Reuters: Armata israeliană anunţă salvarea unui ostatic în Fâşia Gaza

R.S.
Internaţional / 27 august

Reuters: Armata israeliană anunţă salvarea unui ostatic în Fâşia Gaza

Trupele israeliene au salvat un ostatic israelian în timpul unei "operaţiuni complexe" în sudul Fâşiei Gaza, a anunţat marţi armata, la mai bine de 10 luni după ce bărbatul a fost răpit de militanţi Hamas în timpul atacului din 7 octombrie asupra teritoriului israelian, relatează Reuters.

"Armata şi Shin Bet", serviciul israelian de securitate internă, "l-au salvat pe ostaticul Kaid Farhan Alkadi, în vârstă de 52 de ani, originar din Rahat", un oraş beduin din deşertul Negev, "care a fost răpit de organizaţia teroristă Hamas şi dus în Fâşia Gaza pe 7 octombrie", a afirmat armata într-un comunicat.

Armata nu a oferit informaţii suplimentare despre operaţiune, invocând "siguranţa ostaticilor, a forţelor militare şi securitatea naţională".

Kaid Farhan Alkadi lucra ca paznic în kibbutzul Magen, la graniţa cu Fâşia Gaza, când a fost răpit pe 7 octombrie, potrivit Forumului familiilor ostaticilor.

"Starea lui de sănătate este bună şi a fost transferat la un spital israelian", a declarat David Mencer, un purtător de cuvânt al guvernului israelian, potrivit Reuters.

Preşedintele israelian Isaac Herzog a salutat "salvarea reuşită" şi a afirmat că eliberarea sa este un "moment fericit pentru statul Israel şi pentru societatea israeliană", potrivit unui comunicat al biroului său.

Din cele 251 de persoane răpite în acea zi, 104 sunt încă reţinute în Fâşia Gaza, dintre care 34 au fost declarate moarte de către armata israeliană.

"Ceilalţi ostatici nu îşi pot permite să aştepte un alt miracol de acest gen (...) un acord negociat este singura modalitate de a avansa", a afirmat marţi Forumul familiilor ostaticilor într-un comunicat.

"Cerem comunităţii internaţionale să menţină presiunea asupra Hamas, astfel încât acesta să accepte acordul şi să elibereze toţi ostaticii", se mai arată în comunicat.

Negocieri sunt în curs între Israel şi Hamas prin intermediul mediatorilor din Qatar, Egipt şi SUA în vederea obţinerii unui acord de încetare a focului în Gaza, însoţit de eliberarea ostaticilor israelieni în schimbul prizonierilor palestinieni, conform Reuters.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4554
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2631
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8967
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.4383

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb