Reuters: Rachetele Falcon 9 ale SpaceX sunt consemnate la sol după un incident rar

A.F.
Internaţional / 29 august

Reuters: Rachetele Falcon 9 ale SpaceX sunt consemnate la sol după un incident rar

Rachetele Falcon 9 ale SpaceX, cele mai utilizate de companie, au fost reţinute la sol până la noi ordine în urma unui incident rar, au anunţat miercuri autorităţile americane. Administraţia Federală a Aviaţiei din SUA a declarat miercuri că racheta Falcon 9 a SpaceX a eşuat în încercarea de aterizare în timpul unei misiuni de rutină de plasare a sateliţilor Starlink. Este pentru a doua oară în acest an când rachetele companiei lui Elon Musk sunt reţinute la sol, relatează Reuters.

Acest eşec ar putea întârzia decolarea misiunii Polaris Dawn, care îşi propune să efectueze prima ieşire spaţială privată din istorie. Lansarea a fost deja amânată de două ori în ultimele zile, mai întâi din cauza unei probleme tehnice, apoi din cauza vremii. O nouă dată este acum în aşteptare.

Miercuri, înainte de răsărit, o rachetă Falcon 9 care transporta sateliţii Starlink ai companiei - un serviciu care oferă o conexiune prin satelit la internet - a decolat fără probleme din Florida. După ce şi-a lăsat încărcătura, prima treaptă a rachetei a coborât ca de obicei pentru a ateriza pe o barjă din larg. Acest procedeu, marea inovaţie a SpaceX, permite companiei să reutilizeze această parte a vehiculului şi să reducă astfel costurile. Însă o înregistrare video a manevrei arată cum prima treaptă a luat foc în momentul aterizării pe barjă, apoi s-a răsturnat pe o parte.

Compania miliardarului Elon Musk a precizat că acesta era cel de-al 23-lea zbor al aeronavei.

Autoritatea americană de reglementare în domeniul aviaţiei (FAA) a anunţat apoi că solicită "o anchetă" asupra incidentului.

"Reluarea zborurilor rachetei Falcon 9 este condiţionată de stabilirea de către FAA a faptului că orice sistem, proces sau procedură legată de anomalie nu afectează siguranţa publică", a precizat agenţia.

Potrivit presei de specialitate, ultima dată când prima treaptă a unei rachete Falcon 9 nu a reuşit să aterizeze a fost în urmă cu mai bine de trei ani, iar de atunci compania a reuşit manevra de peste 260 de ori la rând.

În iulie, racheta Falcon 9 fusese deja reţinută la sol timp de aproximativ două săptămâni, în urma unui incident diferit: o scurgere la a doua treaptă a rachetei. Atunci, FAA a efectuat, de asemenea, o anchetă înainte de a permite reluarea zborurilor.

La sfârşitul lunii septembrie, o rachetă Falcon 9 este programată să lanseze doi astronauţi către Staţia Spaţială Internaţională (ISS). Această misiune, denumită Crew-9, este menită să asigure o rotaţie regulată a echipajului ISS, cu o particularitate: în februarie, este prevăzută aducerea pe Pământ şi a altor doi astronauţi, a căror navă spaţială iniţială, proiectată de Boeing, s-a dovedit în cele din urmă a nu fi suficient de sigură pentru călătoria de întoarcere.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. banuiec ca stiti ce sunt rachetele falcon 9 ?

    poza arata rachete balistice 

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9772
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4866
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3189
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9207
Gram de aur (XAU)Gram de aur363.5326

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb