Raluca Turcan:" Astăzi am lansat în consultare publică Hotărârea de Guvern pentru înfiinţarea Oficiului de Film şi Investiţii Culturale"

D.R.
Politică / 22 iunie 2023

Raluca Turcan:" Astăzi am lansat în consultare publică Hotărârea de Guvern pentru înfiinţarea Oficiului de Film şi Investiţii Culturale"

Ministrul Culturii, Raluca Turcan a anunţat astăzi că a lansat în consultare publică Hotărârea de Guvern pentru înfiinţarea Oficiului de Film şi Investiţii Culturale, informează news.ro.

Acestă nouă instituţie va avea drept scop şi atragea de producţii cinematografice străine în România. Ministrul a precizat că va continua consultările cu partenerii internaţionali din domeniu şi cu reprezentanţii industriei pentru a se asigura că schema de ajutor de stat pentru susţinerea industriei cinematografice va fi repornită în cele mai bune condiţii.

"Astăzi am lansat în consultare publică Hotărârea de Guvern pentru înfiinţarea Oficiului de Film şi Investiţii Culturale, instituţia care va operaţionaliza schema de ajutor de stat pentru susţinerea sectorului cinematografic din România precum şi pentru atragerea de producţii cinematografice străine în România", precizează Raluca Turcan.

Ministrul arată că înfiinţarea acestui Oficiu reprezintă un pas esenţial pentru atragerea investiţiilor naţionale şi străine în acest sector cultural cu mare impact economic, program pe care l-a susţinut în calitate de vicepremier şi pe care împreună cu Guvernul din care face parte doreşte să îl ducă la bun sfârşit în acest mandat.

"România se bucură de un sprijin internaţional real pentru integrarea celor mai bune practici în elaborarea acestui proiect care va crea un cadru organizatoric modern şi eficient, în promovarea cinematografiei şi a sectoarelor culturale şi conexe. Vom continua consultările cu partenerii internaţionali din domeniu şi cu reprezentanţii industriei pentru a ne asigura că schema de ajutor de stat pentru susţinerea industriei cinematografice va fi repornită în cele mai bune condiţii", a adăgat Raluca Turcan.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. nu exista asa cv.. exista doar oficiu de propaganda si control prin manjire cu bani publici a participantilor la "cultura"

    S c cret 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb