REACŢII DUPĂ ACUZAŢIILE ADUSE DE ELENA UDREA: Blaga: "Nu cred că un şef de serviciu poate interveni să oprească o emisiune TV"

V.B.
Politică / 1 februarie 2015

Blaga: "Nu cred că un şef de serviciu poate interveni să oprească o emisiune TV"

Puteţi urmări AICI şi AICI interviul acordat de Elena Udrea pentru Hotnews.

---

Actualizare 18:58 Pop: "Conducerea interimară a SRI va fi audiată de comisia parlamentară"

Preşedintele Comisiei de control al SRI, Georgian Pop, a declarat, astăzi, că audierea conducerii intrerimare a SRI va fi făcută de comisie după finalizarea anchetei interne din Serviciul Român de Informaţii în legătură cu acuzaţiile aduse recent de Elena Udrea, scriu surse din presă.

Parlamentarul a mai spus că, după apariţia interviului dat de Udrea, a discutat, ieri, cu conducerea interimară a SRI despre analiza situaţiei create ca urmare a acuzaţiilor lansate de Elena Udrea la adresa lui Florian Coldea.

---

Actualizare 16:26 Udrea, pe Facebook: "Coldea are nevoie de timp pentru a muşamaliza lucrurile"

Preşedintele PMP, Elena Udrea, a scris, în urmă cu puţin timp, pe Facebook, că directorul interimar al SRI, Florian Coldea, are nevoie de timp ca să muşamalizeze lucrurile şi să rezolve problemele interne apărute după declaraţiile făcute de fostul ministru al Dezvoltării, vineri seara.

"Coldea cere timp pentru a putea să-şi rezolve problemele interne apărute după dezvăluirile pe care le-am făcut. Practic, are nevoie de timp pentru a muşamaliza lucrurile. Eventual, până mă < rezolvă > pe mine", a postat Udrea.

Anterior, tot astăzi, apăruseră informaţii în presă, potrivit cărora audierea lui Florin Coldea în Comisia SRI din Parlament s-ar putea amâna, iar, în prezent, în Serviciul Român de Informaţii s-ar desfăşura un control intern, declanşat imediat după ce Elena Udrea a lansat acuzaţii dure la adresa lui Coldea.

Generalul Coldea i-ar fi cerut lui Georgian Pop (preşedintele Comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI) să nu fie audiat încă în Parlament, până nu se încheie verificările interne.

La SRI, au loc verificări, care vor stabili dacă acuzaţiile lansare de Elena Udrea sunt adevărate şi dacă Dorin Cocoş ar fi fost, într-adevăr, folosit de SRI pentru finanţarea unei televiziuni.

---

Actualizare 11:46 Udrea şi-a angajat bodyguard, după dezvăluirile făcute vineri: "Nu mă simt în siguranţă"

Elena Udrea şi-a angajat gardă de corp, conform propriilor declaraţii făcute, ieri, la un post de televiziune, susţinând că nu se simte în siguranţă după dezvăluirile făcute vineri.

Bodyguard-ul o păzeşte 24 de ore.

---

Actualizare 10:53 Udrea, despre reacţiile la dezvăluirile sale: "Arată teama pe care o generează SRI celor cu secrete în dulap"

Elena Udrea a scris, ieri, pe Facebook, despre reacţiile politicienilor la dezvăluirile sale făcute vineri seara, fostul ministru susţinând că s-a creat panică, pentru că a "acuzat un general de serviciu secret", iar asta denotă "teama pe care o generează SRI-ul celor cu secrete în dulap".

Udrea a afirmat: "Am văzut reacţiile şi poziţionările unor comentatori publici, dar şi ale unor < acoperiţi din presă > după afirmaţiile (pe care mi le asum total) pe care le-am făcut în interviul de la Hotnews".

În acest context, fosta şefă a Dezvoltării Regionale şi Turismului a opinat că, "de regulă, când apare un denunţ împotriva unui politician, acesta este fie constatat deja vinovat, fie se spune, corect, justiţia să cerceteze".

"Când au apărut dezvăluiri despre Florian Coldea (şeful SRI), unii m-au atacat pe mine şi au încercat să îl declare deja nevinovat, înainte de orice acţiune a justiţiei", a completat Udrea.

Politicianul a mai declarat: "Putem acuza un parlamentar, un ministru, un Prim-Ministru sau chiar un Preşedinte fără probleme. Dar, când am acuzat un general de serviciu secret, s-a creat panică! Această reacţie arată teama pe care o generează SRI-ul celor cu secrete în dulap, politicieni, presă etc".

Deputatul PMP mai spune că justiţia va fi cea care va dovedi dacă denunţul său va fi confirmat de dovezi.

Parlamentarul a mai scris: "Eu am spus ce ştiu şi voi dezvolta afirmaţiile din denunţul penal în faţa anchetatorilor. Personal, mă aştept la absolut orice, înscenări, < dezvăluiri >, fotografii etc., pentru că acum vor dori şi mai mult să-mi închidă gura. Important este să fim conştienţi de pericolul uriaş al acestui moment: puterea totală în mâna unui om despre care nu se ştie mai nimic în spaţiul public, dar care deţine secretele tuturor. Dacă vă amintiţi, în ultima emisiune din campanie, Mădălina Puşcalău (fost realizator B1 TV - n.r.) m-a întrebat dacă voi face ceva cu lucrurile pe care le ştiu. Am răspuns atunci că < cel mai probabil da, pentru că am un pronunţat spirit de sacrificiu >. Ştiam că voi spune..."

---

Reacţiile din zona politică nu au întârziat să apară, ieri, după acuzaţiile exprimate de Elena Udrea, în interviul acordat vineri Hotnews. Astfel, co-preşedintele PNL Vasile Blaga s-a arătat sceptic privind capacitatea unui şef de serviciu secret de a interveni să oprească o emisiune TV, în timp ce liderul PSD, Victor Ponta, a precizat că nu a fost influenţat de Udrea în numirea Codruţei Kovesi la conducerea DNA.

Blaga a afirmat că nu crede că un şef al unui serviciu de informaţii poate interveni ca să oprească o emisiune televizată, răspunzând, astfel, acuzaţiile Elenei Udrea, potrivit cărora un document despre preşedintele fostului PDL ar fi fost retras de la România TV la cererea lui Florian Coldea.

Întrebat dacă îl cunoaşte pe generalul SRI Coldea, Vasile Blaga a răspuns: "Cum să nu-l cunosc pe domnul Coldea? Am fost ministru de Interne şi am lucrat instituţional cu SRI. Îi cunosc şi pe domnul Coldea, şi pe domnul Maior. Dar este o absurditate. Nu am nicio astfel de relaţie. Nu cred că un şef de serviciu poate interveni la o televiziune, să oprească o emisiune. (...) Eu nu am simţit că domnul Coldea s-ar fi implicat pentru noi sau că s-ar fi implicat împotriva noastră domnul Maior".

Acelaşi Vasile Blaga a arătat că, în declaraţiile făcute vineri de Udrea, există "prea multe bârfe" şi "lucruri fantasmagorice", care "se bat cap în cap".

Liderul fostului PDL a explicat: "Am văzut declaraţiile şi ale doamnei Udrea, şi ale domnului Sandu. Lucruri fantasmagorice, nu înţeleg cum a finanţat, de unde a finanţat, cum a făcut, de unde au făcut. Eu v-am spus, primele declaraţiile ale domniei sale, dat fiind faptul că campania din 2008, când spuneam că în toate declaraţiile lui de avere avea zero venituri, zero bunuri, zero lei, şi aşa mai departe. De unde avea milioane de euro cu care a spus că ar fi finanţat campaniile. Repet, niciodată nu s-a pus problema ca vreun ministru al PD şi pe urmă al PDL să-şi plătească funcţia, aşa cum indirect susţine domnia sa".

Politicianul a precizat că, până în prezent, nu a fost contactat de procurori în legătură cu dosarul EADS sau Microsoft: "Nu am nici o implicare nici în dosarul EADS, nici în dosarul Microsoft. Repet: niciuna. Am văzut şi declaraţiile doamnei Udrea de aseară. Ea mă iubeşte mult şi, printre alte trimiteri, a făcut una la o emisiune la un post de televiziune care, la un moment dat, ridica problema unui martor că ar fi auzit că Florică (Claudiu Florică, fost şef al Fujitsu România, denunţător în dosarul Microsoft - n.r.), că eu, ca şef de campanie, o să ajung ministru de Interne şi o să-l ajut în cauza EADS. Eu nici nu eram şef de campanie, că în august 2004 era candidat la preşedinţie domnul Stolojan. Nici măcar nu ştiu să mintă. În 2 octombrie a devenit Traian Băsescu candidat la preşedinţie. Nu am nicio implicare în cazul ăsta, dar nici nu am fost chemat".

Vasile Blaga a mai susţinut că declaraţiile Elenei Udrea "se bat cap în cap", adăugând: "Eu nu am simţit că domnul Coldea s-a implicat pentru noi sau că s-ar fi implicat împotriva noastră domnul Maior. Astea sunt poveşti".

Şi preşedintele PSD, Victor Ponta, a ieşit ieri la rampă, reacţionând la afirmaţiile Elenei Udrea.

Politicianul a declarat, în Sinaia, că nu a fost influenţat de Udrea în legătură cu numirea Laurei Codruţa Kövesi la conducerea DNA, iar fosta şefă a Dezvoltării Regionale şi Turismului a avut o "revelaţie" despre cât de "răi" sunt DNA şi SRI după ce a fost pusă sub urmărire penală.

Premierul a afirmat, la reuniunea Comitetului Executiv Naţional al PSD: "Nu am discutat niciodată cu vreun om politic despre numirea Procurorului şef la DNA. (...) Nu am discutat niciodată cu doamna Udrea despre procurorul-şef. (...) Elena Udrea nu m-a influenţat în niciun fel şi nu au venit să-mi spună de doamna Kovesi că e bună sau rea. Doamna Udrea, ca şi mulţi alţi oameni politici, a avut timp de ani de zile numai cuvinte de laudă la adresa SRI şi DNA. De joi, de când a fost, la rândul său, chemată să răspundă pentru faptele sale, a avut revelaţia de cât de răi sunt cei de la DNA şi SRI. Motiv pentru care, probabil, toată lumea întreabă: < De ce n-ai zis miercuri toată treaba asta? De ce ai zis joi, după ce s-a constatat că ai un dosar penal? >"

Afirmaţiile liderului PSD au fost făcute după ce Udrea a pretins că a trebuit să intervină pe lângă prim-ministru ca să accepte numirea Codruţei Kovesi în fruntea DNA.

Ponta a mai spus că înţelege că "nu e deloc uşor să fii chemat să dai răspunsuri la fapte penale", iar Elena Udrea "are dreptul de a se apăra în faţa unei situaţii dificile".

Prim-ministrul a punctat: "99% din ce spune dna Udrea nu ştiu dacă e adevărat sau nu, pentru că în general sunt lucruri extrem de spectaculoase, care pot fi şi fanteziste. Ceea ce pot să vă asigur este că nici doamna Udrea, nici alte doamne sau domni, nu m-au influenţat în niciun fel şi n-au venit să-mi spună de dna Kovesi că e bună sau rea".

Victor Ponta a precizat că decizia sa de a numire a lui Kovesi la şefia DNA a avut la bază consultări cu parteneri europeni şi americani: "Instituţiile internaţionale cu care România colaborează, Comisia Europeană în primul rând, dar şi SUA, mi-au transmis, în discuţii mai mult sau mai puţin oficiale, că e important pentru România să aibă în fruntea DNA o persoană cu credibilitate în acest domeniu. Nu trebuia să-mi placă mie sau altcuiva".

La scurt timp după aceea, şeful social-democraţilor a scris pe Twitter: "10 ani, doamna Udrea a lăudat SRI şi DNA! De joi, a început războiul cu aceste instituţii - nimic de mirare! Să se facă dreptate până la capăt!".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. N-am suportat-o NICIODATA! Asa cum nu am suportat PDL-ul in corpore. Cred insa ca declaratiile ei de-acum nu sunt facute de capul ei si cred ca are si probe(audio, video)! Altfel tot nu sarea calul chiar asa!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb