RAED ARAFAT: "Avem nevoie de măsuri legislative împotriva pacienţilor asimptomatici care nu respectă carantina"

A.P.
Miscellanea / 13 iulie 2020

Raed Arafat

Raed Arafat

Secretarul de stat, Raed Arafat, a declarat luni, la dezbaterile din Comisia Juridică pe Legea carantinei, că este nevoie de reglementări legislative pentru a putea lua măsuri împotriva pacienţilor asimptomatici care nu respectă izolarea. Arafat a citat un studiu făcut de Universitatea Yale care arată că peste 50% din infecţiile cu coronavirus sunt transmise de asimptomatici, conform Digi24.

"Pacientul asimptomatic este infectat cu COVID, nu are rost să ne jucăm cu cuvintele. Măsura care s-a luat în România a fost să nu se amestece asimptomatici care sunt potenţiali contagioşi. Studiul de Universitatea Yale din New York arată că peste 50% din infecţiile cu COVID sunt transmise de asimptomatici.

Să nu inducem populaţia în eroare că noi îi închidem în puşcărie pentru că ei sunt cu simptome uşoare fără să îi zicem că dacă mergeţi acasă peste 2-3 zile puteţi să fiţi în stop cardiac.

Problema e complexă. Dacă se decide ca asimptomaticul să stea cu familia, este o decizie medicală. Familia este expusă", a declarat, la dezbaterile din comisie, Raed Arafat.

Senatorul PSD, medicul Florin Ovidu Orţan susţine că pacientul asimptomatic nu reprezintă un pericol "dacă stă cuminte acasă, cu masca pe botic".

"Asimptomaticul e asimptomatic pentru că are doze mici virale, e asimptomatic pentru că nu tuşeşte şi nu strănută. Având doze mici virale el împrăştie cantităţi mici de virus.

Dacă acest asimptomatic stă cuminte acasă cu mască pe botic şi face duş în cadă şi după ce face dezinfectează cu clor, consider că este o măsură mai mult decât suficientă", a susţint Orţan, în cadrul dezbaterilor.

Acesta însă este de părere că dacă un pacient asimptomatic încalcă izolarea la domiciliu, acesta trebuie să fie sancţionat.

"Cât despre cel care nu respectă această generozitate de a nu traumatiza psihic un pacient, consider soluţia din Spania, amenzi şi chiar condamnări la închisoare şi sunt perfect de acord cu acest lucru", a mai declarat medicul Orţan, senator PSD.

Comisia juridică de numiri, disciplină, imunităţi şi validări s-a reunit din nou, luni, pentru a dezbate proiectul de lege privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. In primul rand, ca să descoperi un asimptomatic trebuie că el sa consimtă sa se testeze. Iar dacă există cel mai mic pericol de pușcărie in spitale, lumea NU se va testa de bunăvoie. In acest fel statul român, condus de tâmpiți, va avea mii de asimptomatici care se plimba liberi prin mulțime infectând exponențial persoane sănătoase.

    Un stat condus de cretini, asta avem.

    Și o presa slugarnică care le tine trena. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb