RASDAQ A scăzut drastic valoarea totală a tranzacţiilor

A.B.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 5 octombrie 2005

Piaţa a totalizat ieri doar 726.068 RON, în scădere semnificativă comparativ cu şedinţa de la începutul săptămînii cînd valoarea totală a tranzacţiilor se ridicase la 5,6 milioane RON. Cei trei indici care măsoară lichiditatea bursieră au înregistrat evoluţii contrare. Astfel, s-au apreciat semnificativ Rasdaq Compozit şi RAQ-I cu 1,03 şi, respectiv, 1,51 puncte procentuale. În acelaşi timp, indicele RAQ-II a pierdut 1,17 puncte procentuale. Au fost tranzacţionate, ieri, peste 1,6 milioane de titluri a 94 de societăţi listate, prin intermediul a 402 de tranzacţii.

Cu excepţia titlurilor "Mittal Steel" Roman (PTRO), care au înregistrat o scădere a cotaţiei de 2,27%, toate celelalte acţiuni listate la prima categorie au avut fie creşteri, fie stagnări de preţ. Cele mai lichide acţiuni au fost, din nou, cele ale operatorului portuar "Socep" Constanţa (SOCP), care au fost tranzacţionate în număr de 158.348 la preţuri cuprinse între 0,25 şi 0,263 RON/acţiune. Cotaţia a crescut cu 0,76%, pînă la un preţ de referinţă de 0,262 RON/acţiune. Cele 22 de transferuri cu acţiunile SOCP au totalizat 41.355 RON.

Şi titlurile "Braiconf" Brăila (BRCR) au revenit în atenţia cumpărătorilor, ieri fiind încheiate 17 tranzacţii cu o valoare totală de 20.049 RON. Titlurile BRCR au fost transferate la preţuri între 0,65 şi 0,68 RON/acţiune, însă preţul de referinţă nu s-a modificat comparativ cu şedinţa precedentă.

Lichiditatea acţiunilor listate la cea de-a doua categorie a pieţei a fost scăzută, ieri fiind înregistrate doar 24 de tranzacţii, a căror valoare totală s-a situat în jurul valorii de 37.000 RON. Cele mai căutate acţiuni au fost cele ale companiei constănţene "Comvex" (CMVX), cu care au fost încheiate cinci tranzacţii. Preţul oferit pentru acţiunile COMVX a variat între 20,5 şi 21 RON/acţiune. Şedinţa s-a închis la preţul minim al pieţei, iar cotaţia a scăzut cu 2,38 puncte procentuale. Valoarea tranzacţiilor efectuate ieri sub simbolul CMVX s-a ridicat la 11.909 RON.

Situaţia a rămas neschimbată la categoria de bază în ceea ce priveşte preferinţele investitorilor - titlurile companiei bucureştene "Biofarm" (BIOF) au rămas cele mai lichide. După ce luni a fost tranzacţionat 3% din capitalul emitentului, ieri au fost transferate 336.564 de acţiuni prin intermediul a 38 de tranzacţii. Cotaţia a urcat cu 2,25 puncte procentuale, iar şedinţa s-a încheiat la preţul maxim al zilei, de 0,4 RON/acţiune. Valoarea totală a tranzacţiilor realizate ieri sub simbolul BIOF s-a ridicat la 134.435 RON.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb