Raportul privind cererea de arestare preventivă a lui Ioan Adam, amânat pentru 18 noiembrie

E.D.
Anticorupţie / 4 noiembrie 2014

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis, marţi, prelungirea până la 18 noiembrie a termenului de depunere a raportului Comisiei juridice în privinţa cererii arestării preventive a deputatului PSD Ioan Adam, a anunţat secretarul Camerei, Ion Ciolacu (PSD).

Decizia a fost luată după ce membrii Comisiei juridice nu au reuşit, la 3 noiembrie, să aibă cvorumul necesar pentru a lua o decizie cu privire la arestarea preventivă a lui Adam.

"Biroul Permanent a decis, conform Statutului: Comisia juridică să înainteze în 10 zile un nou termen pentru raport în cazul lui Ioan Adam, respectiv ziua de 18 noiembrie, ora 14,00", a spus Ciolacu, după şedinţa conducerii Camerei.

Secretarul Camerei a arătat că nu este târziu pentru raportul Comisiei juridice, fiind invocat faptul că este foarte greu de întrunit cvorumul Comisiei juridice.

Ciolacu a explicat şi că se puteau numi înlocuitori ai unor membri din comisie, dar s-au adus argumente pertinente că înlocuitorii nu ar cunoaşte dosarul, ar lua o decizie în necunoştinţă de cauză şi astfel ar putea da avocaţilor un temei să conteste hotărârea. El a adăugat că, astfel, dosarele ar fi citite de un număr foarte mare de persoane şi acest lucru nu este normal. "Aşa că decizia a fost data de 18 noiembrie, conform Regulamentului, ne încadrăm în cele 10 zile lucrătoare, urmând un Birou Permanent pentru convocarea plenului", a mai spus el.

Liderii deputaţilor PDL şi PNL, Tinel Gheorghe şi George Scutaru, au criticat această decizie a Biroului Permanent, arătând că ei au solicitat ca marţi să se întrunească de urgenţă Comisia juridică pentru raportul privitor la Adam, iar joi să fie plenul, însă această cerere nu a fost luată în seamă în Biroul Permanent.

"Am cerut ca de urgenţă să se întrunească comisia să discute de urgenţă raportul pentru Adam, iar joi să facem plen pentru vot la Diniţă şi raportul Adam şi s-a refuzat asta, nici nu a vrut să pună pe ordinea de zi domnul Zgonea. A supus votului, de la sine, ca Parlamentul să se întrunească în 18 noiembrie. Nu au avut argumente, au zis că din motive de campanie electorală nici Comisia juridică şi nici plenul nu pot fi convocate", a spus Tinel Gheorghe.

Liderul deputaţilor PDL a arătat că acest lucru este o încălcare a statului de drept şi confirmă că PSD nu va pune în practică hotărârile instanţei pentru "protejaţii, baronii locali sau centrali care susţin campania electorală a lui Victor Ponta".

"Părerea mea este că Victor Ponta se teme că o astfel de decizie luată astăzi (marţi - n.r.) ar fi putut să-i pericliteze campania electorală pentru cel de-al doilea tur electoral şi cred că a făcut un pact cu ei, în sensul că < vă dau protecţie contra justiţiei, îmi daţi voturi pentru turul al doilea pentru cea mai înaltă funcţie în stat - preşedinţia României >", a adăugat Tinel Gheorghe.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor nu a reuşit, luni, să ia o decizie în legătură cu cererea de arestare preventivă a deputatului PSD Ioan Adam, nefiind întrunit cvorumul de şedinţă.

La şedinţă au fost prezenţi 13 membri din 27, iar Ioan Adam, care este membru al comisiei, nu este luat în considerare la stabilirea cvorumului.

Şi în urmă cu două săptămâni, Comisia juridică a amânat decizia privindu-l pe deputatul PSD Ioan Adam, urmând ca Biroul Permanent al Camerei să stabilească noul termen pe motiv că cererea de arestare preventivă era pe numele Ioan Adam şi Viorel Hrebenciuc, iar Hrebenciuc şi-a dat demisia din Parlament.

Adam şi Hrebenciuc sunt vizaţi de procurorii anticorupţie în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb