PURTĂTOAREA DE CUVÂNT A MAE RUS: SUA a eşuat în rolul de "jandarm mondial"

M.I.
Internaţional / 16 ianuarie 2019

SUA a eşuat în rolul de "jandarm mondial"

Statele Unite ale Americii nu au reuşit să facă faţă rolului de 'judecător internaţional' şi au eşuat în ceea ce priveşte asigurarea unei securităţi globale, a declarat luni seara purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, într-o intervenţie la postul de televiziune al armatei ruse 'Zvezda', potrivit agenţiei de presă oficiale ruse TASS.

Potrivit acesteia, natura atitudinii SUA faţă de Rusia este 'absolut distructivă', la fel şi faptul că acestea 'se pun singure într-o situaţie dificilă într-o serie de probleme internaţionale pe care le va fi greu să le gestioneze'.

'De fapt, prin aceste acţiuni, Washingtonul demonstrează un singur lucru: nu au reuşit să facă faţă rolului de "jandarm, poliţist sau judecător mondial". În toate sensurile, SUA nu au reuşit să facă faţă respectivului rol şi acesta este un lucru rău pentru toţi', a insistat Maria Zaharova în declaraţia sa.

Ţările occidentale şi-ar fi dorit ca Statele Unite să-şi asume rolul de garant al securităţii internaţionale, a afirmat reprezentanta diplomaţiei ruse. 'Ceea ce vedem acum reprezintă un fiasco al acestor planuri', consideră purtătoarea de cuvânt a MAE de la Moscova.

Relaţiile dintre Moscova şi Washington s-au acutizat îndeosebi după ce Rusia a fost acuzată de imixtiune în alegerile prezidenţiale americane din 2016 în favoarea lui Donald Trump. De asemenea, actualul preşedinte american se confruntă la el acasă cu un val de acuzaţii referitoare la 'relaţiile sale deosebite' cu Moscova şi Vladimir Putin.

'Nu am lucrat niciodată pentru Rusia', a dat, din nou, asigurări luni Donald Trump, după dezvăluirile făcute de New York Times privind lansarea, în 2017, a unei anchete a poliţiei federale americane (FBI) ce viza să determine dacă el a lucrat pentru Moscova, conform agenţiilor internaţionale de presă.

Mai mult, publicaţia Washington Post susţine că Trump ar fi ascuns detalii referitoare la întrevederile sale cu preşedintele Vladimir Putin şi ar fi confiscat notiţele luate de interpretul său. Donald Trump a afirmat că şi aceste informaţii sunt false.

'Este de domeniul teoriei conspiraţiei, nu are nicio legătură cu realitatea. America a ajuns într-o situaţie unicat: există o scindare în societate, în guvern şi la nivelul clasei politice, iar rezultatul sunt condiţiile dificile în care trebuie să acţioneze Donald Trump', a afirmat Peskov într-un interviu acordat luni săptămânalului 'Argumentî i Faktî', citat de TASS.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Este grea misiunea de jandarm al lumii pe care si-au asumat-o SUA! Pt cä existä infractori si pradatori precum rusia si china!!

    1. Ce text profund. :)))

      mie mi se pare ca jandarmul american a declansat al doilea razboi din golf pentru rezervele petroliere ale irakului

      Dick Cheney si Halliburton sunt criminali in masa, nu jandarmi de incredere. 

      NU DOAR ASTA. SUNT CAM MULTE DE REPROSAT.

      SUA este cel mai mare producator de petrol din lume! Sua este exportator de gaze lichefiate! Companiile rusesti deruleazä foarte multe contracte in Irak,in domeniul energetic!

      La Beslan,în rusia,au fost ucisi cu gaze zeci de copii,alaturi de teroristi! In Cecenia a fost genocid! In Ucraina au savârsit genocid! Sunt prea multe!

      Bolsevicilor,când veti pleca de pe pamântul românesc,din Transnistria?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb