Reuters: Statele Unite caută o soluţie diplomatică în Yemen

Călin Rechea
Politică / 4 aprilie

Călin Rechea

Tim Lenderking, reprezentantul special al SUA pentru Yemen, a declarat că trebuie găsită o soluţie diplomatică pentru oprirea atacurilor rebelilor Houthi asupra navelor care tranzitează Marea Roşie, conform unei ştiri Reuters.

Agenţia de ştiri precizează că desemnarea de către SUA a rebelilor Houthi drept grupare teroristă aduce o presiune suplimentară, însă "în cele din urmă va trebui găsită o soluţie diplomatică în Yemen", după cum a declarat Tim Lenderking.

Sprijiniţi de Iran, rebelii Houthi controlează capitala Yemenului şi cele mai populate zone din ţară.

Atacurile lor împotriva rutelor navale din Marea Roşie au început în noiembrie 2023, iar rebelii au declarat că vor continua până la oprirea operaţiunilor Israelului în Gaza.

În februarie 2024, Statele Unite şi Marea Britanie au lansat primele atacuri împotriva rebelilor Houthi în cadrul operaţiunii "Prosperity Guardian", prin bombardamente aeriene şi cu rachete de croazieră.

Tim Lenderking a declarat că scopul loviturilor a fost de a distruge capacitatea Houthi de a ataca navele, conform ştirii de la Reuters.

În urma unor întâlniri cu oficiali din Arabia Saudită şi Oman, reprezentantul special american a precizat că "suntem în favoarea unei soluţii diplomatice, ştim că nu există o soluţie militară".

Lenderking a mai subliniat că implicarea Arabiei Saudite în medierea negocierilor dintre guvernul recunoscut internaţional al Yemenului şi rebelii Houthi oferă speranţe pentru depăşirea tensiunilor actuale.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Ar trebui sa caute toti asta, peste tot.

    Vietile civililor si ale militarilor care sufera in conflictele astea unde se tin batzosi nu sunt ale lor. Daca considera asta, si noi ii consideram tirani de sub jugul carora sa ne eliberam. Multi traiam sub iluzia ca suntem liberi, suntem mai sclavi decat in anii 90, de exemplu. Iar cei din occidentul vechi sunt mai sclavi decat in anii 70. Viata si averile noastre sunt la dispozitia deciziillor lor, pentru care nu au chef sa dea vreo justificare rationala pentru noi, cand le convine. Asta trebuie sa inteleaga lumea, ca nu e libera - nu sa fire si sa dea in cap, ci legat si de cele mai de bun simt libertati. Acestea pot fi confiscate sub tot felul de pretexte. S-a vazut im pandemie, se va vedea si in cazul unui razboi, care va fi perpetuu, ca cel din Ucraina. Care se putea termina de 100 de ori pana acum, dar nu se vrea. Nici in Rusia, nici in Ucraina, nici in Vest. Pentru ca asa exista pretext de inrobire a oamenilor.  

    1. Urmasii israelitilor din biblie au semanat vant , tot restul lumii culege furtuna !

    pai jandarmul mondial se impiedica de niste "desculti"? vai....asa rau s-a ajuns?...;))

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb