Raiffeisen Bank a asistat Insight Investment în vânzarea Thames Farming Enterprises către African Industries Group

G.B
Bănci-Asigurări / 26 ianuarie 2022

Raiffeisen Bank a asistat Insight Investment în vânzarea Thames Farming Enterprises către African Industries Group

Raiffeisen Bank a anunţat că a asistat în calitate de consultant financiar exclusiv al Insight Investment ("Insight"), una dintre cele mai mari firme de asset management din lume, în vânzarea Thames Farming Enterprises ("TFE"), operator în agricultură, către African Industries Group, o companie de tip holding diversificată. Detaliile tranzacţiei nu au fost făcute publice, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Raiffeisen Bank a acţionat că partener şi consilier, jucând un rol cheie în închiderea cu succes a acestei tranzacţii" a comentat Jane Ivinson, Consilier General şi Membră a Comitetului Executiv al Insight.

"Rămânând aproape de acest business în ultimii 10 ani, am fost încântat să observ că a evoluat în ceea ce este astăzi: leader-ul de agribusiness din Europa de Sud-Est şi din România. Suntem onoraţi că am avut această ocazie, din nou, de a sprijini vânzătorii şi compania să treacă la următoarea etapă de dezvoltare şi de asemenea, să contribuim la consolidarea sectorului agricol românesc." a menţionat Octavian Goga, Senior Director, Raiffeisen Investment Banking.

TFE este alcătuită din trei ferme şi o firma de management: Agricom Borcea, Tudor 92, Concordia Agro şi Alisa Farm Management ("AFM"), toate situate în judeţul Călăraşi şi administrând aproximativ 14.000 hectare de pământ şi cu o producţie de peste 50.000 tone de cereale pe an.

African Industries Group este un holding global şi diversificat, deţinut în totalitate de către fraţii Raj şi Alok Gupta, cu investiţii în Europa, Orientul Mijlociu şi Africa de Vest. În România, compania activează în agribusiness, distribuţie de echipamente şi utilaje agricole, dezvoltare şi investiţii imobiliare.

"Această tranzacţie reprezintă un pas important în angajamentul nostru de continuă să investim în România. Suntem permanent preocupaţi de îmbunătăţirea şi modernizarea practicilor noastre de agricultură sustenabilă, concentrându-ne pe irigarea şi conservarea solului. Având know-how specializat despre cele mai recente îmbunătăţiri tehnologice, prin compania noastră Agroconcept, distribuitor a câtorva branduri globale de echipamente agricole în România, ne ajută în dezvoltarea celor mai moderne şi eficiente metodologii de insamantare şi recoltare a culturilor. Căutăm activ oportunităţi de investiţii în afaceri agricole pentru a ne mari suprafaţă administrată în zona fermelor noastre, dar şi în alte regiuni ale ţării. De asemenea, ne uităm la investiţii în zone care pot aduce valoare adăugată în materie de produse agricole." a declarat Raj Gupta, Preşedinte al African Industries Group.

Departamentul de Investment Banking al Raiffeisen Bank este de 15 ani în topul bancherilor de investiţii din ţara noastră, finalizând cu succes tranzacţii de fuziuni şi achiziţii (M&A) pentru clienţi precum Wirecard România, Brikston, Star Storage, Alisa Farm, Delaco etc. Echipa de proiect care a închis cu succes tranzacţia a fost alcătuită de către Octavian Goga, Senior Director, Mihaela Cutica, Director şi George Albu, Analist, se arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb