RAFILA: "PSD cere în mod clar redeschiderea şcolilor odată cu terminarea vacanţei"

J.P.
Miscellanea / 6 ianuarie 2021

"PSD cere în mod clar redeschiderea şcolilor odată cu terminarea vacanţei"

PSD cere redeschiderea şcolilor odată cu terminarea vacanţei, a declarat, astăzi, deputatul social-democrat Alexandru Rafila, care a susţinut că o amânare "nu are justificare", conform Agerpres.

"Îmi pare rău că domnul ministru Cîmpeanu este pus într-o situaţie în care nu are decizia de a hotărî foarte clar, împreună cu ministrul Sănătăţii, să deschidă şcolile. Închiderea şcolii, după cum ştiţi, a fost o măsură care nu a mai fost luată, cel puţin pentru şcolile primare, în niciuna dintre ţările membre ale Uniunii Europene în cursul lunii noiembrie şi în decembrie şi am ajuns în situaţia în care, de aproape un an de zile, copiii nu numai că au un acces limitat la învăţătură, mai ales cei din categorii defavorizate, unii din mediul rural care nu au acces la învăţământ online, dar sunt profund marcaţi în dezvoltarea lor psihosocială ca viitori adulţi pentru că nu pot să interacţioneze unii cu alţii, nu pot să interacţioneze cu profesorii lor", a afirmat Rafila, într-o conferinţă de presă.

El a calificat drept "inexplicabilă" decizia de a se menţine această situaţie până pe 8 februarie. "PSD cere în mod clar redeschiderea şcolilor odată cu terminarea vacanţei", a transmis Alexandru Rafila.

Potrivit acestuia, amânarea cu încă o lună a deschiderii şcolilor "nu este sănătoasă nici pentru copii, nici pentru părinţii lor, nici pentru economia naţională".

"Eu înţeleg că domnul ministru Cîmpeanu are o grea moştenire din partea doamnei Anisie şi nu cred că este o surpriză pentru nimeni, dar, pe de altă parte, amânarea deschiderii şcolilor nu are justificare. După cum ştiţi, cifrele publicate în ultimele săptămâni de Ministerul Sănătăţii arată o scădere a incidenţei infecţiei, arată marea majoritate, cu trei excepţii, a judeţelor din România în zona verde, iar acest lucru în mod evident nu are niciun fel de corelaţie cu această măsură de amânare a deschiderii şcolilor", a completat deputatul PSD.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Pesedist tipic! Ar fi susținut cu totul altceva acum 2 luni! Totuși, elevii ,cel puțin din clasele primare trebuiau tot timpul să fie la școală!

    Rafila las-o că macane! 

    Rafila, incep sa te consider dobitoc. Atunci cand zici ca in alte state occidentale nu s-au inchis scolile. Uita-te bai pesedistule ca acele state sunt in genunchi din cauza pandemiei.

    Scolile sunt un factor important de transmitere. Mars pesedistule, nu mai esti doctor. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb