PSD decide astăzi dacă Năstase revine în conducerea partidului

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 22 februarie 2008

PSD decide astăzi dacă Năstase revine în conducerea partidului

Social-democraţii se reunesc astăzi, la Palatul Parlamentului, în reuniune extraordinară a Consiliului Naţional al PSD, prilej cu care se vor alege structurile de conducere al acestui for decizional - al doilea ca importanţă, după Congres. Tema cea mai "fierbinte" a reuniunii este candidatura la şefia Consiliului Naţional a fos­tului premier Adrian Năstase, care a afirmat că a decis să recurgă la acest demers "nu pentru funcţii", ci pentru a se alătura echipei PSD într-un an electoral extrem de important, în care "partidul se află, pentru prima oară în 18 ani, pe locul doi", potrivit scorului obţinut la alegerile europarlamentare. Pentru preşedinţia Consiliului Naţional va mai candida senatorul Dan Mircea Popescu. Pentru funcţia de trezorier va candida Aristide Roibu, care ocupă şi în prezent această funcţie.

Adrian Năstase a afirmat că va dori ca, la Consiliul Naţional, să constate dacă se va regăsi sau nu în proiectul politic viitor al PSD. "Dacă nu, nu. Sunt nenumărate concluzii pe care le voi trage. Dar semnalele sunt mai degrabă pozitive. (...) De un an şi jumătate, Consiliul Naţional nu are preşedinte şi nimeni nu a observat acest lucru. Şi, brusc, când m-am decis să candidez, postul a devenit important. Eu nu vreau o competiţie cu Dan Mircea Popescu. El a fost ales preşedinte al Consiliului Naţional la Congresul din 2005, la sugestia mea, când, după ce a câştigat Mircea Geoană, Alexandru Athanasiu nu a mai vrut să candideze şi i-am sugerat acest lucru lui Dan Mircea Popescu, care a func­ţionat pe perioada dintre cele două congrese", a subliniat Năstase, citat de Rompres. Fostul lider al partidului nu s-a ferit să-l acuze pe şeful statului de amestec în PSD. "Preşedintele Traian Băsescu este interesat, în mod categoric, ca PSD să fie o piesă de adăugat, eventual, la o majoritate pe care vrea să o formeze cu PD-L. De altfel, când s-a discutat despre moţiunea de cenzură, unii colegi din PSD ar fi întărit rândurile unui guvern PD-L", a afirmat Adrian Năstase. El a avansat totodată şi posibilitatea organizării unui congres extraordinar al PSD, "în cazul în care rezultatul alegerilor locale va fi prost".

Dacă Adrian Năstase va deveni preşedinte al Consiliului Naţional, el va avea dreptul, conform Statutului PSD, să fie prezent la şedinţele conducerii social-democrate.

PSD va mai dezbate şi decide, în cadrul Consiliului Naţional, dacă va depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului, care va avea ca scop declanşarea alegerilor anticipate, a anunţat preşedintele PSD, Mircea Geoană.

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a fost moderat în declaraţii, el nefiind de altfel nici un susţinător al moţiunii de cenzură anterioare depusă de PSD împotriva actualului Guvern. "Ne vom pronunţa la Consiliul Naţional", s-a mărginit să declare Ion Iliescu.

Consiliul Naţional coincide cu revenirea unui alt fost lider al partidului "în prima linie". Săptămâna trecută, Miron Mitrea a fost validat de Comitetul Executiv Naţional al PSD pentru a se ocupa de coordonarea campaniei partidului pentru alegerile locale şi parlamentare. Propunerea i-a aparţinut preşedintelui PSD, Mircea Geoană.

Ilie Sârbu: Adrian Năstase nu este susţinut în judeţe

Preşedintele PSD Timiş, Ilie Sârbu, a declarat ieri, citat de Rompres, că nu a remarcat o susţinere consistentă a fostului şef de partid, Adrian Năstase, pentru funcţia de lider al Consiliului Naţional al PSD, dar că acesta poate candida. "Adrian Năstase poate candida la această funcţie, chiar şi în absenţa unei susţineri vădite din partea organizaţiilor judeţene de partid, iar, în mandatul său de premier, consideră că şi-a făcut treaba bine, cu părţile lui bune şi rele", a afirmat vicepreşedintele PSD, Ilie Sârbu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb