Reuters: Biden ''nu are încredere'' într-o tranziţie paşnică a puterii dacă Trump pierde alegerile

R.S.
Internaţional / 8 august

Reuters: Biden ''nu are încredere'' într-o tranziţie paşnică a puterii dacă Trump pierde alegerile

Preşedintele american, Joe Biden, a declarat miercuri că nu are încredere într-un transfer paşnic al puterii în Statele Unite dacă republicanul Donald Trump pierde alegerile prezidenţiale din 5 noiembrie, relatează Reuters.

"Dacă Trump pierde, nu sunt deloc încrezător", a spus Biden într-un interviu acordat CBS News când a fost întrebat dacă va exista un transfer paşnic de putere după vot.

"El vorbeşte serios. Noi nu îl luăm în serios. Dar el este. Toate aceste vorbe că va fi o baie de sânge dacă pierde", a adăugat Biden, conform Reuters.

La o apariţie de campanie în Ohio, în martie, Trump a avertizat cu privire la o "baie de sânge" dacă nu va câştiga alegerile. La momentul respectiv, Trump a vorbit despre necesitatea de a proteja industria auto din SUA de concurenţa străină. Trump a declarat ulterior că se referea la industria auto atunci când a folosit termenul.

Trump a susţinut în mod fals că a câştigat alegerile din 2020 împotriva lui Biden şi a fost acuzat penal în Washington, D.C., şi în Georgia de încercarea ilegală de a anula rezultatele, aminteşte Reuters.

Acest interviu, care va fi difuzat integral duminică, este primul pe care preşedintele în vârstă de 81 de ani îl acordă de când a renunţat la candidatura pentru un al doilea mandat, la sfârşitul lunii iulie.

Vicepreşedinta Kamala Harris a obţinut de atunci nominalizarea democrată şi candidează împotriva lui Trump, scrie Reuters.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Va fi un 2020 din nou. Donnie va face circ ca nu-i corect si ca el a castigat, sau dc va fi chiar o diferenta vizibila mare, va spune , cum spune deja, dc nu castigam, va fi nevoie de un razboi civil sa salvam aceasta tara , bla bla.

    Si vor veni iar cateva sute de cucumaci, ca atatia au venit si data trecuta "sa-l apere pa Trump, ca el a castigat". Dar atat. Asta va fi marea baie de sange.  

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb