RASDAQ Tranzacţii cu o treime din capitalul "Electroargeş" Curtea de Argeş

Izabela Sîrbu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 29 octombrie 2010

Tranzacţii cu o treime din capitalul "Electroargeş" Curtea de Argeş

Un pachet reprezentând o treime din capitalul producătorului de aparate electrocas­nice "Electroargeş" Curtea de Argeş (simbol ELGS) s-a tranferat ieri pe piaţa Rasdaq, pe fondul unor tranzacţii de 12,77 milioane de lei. Preţul mediu de transfer a fost de 1,34 lei/acţiune, cotaţia sărind cu 8,33%. Potrivit datelor publicate de Bursă, cel mai mare acţionar al companiei, respectiv firma GM Invest, a ieşit din acţionariatul companiei. Anterior, GM Invest deţinea circa 18,5% din "Electroargeş".

Compania are un capital social de 2,86 milioane de lei, împărţit în acţiuni cu valoarea nominală de 0,1 lei.

Acţiunile companiei "Prospecţiuni" Bucureşti (simbol PRSN) au fost, şi ele, printre cele mai tranzacţionate titlurile de pe piaţa Rasdaq, generând o lichiditate de 156.038 de lei. Cotaţia de referinţă a urcat cu 0,76%, la 0,264 lei/acţiune.

Compania are un capital social de 71,8 milioane de lei, divizat în acţiuni cu valoarea nominală de 0,1 lei. Potrivit ultimelor raportări, "Tender" SA controlează aproximativ 59% din companie, deţinerea sa fiind diminuată cu 7,14% în urma tranzacţiilor speciale şi vânzărilor aproape zilnice de la începutul anului.

Titlurile societăţii "Concefa" Sibiu, controlată de omul de afaceri Horaţiu Cercel, (simbol COFI) au făcut, tot ieri, obiectul unor schimburi în valoare de 114.240 lei, cotaţia lor coborând cu aproape 5,88%, până la 0,16 lei/unitate.

Valoarea tranzacţiilor perfectate, ieri, pe segmentul Rasdaq, a fost de 13,4 milioane de lei, în creştere faţă de miercuri.

Indicele Rasdaq-C, care arată evoluţia acţiunilor cotate pe segmentul Rasdaq, a urcat la 1.571 puncte, câştigând 0,20% faţă de şedinţa anterioară.

Indicele Raq-I, care reflectă oscilaţia acţiunilor de la categoria întâi, s-a depreciat cu 13,63%, la 2.022 puncte, în timp ce indicele Raq-II, care indică preţul acţiunilor de la categoria a doua, a consemnat o scădere de 4,81%, la 2,932 de puncte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb