RADU SOVIANI, ANALIST ECONOMIC: "Nicu Marcu vrea sa jumulească până la un miliard de lei pe an de la populaţie şi companii"

J.P.
Piaţa de Capital / 10 februarie 2021

"Nicu Marcu vrea sa jumulească până la un miliard de lei pe an de la populaţie şi companii"

Nicu Marcu, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), are un CV demn de filmele ştiinţifico-fantastice. La 34 de ani era deja director economic la Romsilva, student la facultatea de drept, la zi, într-un oraş şi doctorand în alt oraş, relatează Psnews.ro.

Conform sursei citate, despre Nicu Marcu, analistul economic Radu Soviani susţine că "vrea să jumilească până la un miliard de lei pe an de la populaţie şi companii, prin scumpirea nelegală a asigurarilor RCA, aşa numita ,,decontare directă obligatorie".

Informaţiile despre şeful ASF au fost culese de fostul candidat independent la alegerile parlamentare din 2020, Valeriu Nicolae.

"Cum să termini chinuit facultatea la 29 de ani, iar la 34 de ani să fii deja Director Economic la Romsilva, în timp ce tu faci facultatea de drept la zi într-un oraș și doctorat în economie în alt oraș, în timp ce şi predai la universitate în Craiova? Cum, cum, tu nenea economistul, după ce faci Colegiul Național de Apărare și Institutul Diplomatic Român, ambele instituții cu legături oribile cu serviciile noastre secrete, să ajungi, imediat și fără nicio logică , Director la Loteria Națională Română în București (chestia aia mega, mega coruptă), Conferenţiar Universitar la Craiova și Președinte al Consiliului Național de Integritate, fără ca nimeni din cei care contează să zică pâs?

Cât tupeu să ai ca, în timp ce ești Președinte la Integritate, să încasezi bani din alte 5 locuri de la stat, iar nevasta să treacă și ea la stat pe o slujbă care plătește aproape triplu la finanțe, în timp ce tu ești șef tot la finanţe (la ANAF) și faci 6300 de EUR pe lună (2009) adică de aproape 4 ori mai mult decât președintele României? Și cum e posibil, în timp ce ești mare șef la Integritate, pe lângă că faci, numai de la Universitatea din Craiova, în 2011, 229.121 RON (de 25 de ori mai mult decât majoritatea românilor) să mai primești și o bursă de 48.000 RON de la Academia Română (adică de peste trei ori salariul mediu pe economie, dintr-o bursă)?

E logic că minunea asta din Craiova care muncea la Bucureşti devine deputat USL de Bacău, (loc pe care, cel mai probabil, l-a văzut din avion) în 2012 pe listele PNL că doar ne !@#$!@ pe ea de reprezentativitate. Este pus strategic și la consiliul de atestare a diplomelor, faimosul CNATDCU, care a făcut tot ce a putut să ascundă plagiatele gloriilor noastre.

Și cum se face că în perioada cea mai de glorie a lui Ponta, și apoi a lui Dragnea, liberalul ăsta, mare iubitor al celui mai sfânt securist, Dan Voiculescu, e promovat la curtea de conturi pe îngrozitor de mulți bani, devine și Director peste o școală de doctorate la ASE, și vicepreședinte la CNATDCU, făcând împreună cu soția de peste 4 ori mai mulți bani ca președintele? Toți bani de la statul cel bun cu familia ta. Cum de factorii de decizie nu au verificat inadvertențele din CV-urile domnului care acum conduce ASF-ul? Domnul Nicu Marcu face cu mult, mult peste 140.000 de EUR pe an ca șef al ASF. A fost pus acolo în timpul guvernării liberale cu un mare ajutor de la PSD.

Cum e posibil ca o indemnizaţie la o funcţie la stat să fie de aproape TREI ori mai mare decât salariul (foarte bun şi el) al unui director de şcoală doctorală şi profesor universitar la una din cele mai importante facultăţi din ţară?", scrie Valeriu Nicolae pe pagina sa de Facebook.

La rândul său, analistul economic Radu Soviani scrie, pe blogul său, că ASF vrea să scumpească (nelegal) asigurările RCA şi să ia, astfel, până la 1 miliard de lei pe an de la populaţie şi companii.

"Pe scurt, piaţa asigurărilor RCA (obligatorii) din România are o valoare anuală de circa 4 miliarde de lei. Autoritatea de Supraveghere Financiară (care printre altele ar trebui să se asigure că asigurătorii nu practică preţuri abuzive) devine braţul nelegitim al companiilor de asigurări rău-platnice, dorind, prin ordonanţă de urgenţă, să scumpească asigurările cu până la 20%.

Asta înseamnă până la un miliard de lei în plus luat de la populaţie şi companii, pentru că ASF s-a plictisit de petiţii din partea unor asigurători pe care îi mângâie pe creştet, care sunt protejaţi, prin acţiuni şi inacţiuni în exercitarea funcţiei publice chiar de către persoane din ASF. Ele s-au plictisit să fie supraveghetori, deşi şefii încasează peste 15.000 de Euro pe lună, tocmai ca să supravegheze, şi nu să distorsioneze piaţa.

Soluţia pentru a le da bani ,,prin ordonanţă de urgenţă" asigurătorilor mângâiaţi pe creştet, este promovată de un fost semnatar de protocol secret, Nicu Marcu, fost contabil şef la păduri şi ajuns în urma unui troc politic la salariul de 15.000 de Euro, care şi-a adus ca director de cabinet un general SRI, adjunct al directorului SRI din perioada în care ASF se subordona, prin protocol secret cu SRI, unui serviciu de informaţii. Perioada Coldea.

Iniţiativa se numeşte decontare directă obligatorie (în prezent este facultativă şi nu are niciun succes) şi este menită să ia până la un miliard de lei pe an de la populaţie şi companii, şi să îi dea acţionarilor privaţi ai societăţilor de asigurare. Pentru ca aceştia să nu aducă capital pentru neperformanţa lor, şi eventual să continue să sifoneze sume către companiile mamă. Ca la BNR", scrie Radu Soviani.

Opinia Cititorului ( 19 )

  1. in DEx -2. Fig. A estorca pe cineva (de bani); a jefui, a escroca. –

    corect cred ca e -jumuleasca

    1. Corect este "jumuleasca" si asa a si scris Soviani. "Jumileasca" este, probabil, un regionalism. Corectam, Multumesc!

    Sa spuna excrocul citi bani a incasat din fonduri europene pe SC Eulink PRO SRL,detinuta sub acoperire cu Dan Manolescu ,in timp ce era la Curtea de Conturi sau ANAF

    Supravegherea fiananciara ar trebui sa fie atributia Ministerului Finantelor, nu a unei institutii care are "carte blanche" pentru taxarea indirecta a populatiei printr-o "eroare" de proiectare ca sa zic asa, din care isi dau niste salarii de zeci de mii de euro pe luna! Mai mari decat al presedintelui tarii. Ar trebui desfiintati.

    1. Aici nu mai comenteaza "privati" plini de ura si mai ales plini de inteligenta (dupa sezoane de seriale proaste pe Netflix) sa se taie sporurile bugetarilor. Pentru ca ASF nu sunt bugetari. ASF, stim cu totii, se finanteaza din vanzarea de chiloti in piata libera nu ca "nenorocitii" de bugetari care "sug" banii boborului privat. Si care are sporuri de hrana de 350 de lei brut. Nu Nu. La ASF nu exista sporuri (hrana, pensii private, decontari medicale). La ASF nu exista sporuri (doar 14 salarii daca luam in calcul "primele" de Craciun si de Paste). Lasa ca miliardul din RCA va fi folosit util de Marcu Padurarul pentru ca are organigrama noua "light" (fix cu aceeasi 600 de angajati - inclusiv Printesa RCA, domnisoara cu Nadragi etc., dar e nou dupa mintea lui Marcu).

      De unde stii ca privatii nu comenteaza?

      Fac eu un comment: Sunt de acord cu opinia 4.Desfintarea si gata. 

    Soviani, tu-i critici pe alții? De câți bani l-ai jumulit pe Dinu Patriciu când venea la Money Chanel la emisiunile tale sa manipuleze piața de capital (tu îl ajuta cu drag)? Îți amintești când ne spunea el la emisiunile tale ca petrolul va ajunge la 200 $ barilul?. După ce a făcut șmecheria cu Rompetrol (poate te-a îmbogățit Patriciu și pe tine ca pe Tăriceanu, Sorin Roșca Stănescu etc), l-ai invitat pe Patriciu "sa ceara statului sa vândă clădirile în care funcționau ministerele, pentru ca aceste clădiri sa fie ulterior închiriate statului". Patriciu avea bani din afacerea Rompetrol și nu avea ceva mai bun de făcut cu ei decât sa cumpere clădirile din centrul Bucureștiului în care funcționau ministerele. Ar trebui sa te ascunzi sa nu mai auzim de tine după ce ai făcut la Money Chanel. Rușine ție!

    1. Numa ca gura păcatului de Soviani adevăr grăiește despre Nicu Marcu.

      Asta da rechizitoriu! Chiar nu-l întreabă nimeni de sănătate pe ipochimen?

    E corect ce spune Soviani, dar pe vremea când fostul arestat Dan Radu Ruşanu era șef la ASF, Soviani a umflat și el cca. 1 miliard de lei vechi pe PFA pentru nu știu ce servicii de comunicare, consultanta, din astea...la ASF, pus acolo de nenea Ruşanu.

    Soviani, ca și Moise Guran și alții, au sperat și ei să primească ceva de la noua guvernare, vreo băgare în seamă, vreun post de secretar de stat pe undeva, ceva acolo, și nu s-a întâmplat nimic, frustrarea e mare... timpul trece, copii se crescut, facturi, rate, din astea, nu poți să le susții cu un blog și un canal de Youtube... 

    Marcu e o oroare mondiala de om. Eulink e doar una din multele căpușe prin care a jumulit bani de la stat. Salariații ASF ar trebui sa îl arunce in strada. Are o singura tema acolo. Sa facă rost de funcțiile promise la schimb cu PSD ul și sa îl impună pe najib faraon in piața .

    1. Exact. Perfecta sinteza. Primul pas a fost sa dea afara directorii.

      Nicu Marcu e un ciocoi..știu pe cineva care s-au dus la un concurs la Curtea de Conturi, când era Nicu Marcu acolo, deși stia că e pe pile, s-a dus să se afle în treabă...

      A zis că ce atmosfera de ciocoism și sinecurism a descoperit acolo, mai rar. Numa piloși, numa aranjați, numa fufe, neamuri și rude ie acolo. A plecat scârbit...

      La ASF e cel puțin la fel... 

      Gresit! La ASF nu este la fel. La ASF diferenta este ca sunt salariile mai mari. Mult mai mari in unele cazuri. Deci nu e la fel.

      La ASF sunt si profesionisti si oameni verticali. Pe unii tocmai i-a dat afara pentru ca ciocoiul (cum ii zice Cristian) are alte planuri. Eficientizarea este doar praf in ochi. Slugi si marionete asta vrea Marcu.

    la modul foarte sincer toate demersurile , permise de nu stiu cine, sau nu stiu cati, sunt de noaptea mintii!!!

    si tot la modul foarte "general" in TOATE sferele bugetare vorbim numai de spagi, amante, salarii de pasa, etec 

    toate se cunosc 

    toate sunt mai mult sau mai putin publice 

    si? 

    si nimic 

    nimic pentru ca toate au sustinerea POLITICULUI, indiferent de nume, format, nuanta sau orice alt detaliu definitoriu 

    pentru aceste "nuanate" din societate nu exsta pandemie, nu exista nici un fel de restrictii 

    poate ca singura restrictie in aceasta zona este batista pe tambal in locul botnitei (masca) de pe strada! 

    si uite cum omul de rand, fraierul care nu stie deca sa munceasca, sa depinda de un sefulet asista la un spectacol de un grotesc sinistru 

    evolutia spirituala a neamului romanesc este "dirijata" incet dar sigur spre o involutie! 

    in folosul cui? 

    probabil in folosul celor care stiu sigur ca dupa trecerea in nefiinta toata "bunastarea" financiara acumulata cu "sudoare" este pusa in aceiasi cutie finala, folosita pentru "trecerea in eternitate" 

    emotionant si cert in egala masura 

    nu-i asa? 

    in umila mea opinie este cel mai grotesc dar in egala masura cea mai sigura cale de evolutie spre o noua ORANDUIRE BAZATA PE PRINCIIILE GROTESCULUI DESAVARSIT! 

    GENERATIILE CARE VIN DIN URAMA AU CE FACE! 

    NU-I ASA DRAGA CLASA POLITICA?

    NU-I ASA DRAGI ELITISTI FINANCIARAI? 

    Orice ciocoi să știți că iși aduce oamenii lui și neamurile la sinecură. ASF e la alt nivel pentru că sunt salarii grase, mai ceva ca la Curtea de Conturi, de asta nu se apropie muritorii de rând de astfel de instituții.

    De altfel, indivizi precum Nicu Marcu (foști ospătari) au fost puși acolo sa pompeze bani in conturile corporațiilor din asigurări, nu din alte motive

    Stați să mai treacă în pic gripa mondială să-i vedeți cum introduc RCA obligatoriu pentru case, imobile, etc. Acesta exista deja, numai că nu s-a călcat încă pedala pe acest impozit mascat, dar va veni și rândul lui. 

    1. Poate vreun Domn Tepes cu ghilotina sa mai faca ordine in statusul paralel al acestei paturi autoprivilegiate a caror venituri nesimtite sunt de departe(legal) mai presus de lege Roata istoriei e cateodata ruleta ruseasca

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb