, wins S&D/ Votezi PNL, câştigă PSD. Pe ecrane au rulat şi afişele USR cu Cătălin Drulă şi mesajele: "Nu îi lăsa să îţi fure viitorul. Alege România modernă!", relatează g4media.ro.

"USR le transmite reprezentanţilor PPE aflaţi în aceste zile la Bucureşti că ar trebui să clarifice cu cei din PNL cum au ajuns popularii europeni fraţi cu social-democraţii în România. Asistăm la un festival al absurdului, cei care vor vota cu PNL la europarlamentare vor trimite de fapt pesedişti la Bruxelles", a declarat Ionuţ Moşteanu, vicepreşedinte USR şi purtător de cuvânt al USR.

De asemenea, câteva sute de susţinători ai partidului condus de George Simion au protestat în faţa centrului Romexpo. Protestatarii au susţinut că Ursula von der Leyen nu acţionează în interesul României şi al altor state membre ale Uniunii Europene, conform Libertatea.ro. Şi europarlamentarul Cristian Terheş a fost la protest, lângă Simion. "Ursula, nu uita, România nu te vrea" şi "Libertatea" au scandat susţinătorii AUR, care la un moment dat s-au îmbrâncit cu jandarmii.

Simpatizanţii AUR au rupt gardurile de protecţie şi au încercat să se apropie de clădirea Romexpo, unde se află inclusiv Ursula von der Leyen, dar Jandarmeria a venit cu dubele şi a reuşit să îi blocheze.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. USR si AUR,vor fi scosi in afara legii ?

    dupa modelul democratiei verzi germane ? 

    Cjudat ca opozitia de acum se agata de aceasta etichetare ideologica artificiala cu dreapta stanga, vetusta si nefundamentata economic. P SD nu mai e un partid de stanga dupa 30 de ani in care s a agatat de putere si a format o patura loiala in administratie. PSD e de centru la acest moment si e sprijinit de cei care au profitat de protectia asta politica. PNL , in actuala criza economica si saracirea uriasa a populatiei largi (generata de cum a fost administrata tara 35 de ani) nu poate veni cu propuneri sa promoveze politicile de rapt economic pentru supra bogati, ca acestia sunt practic numai externi romaniei, nu plac electoratului. Politicile de rapt se fac discret, cu protectie politica si influenta externa, prin legi care sa defavorizeze tara, sa transfere active economice gratis prin vehicule fara taxe off shore , sa pretinda despagubiri pt licente date gratis , sa devalizeze FP care trebuia sa despagubeasca proprietari romani etc. Ma bucur ca PNL sub conducerea generalului s a departat de trendul asta si a navigat spre centru, ca acolo sunt romani. Deci coalitia asta e totusi bazata pe interesele economice romanesti, si e in mod natural majritara.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb