PSD nu a primit avizul DSU pentru prezentarea programului de guvernare

G.B
Politică / 24 noiembrie 2021

PSD nu a primit avizul DSU pentru prezentarea programului de guvernare

Partidul Social Democrat a anunţat că renunţă la evenimentul de prezentare a programului de guvernare pentru că nu a primit avizul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi aminteşte că această instituţie a permis desfăşurarea unui congres la care au participat 5.000 de personae, potrivit Agerpres.

"Congres cu 5.000 de persoane s-a putut, prezentarea programului de guvernare al PSD, cu 20 de oameni în sală, nu a primit avizul DSU! PSD respectă legea şi renunţă să facă acest eveniment. Românii vor afla de la fiecare ministru PSD care sunt priorităţile noastre la guvernare!", se arată într-un text postat, astăzi, pe pagina de Facebook a partidului.

În septembrie, Poliţia Capitalei a sancţionat firma de pază de la Congresul PNL cu o amendă de 5.000 de lei, pentru că avea obligaţia, conform contractului încheiat cu organizatorii, să înştiinţeze de urgenţă cu privire la nereguli: nerespectarea distanţei fizice şi nepurtarea corespunzătoare a măştii de protecţie. De asemenea, organizatorii au primit amenda maximă - 10.000 de lei.

"Organizatorii s-au asigurat încă de la începutul lunii septembrie că vor organiza Congresul din 25-26 septembrie respectând toate prevederile legale. Pe 13 septembrie, Comisia de organizare a solicitat instituţiilor statului un punct de vedere, când Bucureştiul era în scenariul verde. Au primit un răspuns în care li s-a spus foarte clar că se poate organiza în spaţiul de la Romexpo cu 15.247 de metri pătraţi un eveniment cu 5.000 de participanţi. Pe 20 septembrie, organizatorii au revenit cu o solicitare pentru a clarifica aspectele legate de certificatul verde, iar instituţiile statului au răspuns că obligatoriu toţi participanţii la acest congres trebuie să deţină certificat verde, lucru care s-a întâmplat. Pentru faptul că nu s-a respectat distanţarea în momentul în care a început procesul de vot, pentru faptul că o parte dintre participanţi nu purtau corespunzător masca de protecţie, Poliţia Capitalei a sancţionat organizatorii cu amenda maximă - 10.000 de lei. Totodată, Poliţia Capitalei a sancţionat firma de pază cu o amendă de 5.000 de lei pentru că aveau obligaţia, conform contractului încheiat cu organizatorii, să înştiinţeze de urgenţă organizatorii cu privire la aceste nereguli. Nu au făcut-o, au fost sancţionaţi şi ei", declara, pe 28 septembrie, ministrul de Interne, Lucian Bode.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb