REFERENDUM ÎN EGIPT:  Revizuirea Constituţiei care prelungeşte preşedinţia lui Al-Sissi, aprobată de 88,83% dintre alegători

T.M.
Internaţional / 24 aprilie 2019

Al-Sissi (Sursa foto: Twitter)

Al-Sissi (Sursa foto: Twitter)

Aproape 90% dintre egiptenii care au luat parte la referendum au susţinut modificările constituţionale care îi permit preşedintelui Abdel Fattah al-Sissi să se menţină la putere până în 2030, a anunţat Comisia Electorală ieri, informează Reuters şi AFP.

Participarea la vot a fost de 44,3%, a declarat preşedintele Comisiei Electorale, Lachine Ibrahim, adăugând că 88,83% dintre votanţi au aprobat amendamentele, în timp ce 11,17% au votat împotriva acestei reforme.

Revizuirea Constituţiei permite prelungirea celui de-al doilea mandat al preşedintelui al-Sissi de la patru la şase ani, până în 2024. Acesta va putea să candideze în 2024 pentru al treilea mandat şi să rămână astfel la putere până în 2030.

Fostul mareşal al-Sissi a fost ales preşedinte în 2014 cu 96,9% din voturi, la un an după ce l-a răsturnat de la putere cu ajutorul armatei, pe fondul unei revolte populare, pe preşedintele islamist Mohamed Morsi.

El a fost reales în 2018 cu 97,08%.

Pe lângă prelungirea preşedinţiei sale, revizuirea constituţională îi permite să-şi intensifice controlul asupra sistemului judiciar. De asemenea, acordă putere politică armatei, stâlp al regimului condus de al-Sissi.

De la instalarea lui al-Sissi la putere, în 2014, ONG-urile au denunţat frecvent arestările numeroase, procesele în masă, precum şi reprimarea presei şi a opoziţiei. Puterea neagă aceste acuzaţii, insistând asupra "stabilităţii" şi luptei antiteroriste".

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb