PSD îl preferă pe Badea la şefia ASF

Mihai Gongoroi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 6 noiembrie 2018

PSD îl preferă pe Badea la şefia ASF

Partidul Social Democrat (PSD) a decis să-l susţină pe Leonardo Badea, actualul pre­şedinte al Autorităţii de Su­praveghere Financiară (ASF), pentru un nou mandat de patru ani la şefia autorităţii de reglementare, a declarat, ieri, Liviu Drag­nea, preşedintele PSD, după Şedinţa Consiliului Exectiv.

Domnia sa a precizat: "Eu le-am spus colegilor mei aseară (n.r. duminică seară) că îl susţin pe Viorel Ştefan. Astăzi, (n.r. ieri), colegii din Comitetul Executiv Naţional au ridicat o problemă destul de delicată. Nu are foarte multă conotaţie politică, dar este o problemă umană. În sensul că lui Leonardo Badea i s-a cerut anul trecut să-şi depună candidatura pentru func­ţia de preşedinte la ASF, renunţând la mandatul de parlamentar şi dându-i-se asigurări că va fi susţinut şi în următorul mandat (n.r. la ASF), care este un mandat plin. Colegii au spus că nu ar fi corect faţă de domnul Badea, ca după ce a fost asigurat de către partid că după acel sfârşit de mandat (n.r. la ASF) va fi susţinut în continuare, acum să nu fie susţinut. Vom mai avea o discuţie mâine dimineaţă, dar într-adevăr este o situaţie delicată".

Potrivit legii de funcţionare şi organizare a Autorităţii, membrii din consiliul de conducere nu pot ocupa func­ţii în structuri de conducere, alese ori numite sau în partide politice.

Principalul oponent al lui Leonardo Badea în cadrul luptei interne din PSD pentru postul de preşedinte la ASF era Viorel Ştefan, actualul vicepremier din guvernul Dăncilă.

Referitor la candidatura lui Viorel Ştefan la această funcţie, Liviu Dragnea a precizat: "Viorel Ştefan are susţinerea mea pentru foarte multe lucruri. Singurul reproş pe care i-l fac, nici măcar reproş, este că nu a fost foarte hotărât în ultimul an pe ce drum sau cale să meargă în carieră. Ăsta e singurul reproş pe care i-l fac, dar Viorel Ştefan este un om pe care eu îl apreciez foarte mult".

În cursul zilei de astăzi vor avea loc audierile în comisiile de specialitate reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, urmând ca mâine candidaţii la posturile de conducere ale autorităţii să fie votaţi de către plenul reunit al celor două camere.

La finalul termenului de depunere, 33 de candidaţi şi-au depus candidaturile pentru cele nouă posturi din Consiliul ASF, autoritatea care reglementează, autorizează şi supraveghează entităţile din pieţele financiare non-bancare.

Printre candidaţii proaspăt înscrişi în cursa pentru un post în conducerea autorităţii îi regăsim pe Călin Rangu, director în ASF, Alin Iacob, preşedintele Asociaţiei utilizatorilor români de servicii Financiare (AURSF), Alexandru Isar, economist în Banca Naţională a României (BNR), Dobrescu Clelia Daniela şi Mancaş Cătălin, potrivit lis­tei obţinută de către Hotnews.

Pe lista iniţială a candidaţilor se aflau:

- pentru funcţia de preşedinte ASF: Leonardo Badea, Micu Andrei-Răzvan, Sava Claudia Cătălina, Adrian Simionescu, Viorel Ştefan, Radu Toia şi Mircea Ursache. Candidaţii pentru funcţia de prim-vicepreşedinte ASF: Doina Elena Dascălu, Micu Andrei-Răzvan şi Sava Claudia Cătălina.

- pentru funcţia de vicepreşedinte ASF: Micu Andrei-Răzvan, Sava Claudia Cătălina, Toia Radu, Mircea Ursache, Armeanu Ştefan Daniel, Baranga Laurenţiu Paul, Bota Marius Sorin Ovidiu, Coca Constantinescu, Gheorghe Cornel, Gabriel Grădines­cu, Cristian Roşu, Andrei-Liviu Stamatian şi Mircea Oancea.

- pentru membrii neexecutivi: Birtalan Joszef, Bolchi Florin, Constantinoiu Vicenţiu-Marian, Crăciunică Gabriela Luminiţa, Diab Camelia, Giures­cu Ion, Marcu Gheorghe, Mitroi Adrian, Socol Aura Gabriela, Ştefan Belloiu, Vorniceanu Marius, Wlassopol Ovidiu Răzvan.

Cele patru categorii de funcţii cores­pund structurii de conducere a ASF - preşedintele, prim-vicepreşedintele, trei vicepreşedinţi şi patru membri neexecutivi (nouă membri în total).

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Va dati seama in se abominatie de tara traim. Unul ca Dragnea, inginer auto de profesie stabileste din pixul lui cine naiba supravegheaza piete financiare atat de importante (asigurari, capital, pensii private). In 2018 suntem tot ca bolsevicii din 1918. Tara asta e normala? Dar trecand peste faptul ca aici este un spital de nebuni....de ce il alege Dragnea pe Leo? Ce zice in articol? Pentru competente profesionale deosebite avute in anul aceste de interimat? Pentru ca este un mare profesor universitar care a facut o mizerie de facultate prin Targoviste si a prezentat lucrarea finala 10 minute la ASE si gata a facut brusc ASE-ul? Pentru ca a inlocuit prin ASF angajati independenti cu tot felul de adunaturi politice, securiste si rubedenii pe salarii imense fara concurs? De cand e asta presedinte a facut ASF-ul ceva notabil? nu se mai aude nimic. Doar se storc pietele financiare bine de tot de bani ca sa platiti toti incompetenii astia pusi de un smecheras ieftin ca Dragnea (mai bine s-ar baga in valizele alea cu gogosi cu Leo cu tot ca s-a ingrasat de cand e la ASF). Sa revenim... de ce este ales Leo?? Ce spune in articol: pentru ca saracutul Leo ar ramane pe dinafara sarmanul (de parca veniturile de la ASF nu ar face cat 10 ani lucrate in orice alta institutie)..si el fiind un mare Competetent in piete financiare nu ar fi in stare (expert doar in pupat si lipit afise psd-iste) sa gaseasca un serviciu in alta parte. Sa se intoarca naibii la pseudo-facultatea aia din Targovestie. Sa dispara. Bizarii astia de toata jena nici macar nu se ascund: Dragnea ne spune ca il alege pe ala asa ca i-a proms si sa nu ramana pe dinafara; nu pentru competente, nu pentru merite. Nu stiu cat mai permiteti ca namolul asta uman (in sens colectiv) sa conduca institutiile din Romania. Tara asta nu are niciun viitor! Dar merita.

    1. A si sa nu uit sa completez la ce am mentionat mai sus. Maine o sa isi ia tot cravatica aia verde brotac la äudierea" (stabilita de Daddy pentru milog) pentru functia de Presedinte ASF? Sunt curios. E cravata lui " a buna" cum se spune la tara la el.

      Simple calomnii.Poti sa dai un singur exemplu al unui anagajat Asf inlocuit de Badea?

      Cred ca nu il intrece pe predecesorul lui la angajari si misculatii in interiorul ASF, pe principii care nu au nicio legatura cu competenta.

      Pot da exemple de mai multi dar nu am acceptul lor pentru acest lucru. Dar tu poti nega ca nu am dreptate? Este normal ca o institutie atat de importanta pentru pietele financiare, esentiala pentru dezvoltarea pietelor financiare sa fie condusa de un politruc balbait nepregatit profesional ales de un nimeni in piata financiara (Dragnea)? Inconjurat de restul de nulitati din Consiliul ASF. Verificati si "competentele" restul membrilor din CASF.Cum este posibil atata bataie de joc?? Te-ai lasa operat de unul ales de Dragnea asa, nu dupa competente profesionale, ci dupa promisiuni? Cam asa si aici. Aia 9 din Consiliul ASF nu au nicio competenta reala in domeniul pietelor financiare supravegheate dar trebuie, conform pozitiei, sa ia decizii esentiale pentru acestea. E normal ca in toata tara asta la orice institutie sa aleaga Dragnea. Dar cine ..naiba (nu pot alte cuvinte ca ma cenzureaza) este Dragnea?

      Ai dreptate in ceea ce scrii.Pregatirea, competenta, experienta etc in numirea pe functie nu conteaza si nu sunt luate in seama. Conteaza doar cumetriile politice, obligatiile partidului, ale liderilor etc. O mizerie generalizata in toate functiile controlate politic. Tara (acea parte a ei controlata de politicieni) este de vanzare pentru cine ofera mai mult partidului aflat la putere sau liderului acestuia. Doar asta conteaza iar restul (gen "audieri"!!!) reprezinta praf in ochii electoratului.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb