RASDAQ Acţiunile "Condmag" continuă să atragă investitorii

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 18 septembrie 2006

Ultima zi a săptămînii nu a adus mari schimbări pe piaţa Rasdaq. În afara unor noi societăţi care s-au delistat, în rest, doar transferurile cu acţiuni "Condmag" au mai animat piaţa, în condiţiile în care şi aceas-ta va părăsi Rasdaq pentru a se lista la BVB.

Valoarea totală a tranzacţiilor realizate vineri pe piaţa Rasdaq a fost 2.134.456 lei, mai mică cu 16% faţă de cea din sesiunea precedentă.

Indicele RAQ I a scăzut cu -3,40%, în timp ce indicele RAQ II care urmăreşte evoluţia preţurilor acţinilor tranzacţionate la categoria a doua, a urcat cu doar +0,03%. Pe ansamblul evoluţiei acestora, Ras-daq-Compozit a scăzut cu -0,12%.

Vedeta pieţei a fost "Cond-mag" SA Braşov (simbol COMI), care, cu 1 milion de titluri transferate în valoare de 800.000 lei, şi-a asigurat ambele locuri I atît în topul după volum, cît şi în cel după valoarea tranzacţiilor. Compania este specializată în construcţia de conducte şi acţionarii săi au hotărît să solicite listarea la categoria I a BVB, ceea ce a atras atenţia multor investitori.

Cotaţia COMI a evoluat vineri de la un minim de 0,78 lei la un maxim de 0,80 lei, cu ultimul transfer perfectat la preţul de 0,7850 lei/acţiune. Din 25 mai şi pînă acum, cotaţia COMI a variat între 0,76 lei şi 0,836 lei/acţiune.

A doua societate ca aport la valoarea totală tranzacţionată a fost "Iproeb" SA Bistriţa (simbol IPRU), cu transferuri totale în valoare de 421.390 lei. Cotaţia societăţii bistriţene a urcat din 16 august în cîteva salturi, de la valoarea de 0,99 lei pînă la cea de 1,3 lei/acţiune. "Iproeb" este o investiţie de viitor, sunt de părere brokerii, are un potenţial destul de bun, declaraţia fiind secondată de rezultatele financiare bune prezentate de societate.

"Mittal Steel" SA Roman (simbol PTRO) a fost a treia societate după valoarea transferată în cadrul şedinţei de vineri, cu 141.600 lei. Cotaţia PTRO a urcat cu 4,58% în urma tranzacţiilor realizate vineri, ajungînd la preţul maxim de 13,7 lei/acţiune.

Ultima societate care a avut o valoare mai consistentă a fost "Braiconf" SA Brăila, care a avut un aport de 110.585 lei la valoarea totală a pieţei. După o perioadă în care cotaţia sa a fost stagnantă, în cadrul sesiunii de vineri, aceasta a scăzut cu -1,96%, oprindu-se la valoarea de 0,50 lei/acţiune.

Transferurile cu titluri RCHI ale "Companiei Hoteliere Intercontinental" SA s-au diminuat semnificativ în şedinţa de vineri. Brokerii sunt de părere că tranzacţiile sunt, în mod intenţionat diminuate, ca să nu influenţeze preţul în mod semnificativ, păstrîndu-l la un nivel accesibil pentru investitori. Conform cu raportul din data de 14 septembrie, societatea a înregistrat în anul 2005 o pierdere de 3,5 ori mai mare decît cea din anul 2004. Acţionariatul RCHI se prezintă astfel: "RHIC Holding" cu 49,12%, "Lido" SA cu 11,89%, "Finmacht" - 5,12%, Viorel I. Păunescu cu 4,81% restul de 29,06% fiind deţinute de alţi acţionari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb