PSD AMENINŢĂ GUVERNUL:  "Majoraţi pensiile sau plecaţi!"

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 29 mai 2020

PSD va depune o moţiune de cenzură dacă Guvernul va modifica, prin ordonanţă de urgenţă, legea pensiilor aprobată de social-democraţi şi în care se arată că valoarea punctului de pensie trebuie să fie majorată cu 40% de la 1 septembrie 2020.

Anunţul cu privire la viitoarea moţiune de cenzură a fost făcut, ieri, de deputatul Lia Olguţa Vasilescu, după şedinţa conducerii PSD:

"Biroul Permanent Naţional interimar a aprobat depunerea unei moţiuni de cenzură de către PSD în momentul în care Guvernul României va modifica prin ordonanţă de urgenţă legea pensiilor publice. Aşa cum ştiţi şi dumneavoastră, de la 1 septembrie, ar trebui să fie o creştere a punctului de pensie până la 1775 de lei, adică 40%. Nu pot să facă această modificare a legii decât printr-o OUG, iar, în momentul în care o vor adopta, vom începe deja strângerea de semnături pentru depunerea moţiunii de cenzură"

Ea a adăugat că va fi depusă moţiune "pentru orice modificare, chiar şi cu o virgulă" a respectivului act normativ şi nu a exclus ca moţiunea să fie depusă în cursul sezonului estival.

Conform legii adoptată de majoritatea parlamentară PSD-ALDE-UDMR, pensiile ar trebui să fie majorate cu 40% de la 1 septembrie, o creştere care implică un efort bugetar masiv ce ar duce deficitul bugetar într-o zonă de 9-10% din PIB în 2021, conform mai multor estimări, printre care şi cele ale Consiliului Fiscal al României şi ale Comisiei Europene. Pentru acest an, deficitul bugetar prognizat este de 6,7%, majorarea pensiilor implicând un efort bugetar de 24,8 miliarde de lei şi de 54 miliarde de lei anul viitor.

Daniel Dăianu, preşedintele Consiliului Fiscal, a declarat recent că o majorare de 40% este echivalentul unei bombe pentru bugetul de stat şi va impune urgent un program de austeritate care va afecta "exact oamenii cu veniturile cele mai mici, pentru că cei cu venituri mari şi şmecherii se descurcă întotdeauna".

Dăianu a arătat că în acest an pensiile nu pot fi majorate nici măcar cu 10%, deoarece nu s-ar putea face ajustarea bugetară necesară, iar guvernul ar fi nevoit să taie alte cheltuieli.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Dăianu: guvernul ar fi nevoit să taie alte cheltuieli. Are dreptate 'specialistul' Mai bine ar reduce pensiile iar cu banii economisiti, cu cat mai multi bani de la buget ar trebui sa se cumpere arme vechi de 40 de ani si alte rebuturi din tarile partenere si prietene. Aceste tari au probleme economice si trebuie sa le ajutam, sa fim solidari.

    1. Si nu este singurul exemplu care poate fi dat!

    Ar putea cineva să afle cât este venitul lunar a lui Dăianu, eventual din cate surse/la cate tate suge? dacă da, o să vedeți de ce are gândirea așa de îngustă.

    Să nu uitati că-n noi

    E număr si putere! 

    De vrem putem prea lesne,

    Prin vot sa va zburăm.....!  

    1. Alo domnu pensionar? Sistemul de pensii functioneaza dupa principiul redistributiv - o parte din contributiile sociale ale salariatilor este redirectionata sub forma de pensie catre pensionarii actuali. Asadar ca pensiile sa creasca cu 40%, ar trebui si ca salariile celor care muncesc sa creasca cu 40% (majoritatea au ramas la nivelul de anul trecut, iar multi oameni si-au pierdut locul de munca din cauza pandemiei de covid-19). Mai sunt si alti oameni care voteaza, nu va faceti iluzia ca puteti sa votati cu lichelele care fura si distrug tot doar sa va mai arunce si voua un os. Asa ca ciocul mic!

      Eu am rămas FeSeNist, /..... / Dar de'o vreme sunt cam trist ;/.... /Creierul mi l-au spălat, /... / Zilnic sunt manipulat. //.... 2) Stupid people's, Brucan mi-a zis, /... /De vrei s-ajungi în paradis ;/... / Doar la jug să tragi mereu, /.... / Și să votezi ce-ți zic eu./....// 3) Ciumații iubesc trandafirul, /... / Și cu 'Trio' și cu 'Firu' ; /... / Secera de se lipește, /... /Ceaușescu se trezește. /......... __ Aoleu muică...vine MOROIU' (vampirul de Scornicești).!!! Atenție : Ilici,bombo, ciol, drag, pont, tări, și toți ceilalți care nu ați zugrăvit ce a construit el , ci ați dărâmat, ați vândut la fier vechi , și flota , și uzinele, și mașinile agriculturii, ați jefuit, ați adăpostit averile prin lume, etc... etc..... Dar vine vârcolacul!!!

    Cei de la P.S.D. trebuia sa mareasca pensile pensionarilor de rind nu pensile speciale si salarile in administratie abia apoi celelalte si acum puteau sa spuna ca au facut ceva nu doar mariri cu inflatia si celelalte sa le faca alti fara resurse finaciare sa se laude ei ca datorita lor

    1. Ai dreptate, dar cu gramatica esti 'a la Veorica' cei de la PSD, trebuiau .... nu trebuia!. Sunt multi....pluralul!!.

      Capisci? 

      "Ai dreptate" 4.1.(cu trebuiaU) Dar în loc de corecție GRAMATICALĂ, axează-te pe educație ELECTORALĂ a votanților ciumați-roșii-trandafirii, că vin ALEGERILE. 'Un simplu ROMÂN ', sunt sigur că a votat cu mâna dreaptă. Dar Tu ???! Ca corector nu ai văzut: SALARiLE, PENSiLE (de două ori), alți ( lipsă un ' i'), finaciare( lipsă un ' n'). Dar repet: nu aceste,,firimituri" ortografice contează ci,,repararea" grabnică a creierelor spălate dar colmatate cu ideologie bolșevică, și manipulate de 30 de ani de iliciștii- moscoviți și urmașii lor. Dezastrul țării noastre.... nu *COVriguț 2o-2o * ăsta la făcut.

      *Vasilica de Videle* prima - premieră % - din istoria Principatelor Române... că mult îi lipsește țării în aceste zile de prăpăd pandemic.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb