Punctul de vedere al Mega Image cu privire la angajamentele propuse de către grupul Ahold Delhaize pentru eliminarea îngrijorărilor privind piaţa locală a comercializării de produse alimentare

R.S.
Comunicate de presă / 22 octombrie

Punctul de vedere al Mega Image cu privire la angajamentele propuse de către grupul Ahold Delhaize pentru eliminarea îngrijorărilor privind piaţa locală a comercializării de produse alimentare

Mega Image anunţă că, în completarea angajamentelor privind achiziţia Profi, după ce au fost propuse angajamente comportamentale privind piaţa din amonte, au fost definitivate şi propuse Consiliului Concurenţei o serie de angajamente structurale privind piaţa din aval (piaţa de comercializării cu amănuntul a produselor de larg consum).

Pentru claritate, angajamentele specifice pieţelor locale fac parte integrantă din pachetul complet al angajamentelor propuse de către Ahold Delhaize, alături de angajamentele comportamentale supuse consultării publice de către Consiliul Concurenţei în data de 09.10.2024.

Angajamentele asumate garantează că aprobarea tranzacţiei, în condiţiile implementării lor, asigură păstrarea unui just echilibru concurenţial pe piaţă, angajamentele fiind de natură să înlăture complet îngrijorările exprimate de Consiliul Concurenţei cu privire la pieţele locale. Astfel, Ahold Delhaize se angajează să cedeze activităţile de vânzare de bunuri de larg consum aferente unui număr total de 87 de magazine în vederea reducerii cotei de piaţă cumulative si a numarului de magazine în zonele relevante, către unul sau mai mulţi cumpărători adecvaţi şi evaluaţi în baza unor criterii obiective şi calitative, cu aprobarea prealabilă a Consiliului Concurenţei.

Mega Image precizează faptul că aceste angajamente reprezintă un demers firesc şi specific în aceste categorii de tranzacţii pe pieţele de retail, acestea fiind, totodată, formulate conform algoritmului de calcul şi reglementărilor specifice în domeniul concurenţei şi sunt în linie cu practica decizională a autorităţii naţionale, dar şi cu practica la nivel european.

Astfel, angajamentele propuse constau în cesionarea activităţii comerciale a unor magazine situate în Bucureşti, Ilfov, Cluj, Timişoara etc., iar cesiunea va fi realizată sub forma unui transfer de business (incluzând echipamentele, personalul aferent etc.), fără întreruperea activităţii pentru niciunul dintre magazinele implicate. În linie cu valorile esenţiale ale grupului Ahold Delhaize, clarificăm faptul că întreg personalul implicat în desfăşurarea activităţii magazinelor ce urmează a fi cesionate va fi protejat pe parcursul întregului proces şi va fi transferat, alături de toate drepturile şi beneficiile decurgând din lege, către cumpărătorul/cumpărătorii adecvat/adecvaţi.

De asemenea, în linie cu regulile specifice concentrărilor economice, cumpărătorul şi/sau cumpărătorii vor trebui să îndeplinească o serie de condiţii de eligibilitate menite să asigure viabilitatea şi continuitatea activităţii comerciale cesionate. Mai precis, entităţile interesate vor trebui să îndeplinească toate cerinţele legale aplicabile pentru a prelua activitatea. Totodată, cumpărătorul / cumpărătorii vor fi supuşi, în prealabil, aprobării Consiliului Concurenţei, astfel că orice acord final va fi încheiat doar după aprobarea de către Consiliul Concurenţei.

Mega Image împreună cu grupul Ahold Delhaize îşi reafirmă angajamentul ferm de a aduce consumatorilor produse de calitate, sigure şi la un preţ competitiv, urmărind totodată dezvoltarea şi menţinerea reţelei de magazine la standarde operationale ridicate, în interesul dezvoltării în continuare a pieţei de profil din Romania.

Reiterăm că transmiterea în consultare publică de către Consiliul Concurenţei a angajamentelor propuse constituie un pas procedural normal şi obligatoriu, reglementat de regulile aplicabile în materia concentrărilor economice.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9732
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5955
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3022
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9656
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.8823

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ccib.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb