Reuters: "Dronele israeliene atacă spitalul din sudul Gazei"

T.B.
Internaţional / 20 ianuarie

Reuters: "Dronele israeliene atacă spitalul din sudul Gazei"

Semiluna Roşie Palestiniană a acuzat Israelul că a tras vineri într-un spital din Khan Younis, deoarece un progres major în principalul oraş din sudul Fâşiei Gaza a ameninţat puţinele unităţi de sănătate încă deschise, relatează reuters. Semiluna Roşie a spus că persoanele strămutate au fost rănite "din cauza focurilor de armă intense de la dronele israeliene care vizează cetăţenii de la Spitalul Al-Amal", precum şi baza agenţiei de salvare, menţionează sursa citată.

În apropiere, în acelaşi oraş, tancuri israeliene se apropiau şi de cel mai mare spital funcţional din Gaza, Nasser, unde oamenii au raportat că au auzit focuri de obuze din vest, iar locuitorii au raportat, de asemenea, lupte aprige cu armă în sud, potrivit sursei.

Israelul a lansat un nou avans major în Khan Younis săptămâna aceasta pentru a captura oraşul, despre care spune că este acum baza principală a luptătorilor Hamas care au atacat oraşele israeliene pe 7 octombrie, precipitând un război care a devastat Fâşia Gaza, conform reuters.

Ministerul Sănătăţii din Gaza a anunţat că 142 de palestinieni au fost ucişi şi 278 au fost răniţi în Gaza în ultimele 24 de ore, ducând numărul morţilor din mai mult de trei luni de război la 24.762, precizează sursa indicată.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii spune că majoritatea celor 36 de spitale din enclavă au încetat să funcţioneze, adaugă sursa. Doar 15 funcţionează parţial, iar acestea funcţionează la o capacitate de până la trei ori mai mare, fără combustibil sau provizii medicale adecvate, transmite reuters.

Oficialii israelieni i-au acuzat pe luptătorii Hamas că operează din spitale, inclusiv Nasser, ceea ce personalul neagă, informează sursa citată.

Se estimează că peste 1,7 milioane de persoane - aproximativ 75% din populaţia Gaza - sunt strămutate, mulţi fiind forţaţi să se mute în mod repetat, potrivit cifrelor agenţiei ONU pentru refugiaţi palestinieni (UNRWA), relatează sursa precizată.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Si in putinele unitati sanitare ramase deschise in Gaza se refugiaza banditii de la hamas pentru a expune bolnavii.Asa stiu ei sa faca,sa se ascunda in spatele femeilor,copiilor ,bolnavilor....Viteazul Osama bin Laden,nu a facut asa?Asta este soiul lor.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb