RADU MIHAIL (USR): "Coaliţia actuală minimizează rolul Parlamentului"

V.G.
Politică / 21 noiembrie 2022

"Coaliţia actuală minimizează rolul Parlamentului"

Liderul senatorilor USR, Radu Mihail, a declarat astăzi că actuala coaliţie de guvernare, prin respingerea mai multor solicitări ale USR privind chemarea în Parlament a unor miniştri şi ai unor şefi de instituţii, minimizează rolul Parlamentului, care este "o remorcă a domnului Iohannis", relatează Agerpres.

"Astăzi, în Comitetul liderilor, am cerut ca doamna ministru (Ligia Deca - n.r) să vină la "Ora Guvernului", am cerut ca domnul Daea, care a fost chemat de către Comisia de agricultură, de foarte mult timp, să binevoiască măcar să răspundă la solicitarea comisiei, am cerut ca preşedintele INS (n.r. Institutul Naţional de Statistică) să fie chemat în comisie, pentru că preşedintele comisiei, domnul Neagu, refuză să-l cheme. Am cerut ca domnul Jicman, de la ICR, să dea un semn de viaţă după ce Comisia de cultură l-a chemat în Parlament. Coaliţia actuală minimizează rolul Parlamentului, suntem de fapt o remorcă a domnului Iohannis, sunt nişte oameni acolo care ridică mâna şi atât. Domnul Iohannis şi-a creat un sistem în care Parlamentul practic nu există şi este de datoria noastră, ca singurul partid de opoziţie democratică, să luptăm până la capăt, să avem un Parlament care contează", a precizat Mihail, după şedinţa Biroului permanent.

El a adăugat că a cerut în Biroul permanent eliminarea funcţionării hibride a plenului Senatului.

"Am solicitat în Biroul permanent eliminarea acestui mod de funcţionare hibrid, şi plen fizic şi plen virtual, pentru că nu îşi mai are rostul. Nu mai suntem în pandemie, avem nevoie de dezbatere parlamentară, avem nevoie să ne exprimăm opiniile şi să avem într-adevăr discuţii pe subiectele mari care preocupă ţara. (...) Nu putem să ne depunem amendamentele respinse, să le susţinem, să le discutăm, suntem limitaţi la timpul de luare de cuvânt, sunt lucruri care nu se întâmplă nicăieri în lume şi pe care am cerut să le eliminăm, să revenim la normal. Răspunsul? Ce ne pasă, am mai votat o dată, avem majoritate. Aşa funcţionează Parlamentul României", a concluzionat Mihail.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb