RASDAQ Piaţa - în creştere faţă de zilele precedente

A.B.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 24 noiembrie 2005

Transferurile încheiate în cadrul şedinţei de ieri au totalizat 1,5 milioane RON, în creştere cu peste 25% faţă de şedinţa precedentă. În total au fost tranzacţionate peste 8,3 milioane de acţiuni aparţinînd unui număr de 150 de companii. Indicele Rasdaq Compozit s-a depreciat nesemnificativ, cu 0,12 puncte procentuale. O apreciere puţin mai pronunţată a avut-o RAQ-I, care a scăzut cu 0,36%. Indicele care măsoară lichiditatea emitenţilor listaţi la cea de-a doua categorie a pieţei, RAQ-II, a crescut cu 0,41 puncte procentuale.

Valoarea totală a tranzacţiilor perfectate în cadrul primei categorii a fost modestă, de numai 149.416 RON. Cele mai transferate titluri la această categorie au fost cele ale companiei petroliere "Rompetrol" Bucureşti (VEGA). Au fost transferate peste 1,4 milioane de acţiuni prin intermediul a 20 de tranzacţii, a căror valoare totală a ajuns la peste 89.000 RON. Cotaţia a scăzut cu 0,66 puncte procentuale, preţul de referinţă ajungînd la 0,0601 RON/titlu. Valoarea totală a tranzacţiilor cu titlurile VEGA a reprezentat aproape 60% din totalul primei categorii. Cotaţia acţiunilor VEGA a fluctuat puternic de la începutul acestui an, iar în ultimele săptămîni tendinţa a fost una de depreciere. Acţiunile VEGA sînt încă transferate la preţuri sub valoarea lor nominală (de 0,1 RON).

Singurele titluri care s-au apreciat în cadrul primei categorii au fost cele ale companiei bucureştene "Aversa" (AVBU), care au înregistrat o creştere de 0,77%. Lichiditatea acţiunilor AVBU a fost însă redusă, fiind perfectate doar două transferuri în valoare de 2.600 RON.

Aproape jumătate din valoarea totală a tranzacţiilor din cadrul celei de-a doua categorii a fost însumată de transferurile realizate cu acţiunile "Elpreco" Craiova (ELPS). Prin şase tranzacţii au fost transferate peste 2.500 de acţiuni, care au totalizat peste 171.000 RON. Transferurile au fost realizate la preţul unic de 67 RON/acţiune. Cotaţia nu a suferit modificări comparativ cu şedinţa precedentă.

Şi în cadrul şedinţei de ieri interesul investitorilor s-a îndreptat către titlurile "Companiei Hoteliere Intercontinental România" Bucureşti (RCHI). Au fost încheiate 21 de tranzacţii a căror valoare s-a ridicat la 347.900 RON. Preţurile la care au fost tranzacţionate titlurile RCHI s-a înscris în limitele 0,075 şi 0,8 RON/acţiune. După ce marţi cotaţia crescuse semnificativ, ieri preţul de referinţă a scăzut cu 2,12 puncte procentuale. Au fost tranzacţionate ieri peste 4,4 milioane de titluri RCHI. Acţionarii companiei sînt "RCHI Holding", cu o participaţie de 49,12% la capitalul emitentului, "Lido", care deţine 11,89% din acţiuni, şi "Finmacht", care deţine un pachet de 5,11%.

Cu acţiunile companiei producătoare de articole din sticlă "Stirom" Bucureşti (STIB) au fost încheiate şapte transferuri la preţuri cuprinse între 14,2 şi 15,5 RON/acţiune. Preţul mediu s-a apreciat semnificativ, cu 3,33 puncte procentuale. Cele peste 10.000 de titluri STIB tranzacţionate ieri au totalizat 161.548 RON.

Investitorii sînt în continuare interesaţi de titlurile producătorului de ulei "Argus" Constanţa (UARG). Ieri, au fost realizate 33 de tranzacţii, care au însumat 125.232 RON. Şedinţa de ieri a fost încheiată la preţul maxim al zilei, de 3,2 RON/acţiune. Cotaţia a rămas la acelaşi nivel cu cel din şedinţa precedentă.

O creştere semnificativă a cotaţiei (8,79%) au înregistrat-o acţiunile "Inscut" Bucureşti (INBW), care au fost tranzacţionate în număr de 4.500 pentru 9,9 RON/acţiune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb