Putin "a pus ochii" pe naţionala Rusiei înaintea meciului cu tricolorii!

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 15 noiembrie 2016

Putin "a pus ochii" pe naţionala Rusiei înaintea meciului cu tricolorii!

Rusia şi România se vor întâlni astăzi, după ce săptămâna trecută ambele au reuşit să se facă de râs în meciurile cu Qatar şi Polonia. Desigur, calibrul adversarilor şi factura meciurilor au fost diferite, dar este evident că ambele echipe nu traversează cele mai bune momente ale lor. Meciul de la Groznîi, are o încărcătură deosebită, chiar dacă este unul amical, ambii selecţioneri simţind nevoia să mai înlăture din presiunea publică graţie unei victorii.

Pentru ruşi avertismentul a venit de la cel mai înalt nivel, preşedintele Vladimir Putin manifestându-şi public nemulţumirea în legătură cu echipa naţională: "Nu am mai văzut meciuri frumoase făcute de naţionala Rusiei de multă vreme, ca să fiu sincer. Uitaţi, naţionala de hochei a Rusiei ne dă motive de bucurie". După ce a făcut cheltuieli uriaşe legate de găzduirea Campionatului Mondial de Fotbal din 2018, autorităţile de la Moscova se tem că actuala echipă naţională se va face de râs pe propriul teren. Cum în ultimele 10 partide disputate Rusia are o singură victorie, este puţin probabil ca selecţionerul Stanislav Cherchesov să poată îndeplini obiectivul propus pentru CM din 2018, prezenţa în semifinalele competiţiei.

Pentru cel mai bine plătit selecţioner din istoria echipei naţionale a ţării noastre, Cristoph Daum, presiunea obiectivului pare să fi dispărut, şansele la calificare fiind pulverizate după patru meciuri în care am câştigat un meci (cu Armenia), am pierdut unul (cu Polonia) şi am obţinut două remize (cu Muntenegru şi Kazahstan). Contestat de o parte a publicului, selecţionerul se bucură de susţinerea conducerii Federaţiei Române de Fotbal. Este evident că niciun antrenor nu poate face minuni într-un timp foarte scurt, dar pe de altă parte este justificată şi reacţia celor care contestă prezenţa germanului în fruntea tricolorilor, care cred că efortul financiar nu are nicio justificare, fapt întărit şi de rezultatele obţinute, în condiţiile în care Daum nu avea nicio experienţă din postura de selecţioner şi nu mai antrenase de o bună bucată de vreme în momentul în care a fost contactat de emisarii FRF. Optimist peste măsură în toate apariţiile publice, selecţionerul nu a reuşit să-i molipsească şi pe jucători, care, la fel ca în ultimii ani, pe teren sunt crispaţi, lipsiţi de ambiţie, temători, fără veleităţi ofensive. Inspirat în ceea ce priveşte declaraţiile, Daum se dovedeşte mai puţin inspirat atunci când îşi alege sistemul de joc sau jucătorii pe care să mizeze: "Ca antrenor trebuie să fii mereu optimist şi un exemplu pentru jucătorii tăi. Trebuie să le arăţi că totul este posibil, deşi acum situaţia este destul de dificilă. Poate acum ar trebui să ne concentrăm pe locul doi în această grupă de calificare. Eu sunt de vină, eu sunt cel care trebuie atacat, dar cred că toată lumea ştie că este nevoie de timp. Iar poate că mie nu îmi este acordat acest timp din partea presei. Eu am misiunea să construiesc o echipă nouă şi în acelaşi timp să obţin maximum cu echipa actuală." Trebuie să admitem că este nedrept ca întreaga presiune să fie pusă pe umerii selecţionerului, foarte multe lucruri putând fi imputate şi preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu, şi celor care îl înconjoară, de la proasta organizare a meciului cu Polonia până la felul în care au gestionat numirile selecţionerilor echipelor naţionale de la toate palierele. Nici meciul cu Rusia nu pare să fie pregătit foarte temeinic, chiar dacă adversarii au plătit 300.000 de euro pentru această întâlnire. Şapte jucători au fost lăsaţi să plece la echipele lor (Chipciu, Stanciu, Tătăruşanu, Chiricheş, Hoban, Moţi şi Keşeru), alţi trei s-au accidentat (Benzar, Ivan, Maxim), în acest moment selecţionerul având la dispoziţie doar 16 jucători de camp, în condiţiile în care Steliano Filip este incert. Partida de la Groznîi va începe de la ora 18.00.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb