Reuters: "Israel şi Hamas se angajează în lupte acerbe în sudul Fâşiei Gaza"

T.B.
Internaţional / 6 decembrie 2023

Reuters: "Israel şi Hamas se angajează în lupte acerbe în sudul Fâşiei Gaza"

Forţele militare ale Israelului au bombardat oraşul principal din sudul Fâşiei Gaza în ceea ce au numit cele mai intense lupte de la începerea unei invazii terestre pentru eliminarea organizaţiei Hamas acum cinci săptămâni, informează reuters. În acelaşi timp, Statele Unite au cerut din nou Israelului să permită alimentarea cu combustibil şi ajutor vital în enclava palestiniană, potrivit sursei menţionate.

Israelul a declarat că forţele sale, susţinute de avioane de război, sunt implicate în lupte acerbe în Gaza miercuri, o zi după ce armata a ajuns în inima oraşului Khan Younis şi l-a înconjurat, relatează sursa.

Aripa armată a Hamas, Brigăzile al-Qassam, a declarat că luptătorii săi s-au angajat în confruntări cu armata, care a raportat că a lovit sute de ţinte în enclave, inclusiv o celulă militantă lângă o şcoală în nord, potrivit reuters.

Creşterea intensităţii luptelor vine după ce o încetare a focului între Israel şi Hamas a eşuat săptămâna trecută, precizează sursa.

Aripa armată a Hamas a afirmat că a ucis sau a rănit opt soldaţi israelieni şi a distrus 24 de vehicule militare marţi. Un site militar israelian a listat două decese ale soldaţilor în ziua de marţi şi 83 de la începutul operaţiunii terestre, conform sursei citate.

Oficialii de sănătate din Gaza au declarat că mulţi civili au fost ucişi într-un atac israelian asupra caselor din Deir al-Balah, la nord de Khan Younis. Dr. Eyad Al-Jabri, şeful Spitalului Shuhada Al-Aqsa din zonă, a declarat Reuters că cel puţin 45 de persoane au fost ucise. Reuters nu a putut ajunge în zona respectivă şi nici să confirme bilanţul, relatează sursa.

Biroul media al Hamas a declarat marţi că cel puţin 16.248 de persoane, inclusiv 7.112 copii şi 4.885 femei, au fost ucise în Gaza de către armata israeliană de la izbucnirea conflictului la 7 octombrie. Mii de oameni sunt daţi dispăruţi şi se presupune că sunt îngropaţi sub dărâmături, potrivit reuters.

Israel a declanşat campania în urma unui atac al luptătorilor Hamas, care au devastat oraşele israeliene, ucigând 1.200 de persoane şi luând 240 de ostatici, potrivit bilanţului Israelului, transmite sursa.

Poliţia israeliană investighează presupuse crime sexuale comise în timpul acelei serii de atacuri, iar Ministerul Justiţiei a afirmat că victimele au fost torturate, abuzate, violate, arse de vii şi dezmembrate, conform reuters.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb