PUBLICAŢIA GERMANĂ LEBENSMITTEL ZEITUNG: Au eşuat discuţiile pentru vânzarea reţelelor Penny din România şi Bulgaria

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Comerţ / 1 noiembrie 2011

Discuţiile dintre retailerul german Rewe Group şi compania poloneză Enterprise Investors (EI), prezentă în România prin magazinele Profi, privind vânzarea diviziilor Penny din România şi Bulgaria au eşuat, potrivit publicaţiei germane Lebensmittel Zeitung, citată de Mediafax. Contactaţi de ziarul BURSA, oficialii EI, nu au dorit să comenteze pe marginea acestei informaţii.

Enterprise Investors ar fi putut folosi achiziţia operaţiunilor Penny pentru a-şi întări lanţul de magazine de tip discount Profi, potrivit publicaţiei, citate de portalul Planet Retail.

Penny s-a confruntat cu dificultăţi pe pieţele din Româ-nia şi Bulgaria, din cauza dezvoltării competitorului Lidl, parte a grupului Schwarz, care s-a extins prin achiziţia lanţului de magazine discount Plus de la Tengelmann.

Lebensmittel Zeitung a anunţat, în iulie, că Rewe ar putea renunţa la diviziile Penny din România şi Bulgaria, iar compania de investiţii Enterprise Investors, prezentă în România prin reţeaua de magazine Profi, ar putea fi interesată de preluare.

Enterprise Investors, companie înregistrată în Polonia, controlează magazinele Profi din România prin intermediul fondului de investiţii Polish Enterprise Fund VI (PEF VI). PEF VI a preluat Profi Rom Food în 2010 pentru 66 milioane de euro. Profi Rom Food operează 101 magazine Profi în 67 de oraşe şi are 2.800 de angajaţi. Compania a deschis în acest an 19 magazine, iar până la sfârşitul acestui an vrea să deschidă alte şase unităţi. PEF VI a anunţat, în octombrie, că va majora cu 10 milioane euro capitalul social al companiei Profi Rom Food, pentru investiţii în extinderea reţelei de supermarketuri Profi, iar în următorii ani investiţia totală în aceste magazine ar putea ajunge la 100 milioane euro.

Rewe România operează o reţea de 121 magazine de discount Penny Market/Penny Market XXL. Grupul german este prezent în România prin lanţurile de magazine Penny Market, Penny Market XXL şi Billa.

Parte a grupului Lidl & Schwartz, Lidl operează în România reţeaua de magazine de discount Plus şi cea de hipermarketuri Kaufland. Lidl a anunţat în octombrie că va deschide magazine sub brand propriu în România, după ce a rebranduit şi modernizat cele 107 unităţi Plus achiziţionate de la Tengelmann în 2010 şi a construit 11 unităţi noi. Lidl a preluat în 2010 de la grupul Tengelmann reţelele de magazine de discount Plus din România şi Bulgaria.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb